Güven Öten

Özel Gündoğdu Koleji

Güven Öten

Güven Öten

Özel Gündoğdu Koleji

Güven Öten

 

Özel Gündoğdu Koleji1968 yılında şimdiki tren garı civarında yer alan tarihi Bağdat Oteli binasında Türk Milli Eğitimine hizmet vermeye başlamış, 1980 yılında Meram Yeni Yol üzerinde yer alan şimdiki binasına taşınmış. 44 yıllık geçmişiyle Konya’nın ilk Türkiye’nin ise 7. Özel okulu olmak unvanını taşımaktadır. Köklü geçmişinde binlerce mezun veren kolej  Türkiye’nin dört bir tarafına yayılan mezunlarının başarılarıyla gurur duymaktadır.

Güven Öten, 21 Şubat 1969 yılında Konya’da dünyaya gelir. İlk orta ve lise eğitimimi Özel Gündoğdu Kolejinde tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümünden mezun olur. 1990 yılından bu yana Özel Gündoğdu Eğitim Kurumlarının Müdürlüğü görevini yürüten Güven Bey evli ve 3 çocuk babası. Mesleği dışında Konyaspor, Selçuk Üniversitesi Basketbol Takımı, Emniyet Teşkilatını Destekleme Derneği, KOSİAD, Türkiye Futbol Federasyonu, Taekwondo Federasyonu gibi kurumlarda başkanlık ve yönetim kurulu üyeliklerinde bulunan Öten’ e başarısının sırrını sorduk.

 

  • Sizce başarı nedir?

Başarı ilkleri yapmaktır. Takip eden değil takip edilen olmaktır. Örnek gösterilmektir… Biz Özel Gündoğdu Eğitim Kurumları olarak her zaman ilklere imza atmanın gayreti içerisinde olduk. Bunu Konya’nın ilk özel okulu olmanın bize yüklediği doğal bir misyon olarak kabul ettik. Bu doğrultuda Konya’nın ilk yabancı dille eğitim veren okulu, ilk TSE Belgeli ve ISO 9001:2000 Kalte Sistem Belgeli Okulu, ilk Beyaz Bayraklı okulu, ilk Beslenme Dostu okulu, Avrupa Birliği Comenius Asistanlığı projesi kabul edilen ilk özel okulu olmak gibi alanında pek çok ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadık. Eğitim kadromuzu her zaman titizlikle seçtik. İşimizi kendimiz takip ettik. Çağın gereklerine uyum sağladık. Fiziki ve sosyal şartlarımızı sürekli geliştirdik. Tüm bunlar sayesinde 44 yılın sonunda değişen şartlar ve sürekli zorlaşan rekabet ortamına rağmen Konya’nın tercih ettiği okulların başında geliyoruz. Yani başarı birkaç kelimeyle anlatılamayacak kadar çok faktörün bir araya gelmesiyle kazanılacak ve korunması kazanılmasından daha güç bir kavram.

 

  • Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

İlklerin peşinden koşmak

Özgün olmak

İstikrarlı olmak

Yeniliklere açık olmak

Gerçekçi olmak

Hoşgörülü olmak

Çalışkan olmak

Add comment