Tahir AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir AKYÜREK

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Tahir AKYÜREK

 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Yeni Büyükşehir Yasası ile güçlü şehirlerin oluşacağını ve Türkiye’ye katkı yapacağını söyledi.

Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından Konya’nın 584 köyünde, 168 beldesinde Konya Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka eseri ve yatırımları olacağını kaydeden Başkan Akyürek, yeni yasa ile Konya’nın imkanlarını belde ve köylere ulaştıracaklarını, belde ve köylere milyonlarca lira yatırım yapacaklarını söyledi.

Yeni Büyükşehir Yasası ile itfaiye, toplu ulaşım, su, kanalizasyon, mezarlık hizmetleri, çöp depolama alanları, üst ölçekli imar planı hizmetlerinden Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olacağını kaydeden Başkan Akyürek, beldelerin su ve kanalizasyon ile ilgili problemlerini 2016 sonuna kadar tamamlayacaklarını, 2 yıl içinde belde ve köylere en az 500 milyon liralık yatırım yapacaklarını ifade etti.

İlçe, belde ve köylere 5 yılda 2,5 milyar liralık yatırım yapacaklarını belirten Başkan Akyürek, “Beldelerimizden hiçbir şey alıp götürmüyoruz. Almak için gelmiyoruz, tam tersine yatırım için, hizmet için, Konya belediyecilik tecrübesini, birikimini, belde ve köylere taşımak için geliyoruz” diye konuştu.

Köy konağı olmayan her köye köy konağı, beldelere ise çok amaçlı salon yapacaklarını dile getiren Başkan Akyürek, “Köy konaklarında muhtarlar oturacak. Taziyeler, ziyaretler, toplantılar gerçekleşebilecek. Ayrıca, her köyümüze birer yangın söndürme aracı vereceğiz” dedi.

Beldeleri Avrupai beldeler haline getirmek gerektiğini, bunun hazırlıklarını yaptıklarını dile getiren Başkan Akyürek, sadece beldelerde değil, 584 köyde de çocuk oyun parkı bulunacağını ifade etti.

Belde ve köylere sektörel ve bölgesel destekler vereceklerini, bazı bölgelerde tarım ve hayvancılığa, bazılarında sebze-meyve yetiştiriciliğine, bazılarında ise turizme özel destek vereceklerini dile getiren Başkan Akyürek, böylece yerinde kalkınmanın, bölgesel kalkınmanın ve Konya’nın topyekün kalkınmasının gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı hızla sürdürülen UEFA kriterlerine uygun 42 bin kişilik yeni stadyum kısa bir süre sonra tamamlanacak. Konyaspor yeni sezon maçlarını yeni stadyumda oynayacak.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, UEFA kriterlerine uygun 42 bin kişilik stadyumun inşaatını hızla sürdürüyor.

Türkiye’nin en modern ve en yeni stadyumunun Konya’da yükseldiğini kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, uluslararası standartlardaki stadyumu bir ay içinde tamamlamak istediklerini dile getirdi.

Stadyum inşaatında yüzlerce işçinin gece-gündüz çalıştığına dikkat çeken Başkan Akyürek, stadyumda 2014-2015 futbol sezonunda Konyaspor’un maçlarının ve uluslararası müsabakaların oynanabileceğini ifade etti.

Stadyumun kapasitesinin dünya ve Avrupa kupalarının oynanabileceği bir standartta olması için 42 bin kişilik olduğunu dile getiren Başkan Akyürek, bu çalışmayla Konya sporunda yeni bir dönem başlayacağını ifade etti.

 

İhale bedeli 126 milyon 450 bin lira olan stadyum, 400.000 metrekarelik bir alanda 90.000 metrekare kapalı alanda 42.000 seyirci kapasiteli olacak. Tamamı kapalı tribünlerden oluşacak stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, ısıtmalı koltuklar, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, amatör spor kulüplerine tahsis edilecek antrenman alanları, ofisler, 84 turnike, 22 asansör bulunacak.

 

    Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Türkiye’nin en büyük ve estetik spor merkezlerinden biri olarak dikkat çekiyor

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Merkezi ve Mevlana Kültür Vadisi aksında yapılan 10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi’nin Konya’ya değer katacağını belirtti.

Spor ve Kongre Merkezi’nin zeminle birlikte 12 bin kişinin aynı anda toplantı yapabileceği bir merkez olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Burası uluslararası müsabakaların oynanabileceği, antrenman salonuyla, büyük salonuyla, çok amaçlı salonlarıyla, fuayesiyle, zemin altında yer alan sportif ve sosyal tesisleriyle önemli bir merkez. Ayrıca, büyük parti kongreleri, büyük toplantılar ve sempozyumlar da yapılabilecek” dedi.

Konya’nın en büyük yatırımlarından olan Spor ve Kongre Sarayı’nın aynı zamanda bölgede bir kentsel dönüşüm çalışmasının da merkezini oluşturduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, “Selçuklu bölgesinden, Selçuk Üniversitesi’nden çıkanlar raylı sistemle Alaaddin’den sonra yeni bir hatla da buraya ulaşabilecekler. Mevlana Türbesi’nden, Adliye’den ve KTO Karatay Üniversitesi’nden yürüyerek ulaşılabilecek bir mesafede. Hızlı trenle Konya’ya gelen insanlar da Selçuklu’da yapılacak yeni istasyonda inip raylı sistemle buraya ulaşabilecekler. Tüm bunlar önümüzdeki süreçte hayata geçecek” diye konuştu.

10 bin kişilik Spor ve Kongre Merkezi, çevre düzenlemesi ve kamulaştırmalarla birlikte yaklaşık 80 milyon liraya mal oldu.

 

Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırdıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, artık Konya’nın bilimin de merkezi haline geldiğini söyledi

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin TÜBİTAK destekli ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırdı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bilim Merkezi’nin inşaat aşamasından itibaren Türkiye çapında büyük ilgi gördüğünü belirterek, artık Konya’nın bilimin de merkezi haline geldiğini söyledi.

Bir eğitim ve bilim şehri olan Konya’nın bu yönünü taçlandıran bir esere Büyükşehir Belediyesi olarak imza attıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Türkiye’nin uluslararası standartta ilk Bilim Merkezi’ni Konya’ya kazandırdık. Türkiye’nin yüksek standartlı ilk Bilim Merkezi; planetaryum, gözlemevi, sergi alanları, toplantı salonları, idari merkezlerle Konya’mızın yeni cazibe merkezlerinden ve yeni sembollerinden biri olacak” dedi.

Bilim Merkezi’nin yılda 1 milyon ziyaretçi çekmesini beklediklerini kaydeden Başkan Akyürek, “Bu da Konya’da yeni bir cazibe merkezi oluşmasını, gelen toplam ziyaretçi sayısının artmasını, Konya’nın bilimle birlikte daha fazla anılmasını sağlayacak. Bilim Merkezi’nden tüm öğrenciler ile bilime ve teknolojiye meraklı olan herkes istifade edecek. Konya’mıza anıtsal bir eser kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bilim Merkezi’nin kendi elektrik ihtiyacını da karşılayacağını hatırlatan Başkan Akyürek, böylece güneş panelleriyle enerji üretim tesisi fonksiyonunu icra eden Konya’nın ilk tesisi olma özelliğini de taşıyacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bina ve bahçe düzenlemesi olarak Bilim Merkezi’ne 85 milyon lira harcadığını kaydeden Başkan Akyürek, TÜBİTAK’ın da sergiler için 30 milyon liradan fazla para harcayacağını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde kesintisiz trafik akışı için 10 yılda 65 adet köprülü kavşak ile yaya alt ve üst geçidi inşa etti

 

Konya Büyükşehir Belediyesi, köprülü kavşaklarla kesintisiz akış sağlarken, yaya güvenliği için de alt ve üst geçitler inşa ediyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin stratejik noktalarında trafik akışının kesintisiz olarak sağlanması için köprülü kavşak yapımını sürdürdüklerini belirterek, böylece şehir merkezindeki trafik sorununu önemli ölçüde çözdüklerini söyledi.

Konya’da 2004 yılından önce alt ve üst geçit sayısının 12 olduğunu, son 10 yılda şehre 65 yeni alt-üst geçit kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, ihtiyaç olan ve gelişen bölgelere yeni köprülü kavşak ve yaya üst geçidi yapımını sürdüreceklerini kaydetti.

2013 yılında Borsa Köprülü Kavşağı, Malas Caddesi köprülü Kavşağı ile Akören Yolu Köprülü Kavşağı’nın tamamlandığını vurgulayan Başkan Akyürek, Galericiler Köprülü Kavşağı ile Çeçenistan Köprülü Kavşağı’nda çalışmaların devam ettiğini ifade etti.

Köprülü kavşakların yanı sıra; yayaların trafikten etkilenmemesi için yürüyen merdivenli, asansörlü ve estetik yaya üst geçitleri ile hızlı tren güzergahında alt geçitler inşa ettiklerini hatırlatan Başkan Akyürek, ihtiyacı olan bölgelere yeni köprü ve üstgeçitlerin yapılacağını sözlerine ekledi.

Add comment