METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

Fitness Benim İçin Bir Yaşam Biçimi…

Fitness Benim İçin Bir Yaşam Biçimi…

 RR PT STUDIO İle Hayal Ettiğiniz Sağlıklı Vücuda Kavuşmak Mümkün…

Hayatının neredeyse tamamını sporun içinde geçiren Fitness/bodybuilding eğitmeni Tezer Kılıç,  birebir  antrenmanları ile sizi arzu ettiğiniz sağlıklı vücuda ve görünüme ulaştırıyor. Sporu hayatının merkezi olarak gören Tezer Kılıç vücut geliştirme yarışmalarında elde etmiş olduğu başarılarıyla da göz doldurmakta. RR PT STUDIO sahiplerinden Dünya 2.si Tezer Kılıç ile spor ve fitness üzerine konuştuk. Hem sağlık açısından hem de fitness sporunun devamlılığı ve verimliliği açısından sabırlı ve istikrarlı olunması gerektiğini sözlerine ekleyen Tezer Bey ayrıca su tüketiminin de çok önemli olduğunu belirtti.

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Adım Tezer Kılıç, 13 Mart 1987 Konya doğumluyum ve Konya’da yaşamaktayım. Okul eğitimlerimi Konya’da aldım, Selçuk Üniversitesi mezunuyum. Yaklaşık yirmi beş yıldır spor hayatımda büyük bir yere sahip. Küçük yaşlarımda başlayan spor hayatım, hayatımın merkezi oldu. Basketbol ile başlayan spor yaşantım, Fitness/Bodybuilding ile devam etti. Şu anda vücut geliştirme sporu ile spor hayatıma devam edip, hem bu sektörün antrenörlüğünü yapmaktayım hem de aktif şekilde vücut geliştirme yarışmalarında Konya ve Türkiye’yi temsil etmekteyim.

Spor hayatınız ya da spora olan merakınız nasıl başladı?

Küçük yaşlarımda basketbol branşı çok hoşuma gider ve basketbol topunu potaya yetiştirmek için çabalardım. İlerleyen zamanlarda Konya’da farklı kulüplerde uzun yıllar top koşturdum. Basketbolda 3.ligde oynadığımız zamanlarda top idmanları haricinde crossfit ve ağırlık antrenmanlarımız da oldu. Basketbolu bırakma kararı aldıktan sonra sporsuz kalamadım ve fitness/bodybuilding branşı ile ilgilenmeye başladım. Uzun boylu, zayıf biriydim. Zamanla güçlenmeye ve vücudumun şekillenmesiyle bu branşa daha çok bağlandım. Yıllarca emek emek yapılan idmanlar, diyetler ve bunların istikrarlı şekilde devam etmesi beni bu noktalara getirdi. En başta dediğim gibi zaman içerisinde hayatımın merkezi oldu.

Fitness eğitmeni olmaya nasıl karar verdiniz? Eğitmenlik süreci için almış olduğunuz eğitimlerden bahseder misiniz?

Fitness/bodybuilding eğitmeni olmaya Konya’da bu alanda açık olduğunu düşündüğüm için karar verdim.  Birçok birey gibi üye olarak gittiğim spor salonlarında memnun kalmadığım durumlar oldu. Daha iyisini yapmak için vücut geliştirme federasyonundan antrenörlük eğitimlerimi aldım ve her yıl yeni bilgiler edinmek için düzenli eğitim ve seminerlere katılmaya gayret gösteriyorum. Hem beslenme hem de Personal Tranining(Kişisel antrenman), SST Training, Crossfit Training gibi antrenman teknik ve planlama eğitimleri aldım.

Katılmış olduğunuz yarışmalar ve bu yarışmalarda elde ettiğiniz dereceleriniz var mı?

Evet.  Vücut geliştirme sporu ile ilgilenmeye başladığımda yarışmaların olduğunu öğrendim ve kendime hedefler belirledim. Yalnız başlangıçta çok zayıftım ve istediğim vücuda sahip olmak bir hayli zaman aldı. Ve sonunda 2018 yılında karar alıp ilk yarışma için Kıbrıs’ta düzenlenen Wabba MR Universe Dünya şampiyonasına hazırlandım. İlk yarışmamda ülkemize ve Konya’mıza kendi sıkletimde Dünya 2.liğini kazanarak gelmek çok güzel bir gururdu benim için. 2019 yılında kendi gelişimim için yarışmayıp 2020 yılında yarışma kararı aldım yalnız Covid sebebi ile 20 gün gibi kısa bir süre kala yarışmamız iptal oldu. 2021 yılında tekrar yarışma hazırlığına başladım ve kendi sıkletimde 2021 yılı Türkiye Şampiyonu oldum. Bu şampiyonluğun ardından 2021 Kasım ayında milli takımımız ile İspanya Dünya Şampiyonasına katıldım. İspanya’da kendi sıkletimde Dünya 6.lığı ile ülkemize geri döndüm. Şuanda kendi sıkletimde Türkiye’ de yapılan en iyi dereceye sahip bir sporcu olmak benim için çok büyük bir gurur kaynağıdır.

Fitness’a yeni başlayan insanların sıklıkla yaptığı hatalar nelerdir?

Antrenörlük yaşantım boyunca karşılaştığım kadarı ile insanlarımız çok aceleciler. Hemen sonuç olsun düşüncesindeler. Yalnız hem sağlık açısından hem de bu sporun devamlılığı ve verimliliği açısından sabırlı ve istikrarlı olmaları gerekmektedir.

Danışanlarınız nasıl bir eğitim sürecinden geçiyor? Bu süreç hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Öncelikle öğrencilerimizin hedeflerine yönelik, kendi yaşam tarzlarına uyum sağlayacak şekilde bir planlama yapmaktayız. Öğrencimizin spor geçmişi, daha önce yaşadığı sakatlık-ameliyat gibi durumları, postür analizi, kişinin vücut ölçüm ve analiz (boy-kilo-yağ oranı-yaş) bilgileri dikkate alınarak planlama yapılmaktadır.

 Spor yapan birinin beslenmesinde dikkat etmesi gereken nokta nedir?

Öncelikle beslenme kişiye özeldir. Kişinin kan grubu dahi beslenme planında etkilidir. Kişinin kendi yaşam standartlarına ve hedeflerine göre planlanmalıdır. Ama en önemlisi spor ile birlikte beslenmede de istikrarlı olmaktır. Bunun yanı sıra birçok öğrencimizde karşılaştığımız sorun günlük su tüketimine dikkat etmemeleridir.

  Fitness’a başlamak isteyen kişilere önerileriniz var mı?

Aceleci olmamak ve istikrarlı olmak ilk başta gelebilir. Sporu yemek yemek gibi yaşamımızın bir parçası yapmanın önemli olduğunu ve kaslarımızı güçlü tutmanın yaşlılıkta rahat bir yaşantı sürdüreceğini düşünmekteyim. Hedeflerinin olması elbette güzel bir durum yalnız planlı ve profesyonel destek alarak, sağlıklı şekilde hedeflerine ilerlemelerini tavsiye ederim.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Her bireyin hayatında spora ayıracak vakti vardır. Bahaneler üretmek yerine harekete geçmeyi denemeliler. Spor sağlıktır. Sağlıklı bir yaşam sürmek için spor yapmalarını öneririm. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur”

Add comment