METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

Özlem ÖZCAN Oops Pilates Studio Kurucu- Master Eğitmen

Özlem ÖZCAN Oops Pilates Studio Kurucu- Master Eğitmen

Bundan yıllar öncesine dayanan özel bir kişilik Özlem Özcan benim için. Henüz yeni mezun olmuş, dinamik, işini aşkla yapan taze bir ışık olduğu dönemde benim disiplinsizliğimle iyi idare etmişti. Genç olmasına rağmen işine olan tutkusu ve parıldayan gözleri ile beni çok etkilemiş kendisi ile bir söyleşi gerçekleştirmiştik. Köşenin adını da ‘Başarının sırrı’ diye adlandırmıştım…

O dönemde ‘ adam olacak’ bu çocuk şimdi neler mi yapıyor? Gelin röportajımızdan hep birlikte öğrenelim.

 

– Özlem Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

 Spor hayatıma 9 yasında Yozgat’ta basketbolla başladım. 18 yaşına kadar basketbol oyuncusu, 2 yıl Basketbol Hakemliği ve 5 yıl Basketbol Antrenörlüğü yaptım. 2O11 yılında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Lisans eğitimimi tamamladım. Lisans dönemi süresince; Fıtness ve Pilates alanında eğitimler aldım ve spor kulüplerinde çalıştım. 2021 yılında Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım.

Fıtness, Pilates alanında uluslararası birçok eğitim kurumundan aldığım eğitimler ile kendimi geliştirmeye çalıştım. Halen, 2014 yılında Konya’da kurmuş olduğum Oops Pilates Studio’ da Master Eğitmeni olarak; Sedanter bireyler ve sporculara yönelik çalışmaya devam etmekteyim. Kurumlar ve okullarda insanlara motivasyoner olarak seminerler vermekte ve Eğitmen Eğitmenliği yapmaktayım.

Yıllar önce öğrencilik döneminizde Metropol Dergileri olara sizinle bir röportaj gerçekleştirmiştik, O zamandan bu zamana hayatınızda neler değişti? Hedeflerinizle ilgili yıllar size neler getirdi?

Evet, 2013’te yaptığımız röportaj benim için her zaman çok kıymetlidir. Akıp giden zamana baktığımda Gandi’nin şu sözleri aklıma geldi;  ‘Söylediklerinize dikkat edin; düşüncelere dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin; duygularınıza dönüşür. Duygularınıza dikkat edin; davranışlarınıza dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin; alışkanlıklarınıza dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin; değerlerinize dönüşür. Değerlerinize dikkat edin; karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin; kaderinize dönüşür.’

Röportajda özetle; Hedefinin Konya ve Türkiye’de egzersizi geliştirmek ve yasam tarzı haline getirerek insanları bilgilendirmek olduğundan bahsetmiştim.

O zamandan bu zamana Konya’da egzersizin nabzını tutmaya devam etmeye çalıştım. Doğru egzersizi insanlara ulaştırmak adına ve Konya’da özellikle Pilates’i geliştirmek ve tanıtmak adına bir merkez kurdum. Akademik kariyerim sayesinde bilim işime ışık tutmaya başladı ve bakış açımı geliştirdi. Ülkemiz ile ilgili olan makro hedeflerim için ise;  bir PİLATES OKULUNA dönüştük ve eğitim programlarımız ile de ‘doğru eğersiz’ hedefimizi ülkemizde hedef haline getirmek için elimizden geleni yapmaya, okumaya, öğrenmeye, çoğalmaya ve çoğaltmaya devam ediyoruz. Yani sözümü tutmaya çalışmışım diyebiliriz  😉

Oops Pilates Studio Markasını kurarken neler düşünmüş, hedeflemiştiniz?

OOPS’un açılımı ‘Optimum Original Pilates Studio’ aslında her şey ismi ile başladı. Ben her zaman sondan daha çok süreç odaklı yaşarım. Zaten süreçtir sonu belirleyen. Doğru egzersiz ve ihtiyaca yönelik mantığı oluşturmak ve bunu insanlara servis etmek istedim. Salonu açmaya karar verdiğimde ülkemizde Pilates ivme kazanmaya başlamıştı. Konya’da bunu duyurmak ve yaymak konusunda öncülük etmek beni heyecanlandırdı. Yola böyle çıktım.

 Markanızın şu an ki durumu hakkında neler söylemek istersiniz?

Markamız şu an; donanımlı ekibimle beraber düşündüğümüzün ötesine geçmeye başladı. Birçok insana hizmet verdik, beraber terledik, yürüdük, öğrendik. Bizim en büyük referansımız egzersizi sağlık için yapan üyelerimiz, yakın çevrelerine egzersizin hedefini öyle güzel anlattılar ki! Bize gelen insanlar da bu bilinç ile geldi. ‘Siz burada başka bir şey yapıyorsunuz’ diyenlere hep aynı şeyi söyleriz ‘Biz aslında olması gerekeni yapıyoruz’, ‘basit olan en iyidir’. Ve Pilates inanılmaz bir tasarım. Oops kurumsal bir markanın vizyonunu korumak adına disiplinli bir temele sahip dinamik ve yaşayan bir egzersiz merkezi. Markamızın; kendine ait bir ruhu, kokusu ve algısı var. Oops bana ait değil o kendi başına bir birey artık ve topluma hizmet ediyor.

Yeni projelerinizden bahsedelim birazda, neler söylersiniz?

Yeni projelerimiz; OOPS PİLATES ACADEMY Eylül 2022’ye hazır bir şekilde başlatmak. Bunun için okulumuzda entegre bir yaklaşım modeli izleyerek bünyemize destek verebilecek Akademisyenler, Fizyoterapistler, Beslenme Uzmanları ve Psikologların da olduğu, alanında uzman hocalarımız ile görüşmelerimiz ve başvurularımız devam ediyor. Meram için 2. Şubemizi de Yaz sonuna kadarhazır etmeyi planlıyoruz. Davet aldığımız kurumlarda ve o kurumun ihtiyacına yönelik Konferanslar veriyoruz. Amacımız; Bir Türk eğitim kurumu olarak donanımlı ve zengin bakış açısına sahip eğitmenler yetiştirmek.

 Bir anne olarak iş hayatı ve çocuk yetiştirme konusunda ne gibi zorluklar yaşıyorsunuz?

Zor… Ama annelik her bir evlat için kalbimizin dışarda atması gibi… Kaygı duygusunun merhamet ile birleşip bitmeyecek en kutsal duygu. Çalışan anne olduğunuzda ‘kaliteli zaman geçirmek’ çok daha önemli hale geliyor. Ben hamilelik sürecimde ve sonrasında hep çalıştım. Elimden geldiğince hayatımın her alanını iyi yönetmeye çalışıyorum. Evim işime yakın aralarda emzirmeye gidip gelmek, onu koklamak ve bırakıp tekrar işe dönmek, bazen ilk kez yaptığı bir şeyi kaçırmak, iş dışında ek ev mesaisi yapmak, uyku saatine yetişememek ve onun sizi bekleyip uyuyakalmasına şahit olmak… Kreş çıkışı iş yerime gelip beni beklemesi… Liste uzun. Ama çalışan annelere naçizane önerim; ben oğluma hiçbir zaman ‘çalışmak zorundayım oğlum’ ‘para kazanmak için çalışıyorum oğlum’ gibi cümleler asla kurmadım. Ona hep ‘ben çok sevdiğim bir şey yapıyorum senin en sevdiğin oyuncağın ile oynamak gibi düşün ve sen de büyüdüğünde en çok ne seversen onu yapacaksın’ dedim. İnanın çok saygı duyuyor. Başka sektörler ile kıyaslayamam ama egzersiz ile iç içe büyümesi, beni orda mutlu olarak hatırlaması içimi rahatlatıyor. Çocuklar söylediklerimizden daha çok yaptıklarımızı yaparlar. İlerde yapacağı işe bakışı ‘Sadece PARA’ olmazsa kısa vadede kayıp gibi gördüklerimiz belki uzun vadede onlara ışık olur diye düşünüyorum.

Gelecek hedeflerinizi de buraya not düşmek isteriz. Yıllar sonra yeni bir söyleşide buluşarak teyidini sağlarız. Kendi adınıza veya Oops Pilates Studio adına hayal ve hedefleriniz neler?

Gelecekte Oops adına bilimin ışığında kendinden emin dimdik yürüyen Eğitmenler yetiştirmeye devam eden bir Akademi olmasını diliyorum. Ve uluslararası arenada kabul gören ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmasını istiyorum. Neredeyse 10 yıldır devam eden üyelerimiz ile 20 yıldır egzersiz yapıyoruz diyebilmek istiyorum.

Add comment