Aslı Cemile ÖZATAN

Diyetisyen

Dyt. Aslı Cemile ÖZATAN

Dyt. Aslı Cemile ÖZATAN

Dyt. Aslı Cemile ÖZATAN

 

Dyt. Aslı Cemile Özatan kimdir?

 

31 Mart 1980 Konya doğumluyum. İlk – orta -lise eğitimimi Konya’da, lisans eğitimimi Ankara’da Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Fakültesi’nde tamamladım. Konya’da diyetisyen olmak Ateş Bazı Veli misali ateş ile oynamak gibi birşey. Ama ben zoru tercih ettim ve diyetisyen olarak Konya’da çalışmayı tercih ettim.  Cuma günü BESLENME UZMANI diplomamı alıp, pazartesi günü işe başlamak da benim için ayrı bir şans olmuştu.8 yıl özel bir hastanede uzman diyetisyen olarak görev yaptım. 2012 Kasım ayından itibaren Konya Medicana Hastanesi’nde görevime devam etmekteyim. 2013 yılında da mesleğime destek olacağını düşündüğüm için yine Ankara’da YAŞAM KOÇLUĞU eğitimimi tamamladım. Ve mesleğimin sağlıklı iletişime dayalı olduğunu düşündüğüm için iletişim alanında pekçok konuda eğitim aldım.

Öncelikle çalışmalarım dünyanın şu anda büyük bir sorunu olan OBEZİTE üzerine oldu. 2006 yılında Konya’nın ilk OBEZİTE HARİTASI’nı oluşturdum. Diyetisyenliğin sadece masabaşında olmadığını düşündüğüm için mesleğim ile ilgili birçok alanda çalışma yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Ulusal ve yerel basında ‘SAĞLIKLI BESLENME VE SAĞLIKLI YAŞAM’ ile ilgili pekçok konuda köşe yazısı yazıyor, eğitim seminerleri düzenliyor ve firmalara kurumsal beslenme alanında danışmanlıklar yapıyorum. Türkiye Diyetisyenler Derneği, KAGİDER ve  Üniversiteli Kadınlar Derneği üyesiyim.

 

 

Başarı nedir?

Başarı asla tesadüf değildir ve başarı bence bir maratondur. Başarı kişinin kendisi ve çevresi ile uyum içinde yaşarken, kendine belirlediği hedeflere ulaşmak için gösterdiği çabanın olumlu şekilde sonuçlanmasıdır. Başarı sadece mesleki alanda sınırlanmamalıdır. Sosyal hayatta başarılı olan bir kişi, mutlaka azim ve sabırla çalışıyor ise kendi alanında da eninde sonunda mesleki başarıyı elde edecektir.

 

 

Bulunduğunuz konumdan memnun musunuz?

İşte bence başarının sırlarından biri bu. Bulunduğun konumdan hiçbir zaman memnun olmamak ve hep bir üst basamağı hedeflemektir. Ben de hiçbir zaman bulunduğum konumdan memnun olmadım.

Ve hep daha iyisi ve daha farklı olmayı hedefledim. Ama şunu çok iyi biliyorum, benim en başarılı olabileceğim alan SAĞLIK’tı. Ve 3 yaşında koyduğum bir hedefti. 3 yaşında koyduğum hedefime 23 yaşında ulaştım.

Dinamik bir mesleğim ve beslenmenin çok geniş bir yelpazeye sahip olduğunu düşünürsek; diyetisyen olarak hiçbir zaman ‘ARTIK OLDUM,YETER!’  demedim,diyemem de.

 

Başarı getiren 7 prensibiniz nelerdir?

 

– Hedeflerimi doğru belirlemek.

– İyi bir dinleyici ve gözlemci olmak.

– Kendimi ve bilgilerimi iyi ifade edebilmek.

– Kişilik analizi ve kişilerin beklentilerini iyi tayin etmek.

– Sabırlı olmak.

– Araştırmacı olmak.

– Zamanı iyi kullanmak.

– Kendi alanımda farklı olmayı çabalamak.

 

Hayalleriniz?

Sağlık alanında  bir firmanın MARKA YÜZÜ olmak. (Bunun için görüşmelerim devam ediyor.)

Beslenme ve Diyet Polikliniği bulunan Sağlıklı Yaşam Kampında yönetici diyetisyen olmak.

Sağlıklı Beslenme ve Obezite ile ilgili bir kitap yazmak. (Bu konuda çalışmalarım devam ediyor.)

Add comment