TURMALİN

TURMALİN

TURMALİN

TURMALİN

Turmalin Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi

 

Turmalin Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi Bireysel ve Kurumsal Alanda Eğitim, Gelişim ve Koçluk Hizmetleri vermek üzere kurulmuştur. Kişisel gelişimin önemine inanan, bilimsel veriler ışığında çalışan, yetişkin eğitiminin özelliklerini bilen, hizmet alanlarını ve kadrosunu genişleterek sektöre yön veren bir kurum olmayı hedeflemektedir. Turmalin Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezi hakkında merak ettiklerimizi Dilek Demirbaş ve Havva Konuk’a sorduk.

 

Dilek DEMİRBAŞ                                              Havva KONUK

Yaşam Koçu                                                      Yaşam Koçu

Eğitim Koçu                                                       Eğitim Koçu

NLP Uzmanı                                                      NLP Uzmanı

Beden Dili Eğitmeni                                       Beden Dili Eğitmeni

Diksiyon Eğitmeni                                                         Hızlı Okuma Eğitmeni

Hızlı Okuma Eğitmeni                                  Mental Aritmetik Eğitmeni

Mental Aritmetik Eğitmeni

 

 

  1. TURMALİN Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezini ve çalışanlarını tanıtır mısınız?

 

Merkezimiz 2012 Kasım ayında hizmet vermeye başlamıştır. Şu anda, merkezimizin kuruluşunda yer alan 2 ortak olarak hizmet vermekteyiz.

 

 

  1. TURMALİN’de ne gibi gelişim ve eğitim programları yer almaktadır?

Kurumumuzda; Yaşam koçluğu, NLP (Zihnimizi etkin kullanma), Beden dili kullanma, Etkili iletişim, Hızlı okuma eğitimi, Mental aritmetik eğitimi, Bütün sınıflar için, bütün derslerden bireysel ve etüt dersleri ve Dini eğitimler verilmektedir.

 

 

  1. Kurumlarla çalışıyor musunuz? Kurumlara ne gibi hizmetleriniz bulunmaktadır?

Bireysel hizmetlerimizin yanında, kurumlara da hizmet programlarımız vardır. Kurumların çalışanlarına beden dili, etkili iletişim, özgüven ve motivasyon konularında eğitimler vermekteyiz. Verilen bu eğitimler ile kurumların iş ve hizmet kalitesini yükseltiyoruz. Bir çalışanın yada çalışanların hangi ortamlarda nasıl davranacağını bilmesi, olaylar karşısında sergileyeceği olumlu tavır ve davranışlar ve kuracağı etkili iletişim o işyerinin kalitesini arttırır. Çağımızın iletişim çağı olduğunu unutmamalıyız.

 

  1. Yaşam koçları ne iş yapar?

Biz yaşam koçları, sizi hedeflerinize ulaştıran köprü görevini üstleniriz. Bizimle birlikte sürekli ilerlemeyi hedef alan bir yolculuğa çıkarsınız. Bu yolculukta kendinize ve olaylara çok değişik yönlerden ve pozitif bakabilmeyi öğrenirsiniz. Her sorunun bir çözümü olduğunu anlarsınız. Gittiğimiz yol kapalı ise, başka yollardan hedefe ulaşmayı öğrenirsiniz. Bizimle kendinizi yeniden keşfedin.

 

  1. TURMALİN Kişisel Gelişim ve Eğitim Merkezinizin diğer kurumlardan sizce farkı nedir?

Öğrencilerimiz ve bize gelen bütün bireylerimize, danışanlarımıza aile sıcaklığı hissettiririz. Kişiler ve öğrenciler dersi her yerden alabilirler. Biz olaya derslerini alıp gitsinler gözüyle bakmayız. Kişisel gelişimi, eğitimi, bireysel ihtiyaçları tamamlayarak tam bir gelişimi hedefleriz. Ders ve eğitim başarısını, hayat başarısıyla bir bütün haline getiririz. Aile ve öğrenci bizim için bir bütündür. Bu yüzden aile ile sürekli iletişim halinde oluruz. Ailelere yaşam koçluğu, öğrencilere eğitim koçluğu desteği ile yardımcı oluyoruz. Her bireye ve her bireyin farklılıklarına saygımız vardır. Bize göre her olayın, her yaşanmışlığın bir sebebi vardır. Her sorunun da mutlaka bir çözümü vardır.

 

 

 

Bizi bizden dinlediniz. İsterseniz biraz da öğrencilerimizin ve bizden yardım alan danışanlarımızın görüşlerini okuyalım.

 

 

Lütfiye Hanım (Bankacı): TURMALİN sayesinde kaybetme korkularımı yendim. Bütün sevdiklerimi, özellikle oğlumu kaybetme korkum vardı. Bu korkularla hayatı kendime ve aileme zehir ediyordum. Herşeyin kötü yönünü görüyordum. Kısa zamanda korkularımı yenmeyi öğrendim. Hayatımdaki güzellikleri görmeye başladım. Şimdi çok mutluyum, teşekkürler…

 

Yelde Hanım (Ev Hanımı): Daha önce mutsuz bir evlilik geçirmiştim. İkinci evliliğimde ise her şey yolunda olmasına rağmen bunu bir türlü göremiyordum. Hayatımı, kendime ve aileme zindan etmiştim. Geçmişimden bir türlü kurtulamıyordum. Bu merkeze geldikten sonra, geçmişin yüklerinden kurtuldum. Elimdeki güzelliklerin farkına vardım. Eşimle ve eşimin annesi ile aram düzeldi. Şimdi bu insanlara dua ediyorum.

 

Zeliha Hanım: Bu merkeze 10 yaşındaki oğlumu getirdim. Oğlum ben olmadan hiçbir yerde kalmak istemiyordu. Kendine güveni olmayan, arkadaşlık kuramayan yalnız bir çocuktu. Buraya başladıktan sonra ben olmadan ortamlarda kalabilmeyi öğrendi. Yeni arkadaşlar edindi. Mutlu ve özgüveni yüksek bir çocuk oldu. Bir anne olarak içim çok rahatladı. Çok çok teşekkürler…

 

Selma Hanım (Öğretmen): Bütün hayatım boyunca çok verici bir insan oldum. Sürekli kendimden verdim. Ancak hiçbir zaman beklediğim ilgi ve sevgiyi göremedim. Verdiklerimin karşılığını alamıyordum. Önce kendime değer vermeyi, kendimi önemsemeyi ve sevmeyi öğrendim. Gördüm ki, ben kendime ne kadar değer veriyorsam, herkes de bana o kadar değer veriyor. Herkese hak ettiği kadar değer ve önem veriyorum. Nihayet beklediğim ilgi ve sevgiyi herkesten görmeye başladım. Hayatımı değiştirdiniz, sağolun varolun….

 

Gülten Hanım (Sosyal Hizmetler Mezunu): Kendimi çirkin ve önemsiz hissediyordum. Kendimi eve kapatmıştım, nerdeyse hiç arkadaşım yoktu. İnsanlarla gözgöze gelmemek için kafamı yerden kaldıramıyordum. TURMALİN’e geldikten sonra hayatımda yeni bir sayfa açıldı. Kendi güzelliğimin farkına vardım. Kendimi sevmeyi öğrendim. Hayata karıştım, özgüvenim yükseldi. Birçok kursa yazıldım. Şu anda ana sınıfı öğretmeni olarak çalışıyorum. İyi ki varsınız…

 

Ayça (Öğrenci): TURMALİN’e sınav stresimi ve heyecanımı yenmek için başvurdum. Sınava çok iyi hazırlanmama rağmen, deneme sınavlarında bir türlü başarılı olamıyordum. Heyecanımı yendim, sınav stresi ile başetmeyi öğrendim. Çok teşekkürler herşey için…

 

Fatma Hanım (Ev Hanımı): Kayınvalidemden nefret ediyordum. Her yaptığı ve söylediği beni inanılmaz rahatsız ediyordu. Kayınvalideme nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. İlişkimiz inanılmaz şekilde düzeldi. Bu sayede eşimle de herşey yoluna girdi. İyi ki sizleri tanıdım, sırtımdaki yüklerden kurtuldum.

 

Ayşe Hanım (Ev Hanımı): Araba kullanma, trafiğe çıkma korkularım vardı. 2 kez ehliyet sınavına girip başarısız olmuştum. Sonra bu kurumu duyup, yardım aldım. Tüm korkularımı yendim. Ehliyet sınavını başarı ile verdim.

 

Elif (Öğrenci): Buraya mental aritmetik dersleri için başladım. Hocalarım çok iyi kalpli. Sonra benim korkularımla ilgilendiler. Arkam dönük masamda ders çalışamıyordum. Yalnız kalamıyordum. Arkamdan birisi gelip beni alıp, ailemden uzak bir yere götürecek gibi hissediyordum. Artık tek başıma kalabiliyorum. Odamda yalnız yatabiliyorum. Gece annemlerin yatağına gitmiyorum. Ben burada Allah’tan başka birşeyden korkulmayacağını öğrendim. Kendimi yeniden ve yeni bir şekilde buldum. Yaz okulunda Kuran okumayı da öğrendim. Şimdi her gün etütlere katılıyorum. Ödevlerimi burada yapıp çok rahat ediyorum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum…

Add comment