Aysel DEMİRDAĞ

Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi

Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi Aysel DEMİRDAĞ

Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi Aysel DEMİRDAĞ

 

Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi Şirket Ortağı

 Aysel DEMİRDAĞ

 

Turizm Sektörünün sezona dair endişeler taşıdığı şu günlerde Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi Ortaklarından Aysel Demirdağ ile gerçekleştirdiğimiz röportajda hem firmayı tanıdık hem de sezon izlenimlerini aldık.

 

 

Aysel Hanım bize kendinizi tanıtır mısınız? 

İş hayatıma 1992 yılında stajyer olarak başladım. Hem otel hem de turizm acentelerinde iş tecrübelerim var. Satışını yaptığım hizmetleri doğru anlatabilmek için, bol bol seyahat ediyorum. İngilizce ve Flamanca biliyorum.

 

Eventus Holiday kuruluşu ve faaliyet alanları hakkında neler söylersiniz?

Turizm şirketimiz, resmi olarak 2009 yılında kuruldu, 2011 yılında ise A Gurubu Seyahat Acente belgemizi aldık. Bu sayede, tam donanımlı olarak turizm sektörüne adım attık.

 

İki ana konuya kanalize olmuş durumdayız. Birincisi, yurt içi ve yurt dışı uçak bileti satışı, diğeri ise; havalimanı turist taşımacılığı.

Sektörde 20 yıla yakındır mesai harcıyoruz. Kendi şirketimizi kurmadan önce 15 yıl boyunca farklı turizm firmalarında, orta düzey ve üst düzey görevlerde bulunduk.

 

Eventus Holiday Turizm Seyahat Acentesi kimliğimiz altında, gelişen teknolojiyi, turizm sektöründe doğru kullanmaya çalışıyoruz. Bu noktadan hareketle, “elektronik turizm” diye tabir edilen alanda yatırımlarımıza devam ediyoruz. SunBilet.com (online uçak bileti hizmeti) ve SunShuttles.com (online havalimanı hizmeti) markalarımızı yarattık. Bu sayede dünyanın herhangi bir noktasındaki tatil planı yapan misafirlere kolay ulaşır hale geldik.

 

Tur firması olarak verdiğiniz hizmetlerden biraz bahsedebilir misiniz?

Az evvel adreslerini verdiğim, sunbilet.com ve sunshuttles.com siteleri; 24 saat yayında kalarak. Saat farkı gözetmeksizin online hizmet vermektedir.

Bir nevi, günün her saati ofisimiz açık. Hizmet satın almak isteyen müşterilerimiz, bulundukları yerden, web sitelerimiz aracılığıyla bize ulaşıyor ve satın alma işlemini gerçekleştirebiliyor.

 

İki ana konumuz var demiştik; yurt içi uçak biletleri bilindiği gibi, THY, Anadolujet, Atlas Global, Pegasus, Onur Air ve Sunexpress firmaları tarafından organize ediliyor, bu firmaların biletlerini satıyoruz.  Yurt dışı uçak biletleri konusunda ise ciddi bir tedarikçiyiz, öncelikle Antalya hareketli olmak üzere, Avrupa, Rusya, Ukrayna ve Kazakistan’ın tüm şehirlerine, ekonomik charter uçak bileti temin ediyoruz. Bunun yanı sıra, Antalya, Dalaman, Bodrum ve İzmir havalimanlarından tüm otellere yolcu taşımacılığı hizmeti sunuyoruz.

 

Önümüzde ki sezon talepleriniz hakkında neler söylersiniz?

Malumunuz, 2015 yılı çalkantılı başladı, özellikle dolardaki artış, Antalya ya en çok turist gönderen 2. Ülke pozisyonundaki Rusya’yı çok etkiledi. Rus turizm tüketicisi, ya tatil planlarını erteledi ya da iptal etti. Doğal olarak, sektörümüzde olumsuz bir ruh hali var. Erken rezervasyonlar pek iç açıcı değil. Lakin önümüze bakıyoruz, sezonu en az kayıpla kapatmanın hesaplarını yapıyoruz.

 

Son dönemde popüler olan turlar hangileri?

Yurt içinde, her zaman olduğu gibi Antalya da tatil ilk sırada. Marmaris ve Bodrum’un bilinilirliği tartışılmaz. Karadeniz ve Kapadokya turlarının yanı sıra, termal otel turları da oldukça ivme kazanmış durumda. Yurt dışı turlarında ise, klasik üçleme diye tabir edilen Viyana-Budapeşte-Prag yanı sıra Benelüks ve Klasik İtalya turlar oldukça popüler diyebilirim.

 

Firmalara ne gibi kurumsal hizmetler vermektesiniz?

Tabi ki, kurumsal olarak uçak bileti ve havalimanı otel arası ulaşım noktasında hizmet veriyoruz. Gurup bazında, otel konaklama hizmeti de organize ediyoruz.

 

Toplantı organizasyonları düzenliyor musunuz?

Geçmiş tecrübelerimiz, gurup organizasyonu yapmamıza olanak tanıyor. Dönem içerisinde, irili ufaklı firmaların kongre organizasyon taleplerini karşıladık ve karşılamaya devam ediyoruz.

Bu tür organizasyonlar, bizim keyifle yaptığımız işlerin başında geliyor. Bilindiği gibi, toplantı organize etmek titizlik ve dikkat gerektiriyor, bu noktada bizi uğraştıran işleri seviyoruz.

 

Add comment