METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

Personal Trainer’ınız sizi hedeflerinize ulaştırır

Personal Trainer’ınız sizi hedeflerinize ulaştırır

Sağlıklı ve mutlu bir yaşam için RR PT STUDIO ile tanışın

 Sağlıklı yaşamın olmazsa olmazları arasında yaşadığımız hayat şekli, doğru beslenme ve sporun en önemli üç öge olduğunu hepimiz söyleyebiliriz. Profesyonel destek alıp düzenli spor yapar ve doğru beslenirseniz kendinizdeki değişime siz bile şaşırabilirsiniz. Ama nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız kimden destek alabileceğiniz konusunda bir fikriniz yoksa sizler için araştırdık alanında en deneyimlisini ve bilgi sahibini sizin için bulduk. Mütevazılığiyle, samimiyetiyle kendine hayran bırakan RR PT STUDIO sahiplerinden Ömer Yaşar ile spora dair konuştuk. On iki yıllık spor geçmişine sahip olan Ömer Bey kişiye özel uyguladığı antrenmanlar ile her zaman yanınızda.

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Merhaba ben Ömer Yaşar, 1988 Konya doğumluyum.

Aktif olarak spor hayatım 7 yaşlarımda Konyaspor alt yapısında başladı. Sonrasında ise profesyonel takıma kadar uzanan bir serüven yaşadım. Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi mezunuyum.

Spor hayatınız ya da spora olan merakınız nasıl başladı?

Gözümü sporun içinde açtım diyebilirim. Uzun zaman futbolun içinde olmam yüksek performanslarda kalmamı bununda zamanla tutkuya dönüştüğünü düşünüyorum.

Spor benim için tutku, Kültür, hayatımın odak noktası.

Fitness eğitmeni olmaya nasıl karar verdiniz?

Üniversite yıllarımda fitness branşına ilgi duymaya başladım. Öncelikle kendi antrenmanlarıma başladım zaman geçtikçe bu branşın aslında sadece bir branş olmadığını hangi spor dalıyla uğraştığının önemi olmaksızın alt yapısında kuvvetin ve kas kütlesinin olduğunu, sporcu performansına etkilerini öğrendikçe benim için fitness eğitmenliği en doğru yol oldu. Böylelikle yaklaşık 12 senedir bu mesleğin içindeyim.

Fitness’a  yeni başlayan insanların sıklıkla yaptığı hatalar nelerdir?

Öncelikle insanlar bunun bir kültür olduğunu ve hayatımızın içerisinde bir ihtiyaç olarak yer aldığını bilmeli bunun doğrultusunda hareket etmeleri gerekmektedir.

Spor yapmanın belirli bir süre değil her daim olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun devlet- aile- okul işbirliği bağlamında küçük yaşlarda alışkanlık haline gelmesi gerekmektedir. Sonuç olarak fitness çok önemsenecek, yüksek disiplin isteyen fazlasıyla fedakârlık gösterilmesi gereken bu bilinçle yapılması gereken spor dalıdır.

Danışanlarınız nasıl bir eğitim sürecinden geçiyor? Bu süreç hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Öncelikle danışanımıza bir hedef belirlenir, sonrasında o hedef doğrultusunda disiplinli ve periyodik şekilde beslenme, antrenman gibi ihtiyacı olan tüm gereksinimler belirlenip kişi özelinde fiziki analiz sonucu hazırlayıp danışanımıza uygulatılır. Personal trainer ( bireye özel antrenör )bu yüzden önemli ve şart.

Spor yapan birinin beslenmesinde dikkat etmesi gereken en önemli nokta nedir?

Bireyin fiziksel uygunluğuna göre yapılacak doğru analizler sonucu uygulanacak beslenme şekilleri çok önemlidir.  Bunun içinde günlük alacağı kalori miktarına dikkat edilir. Kaliteli yağ, karbonhidrat, protein üçlüsü spor yapan kişiler için önemli faktörlerdendir. Ancak en önemli nokta bireyin tüketeceği su miktarıdır. Su hayattır, her şeyden önemli diyebilirim.

 RR PT STUDIO nasıl kuruldu?

Ben ve Tezer KILIÇ hocam ile antrenörlük yaşantımız boyunca farklı spor salonlarında görev aldık, bir çok öğrencimizi antre ettik. Standart kayıt sistemi ile çalışan salonlarda insanların üye olup salona birkaç gün ya da birkaç ay gidip bıraktıklarını ve son zamanlarda yaşanan üzücü covid dönemi ile birlikte spor salonlarına gitmek istemeyen kişiler olduğunu da gözlemledik. Öğrencilerimize daha steril, hedef odaklı ve direkt olarak bizim kontrolümüzde antrenman yapabilecekleri, profesyonel hizmet alabilecekleri aynı zamanda kendilerini evlerinde gibi rahat edebilecekleri bir spor salonu hayali ile yola çıktık. Ve sonunda sadece randevulu sistemde normal salon kalabalığından uzak, antrenman esnasında hangi hareketi nasıl yapacağım gibi düşünceler olmadan bizim gözetimimiz de spor yapabilecekleri RR PT Studio’yu kurduk.

Fitness başlamak isteyen kişilere önerileriniz nelerdir?

Başlamak için kararlı, başladıktan sonra da disiplinli olmaları gerekli.

Bu bir ihtiyaç… Dinamik, sağlıklı olmak zorundayız. Bunun için de fitness, crossfit, pilates çok önemlidir.

Sonuç olarak herkese ne olursa olsun hayatlarında sporun olmasını diliyorum.

 

 

 

 

Add comment