Gökhan ÇELİK

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü İcra Kurulu Başkanı

Gökhan ÇELİK

Gökhan ÇELİK

Torku Konyaspor Basketbol Kulübü İcra Kurulu Başkanı

Gökhan ÇELİK

 

Takımımızın şu ana kadar ki genel performansını değerlendirebilir misiniz?

Takımımız TBL’de 2014-2015 sezonunu 12 galibiyet ile on birinci sırada noktaladı. Sezon başında teknik heyetimiz ve yönetimimiz ile ligde kalmayı öncelikli hedef belirleyerek bir takım kurmuştuk. Kulüp tarihimizin en başarılı sezon başlangıcını gerçekleştirirken, mütevazı kadromuz ile ve sezon içinde yaşadığımız tüm maddi sorunların yanı sıra yakamızı bırakmayan şanssızlıklar bize zor anlar yaşattı. Takım ruhu ve birbirimize duyduğumuz güven ayakta kalmamızı sağlarken, yönetimimizin takımın ihtiyaç duyduğu anlarda verdiği destek önemliydi. Taraftarımızın da gücü ile ikinci yarıda üst üste aldığımız galibiyetler play-off hesaplarına bizi yaklaştırdı. Bu heyecanı Konya’ya taşımayı çok istedik ama yeni yönetim, yeni salon ve takımımızın yeni ismi ile Avrupa’nın en zor liglerinden birindeki bu mücadelemizde öncelikli hedefimizi gerçekleştirerek ve bunu ligin bitimine 6 hafta kala garantileyerek noktaladık. Başarılıyız ve gelecek için de ümitliyiz. Tüm sezon boyunca bize güzel galibiyetler yaşatan teknik ekibimizi ve oyuncularımızı tebrik ediyorum. Bize destek veren tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyoruz. Gelecek sezon yeni başarılar ve daha üst seviye heyecanlar yaşamak ve yaşatmak üzere çalışmalara antrenörümüz Aziz Bekir ile yeni sezon için anlaşma sağlayarak başladık.

 

Yönetim olarak bu seneki hedeflerinizi ne oranda gerçekleştirdiniz?

Kulüp organizasyonumuzu bir üst seviyeye taşıdık. Geçen sezona oranla seyirci sayımızı iki katına çıkarttık, dolu salonda maçlarımızı oynayarak Konya’yı hem mücadele hem de atmosfer olarak zorlu bir deplasman haline getirdik. Takımımız en zorlu süreçlerde antrenörümüzün  aşıladığı güç ve inançla mücadeleden hiç vazgeçmeden karakterli bir oyun sergileyerek önce ligde kalmayı başardı ardından da play-off için son haftalara kadar savaşını sürdürdü. Yönetim olarak sezon başında belirlediğimiz tüm hedefleri gerçekleştirdiğimizi net olarak büyük bir mutluluk ile söyleyebilirim.

 

Torku Konyabasketol takımının ligte uzun yıllar kalıcı bir takım olması için sizce daha neler yapılmalı ?

Bunun ilk şartlarından biri altyapı çalışmaları. Geride bıraktığımız sezon bu konu ile ilgili de yeni yapılanma içerisine girmiştik. Bu bölgede yaptığınız hamlelerin sonuçlarını bugünden yarına alamazsınız. Düzenli ve planlı bir çalışma ile sabırlı olmalı ve 5 yıllık bir organizasyon sonunda yaptığınız çalışmaların meyvelerini toplayabilirsiniz.  Biz ilk adımları attık. Diğer taraftan artık sponsorlar olmadan yaşamak ve kalıcı olmak imkansız. Güçlü markalarla işbirliği içerisinde uzun soluklu anlaşmalarla hem kalıcılığı hem de başarıyı yakalamak mümkün. Sorduğunuz bu sorunun 2 ana şartını özetlemeye çalıştım. Çok bileşenleri olan bir denklemden bahsettiğimiz için detaylarda da yapılması gereken birçok hamle olduğunu düşünüyorum. Bilet satış organizasyonlarından tutun da forma ve hediyelik eşya satışına kadar yapacağımız tüm yenilikler bizi güçlendirecek hamleler olacaktır. Yeni sezon için tüm bu konularda çalışma içinde olacağız.

Add comment