METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

Tatlı Bir Sürpriz Yapmak İsteyenlerin Adresi…

Tatlı Bir Sürpriz Yapmak İsteyenlerin Adresi…

Çikolatayı sevmeyen yoktur. Kokusuyla baştan çıkaran, tadıyla gülümseten, rengarenk ve leziz çikolatanın Karaman’daki tek adresi Viola Çikolata …

Çikolatanın gerçek bir şölene dönüştüğü, kaliteli ve güvenilir hizmetin sunulduğu Viola Çikolata işletmecilerinden Hilal Şan ile çikolata üzerine konuştuk. Çikolata çeşitlerini ve sunmuş olduğu hizmeti bizlerle paylaşan Hilal Hanım çikolatayı daha sağlıklı hala getirmek için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Sevgili okuyucularımız, yolunuz Karaman’a düşerse Viola Çikolata’ ya mutlaka uğrayın…

 

Öncelikle okuyucularımız için kendinizi tanıtır mısınız?

Merhabalar ben Hilal Şan. Evli, 2 çocuk annesi ve 27 yaşındayım. Lisans eğitimime kadar ki süreci Karaman’da geçirdim, daha sonrasında lisans eğitimi için bir müddet Ürdün’de kaldım. Sonrasında ise evlenerek Almanya’ya taşındım. Nihayetinde tekrar memleketime dönerek burada bir şeyler yapmaya karar verdim. Tabi bu süreçte çocuklarımda olduğu için gıda tüketimimize daha irdeleyici bir şekilde bakmaya başladım. Çocuklarımın sağlıksız gıdalar tüketmesini istemediğimden sürekli bir araştırma halindeydim diyebilirim. Bu süreç çikolata aşkımı da tetikledi. Almanya’da bulunduğum dönemde tükettiğim çikolata lezzetini burada bulamamak ve yediğimiz çikolataların ağzımızda bıraktığı yağ tadı bu işi kendimiz yapalım noktasına taşıdı.

 

Çikolata butiği açma fikri nereden doğdu? Kişisel bir ilgi mi, yoksa çikolata pazarı yatırım yapmak adına size çekici mi geldi?

Butik açma fikri de bu bahsettiğim olayların sonucunda gelişti. Zaten bir iş yapma isteği ve hevesimiz vardı, neden çikolata olmasın dedik ve kolları sıvadık. Bu süreçte annem ve abimin eşi ile beraber aynı heyecan ve hevesle araştırmaya başladık. Ankara’da eğitim verildiğini öğrendik ve eğitim almaya Ankara’ya gittim. Kesinlikle çikolata çok hassas bir ürün ve sağlam bir eğitim, tecrübe gerektiriyor. Butik olmasının sebebi ise bizim bu işi ticari bir bakış açısı ile yapmamamız aslında, o yüzden esnek olabilmek istedik ve olabildiğince endüstriyelden uzak olsun istedik.

 

Çikolata çeşitleriniz neler? Butiğinizde çikolata dışında sunmuş olduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Çikolata çeşidi olarak bir sınırımız veya engelimiz yok diyebiliriz bu sebeple oldukça fazla çeşidimiz mevcut. Sütlü, bitter veya beyaz çikolatadan ziyade farklar içerisine koyduğumuz iç dolgular ile oluşuyor. İç dolgularımızı krema ile hazırlıyoruz ve istediğimiz tatlardan oluşturabiliyoruz. Bu sebeple lavantadan portakala, Türk kahvesinden zencefile birçok farklı tat mevcut. Bunların yanında meyve vb. tatları sevmeyen müşterilerimiz için yoğun ve hafif çeşitlerde çikolatalı dolgularımız ile kuru meyveli atıştırmalıklarımızda mevcut.  

 

İyi çikolatada olmazsa olmaz diyeceğiniz unsur nedir? Tüketici iyi çikolatayı nasıl anlayabilir?

İyi çikolata nedir, iyi çikolata kakao yağından yapılmış çikolatadır. Sağlıklıdır ve tüketilmesi tavsiye edilir. Bunu daha iyi anlatabilmem için biraz çikolatadan bahsetmem gerekirse orijinal çikolata kakao çekirdeğine şeker ve süt tozu elde edilerek yapılan çikolatadır. Şeker ve süt tozu oranına göre bitter ve sütlü çikolata veya daha tatlı, daha acı çikolatalar elde edilir. Kakao yağı kıymetli ve pahalı bir yağ olduğundan endüstriyel üretimlerde bu yağ alınarak yerine palm yağı vb. yağlar eklenmektedir. Bu şekilde hem maliyet düşürülür hem de sıcak ve erimelere karşı çok daha dayanıklı bir çikolata elde edilir. Tabi bunun tüketiciye zararı ise sağlık yönündendir. Vücut sıcaklığımızın eritemeyeceği pek çok yağı tüketmiş oluruz. Tüketici bir çikolatanın kalitesini eline aldığında erimeye başlayıp başlamadığına bakarak anlayabilir. Orjinale ne kadar yakınsa vücut sıcaklığına o kadar hızlı tepki verir. Bir diğer faktör ise ağzınızda erittiğiniz bir parça çikolata sonrasında damağınızda kalan tattır.

 

Farklı lezzet arayışlarınız var mı? Gelecek planlamalarınız hakkında da bizlere bilgi verebilir misiniz? 

Farklı lezzet ve bir şeyleri deneme arzumuz çok fazla ve bundan memnunuz. Çikolatanın yanında çikolatalı neler yapabiliriz, yurt dışında sevilen ama bizim insanımızın ulaşamadığı neler var bunlar hep araştırdığımız ve denediğimiz şeyler. Bunları denerken dikkat ettiğimiz en önemli husus ise içerikleri ve nasıl daha sağlıklı bir hale getirilebilir oluyor. Biz çikolatayı çok sevdik ve yaptığımız çikolatalarda bunu hissettiriyor en önemlisi bu bizim için. Gelecekten beklentimiz ise pek çok insan tarafından bilinen ve tercih edilen bir marka olmak.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Son olarak şunu diyebilirim çikolata tarihi çok eskilere dayanmakta aslında yıllarca sadece içecek olarak tüketilmiş enerji ve mutluluk kaynağı olarak düşünülmüş. Şu an ki bilim ve araştırmalar da çikolatanın insanlara hem mutluluk hem de sağlıklı bir enerji verdiğini kanıtlıyor nitelikte. Dolayısıyla böylesi değerli bir ürünü en güzel haliyle tüketmek lazım, gerçek çikolata lezzetini tatmaları için herkesi dükkanımıza veya internet sitemize bekliyoruz.

 

 

Add comment