BARIŞ KAYA

Baces Kuaför

Barış Kaya – Baces Kuaför

Barış Kaya – Baces Kuaför

Baces Kuaför

BARIŞ KAYA

Antalya’nın başarılı kuaför salonlarından Baces’e konuk olduk ve firma ortaklarından Barış Bey ile mesleği üzerine kısa bir söyleşi gerçekleştirdik. Önce yazımızı okuyun ve ‘’değişiklik şart’’ diyorsanız Baces’in yolunu tutun.

 

 Barış Bey öncelikle sizi tanımak isteriz.

Ankara’da dünyaya geldim ve 20 yıla yakın bir süre hayatımı Ankara’da geçirdim. 34 yaşındayım. Babam ve annem Kayseri’den Ankara’ya yerleşmişler. Üç erkek kardeşin en küçüğüyüm. Evliyim bir kızım ve bir oğlum var.

 

Mesleğe nasıl ve ne zaman başladınız?

Bu mesleğe ufak yaşlarda dayımın yanında Bahçelievler semtinde başladım. Okulun tatil olduğu günler gider çalışırdım, Lise eğitimimi tamamladıktan sonra tamamen kuaförlüğe yöneldim.

 

Baces macerası nasıl başladı?

Baces macerasının başlaması açıkçası çok değişiktir. Antalya’ya geldiğim zaman bir yıl çalıştıktan sonra istifa ettim ve cebimde metelik yokken bir salon açmaya karar verdik, Baces maceramızı ve bu duruma nasıl geldiğimizi anlatmaya kalkarsak dergiyi bize ayırmanız gerekir diye düşünüyorum.

 

Sizce kuaför olabilmek için ne gibi yeterliliklere sahip olunmalı?

Kuaför olabilmek için bir yeterliliğe gerek yok ama iyi kuaför olabilmek için pek çok meziyete gerek var, bunların başında iyi bir takipçi, iyi bir gözlemci olman ve yaratıcı bir kişiliğe sahip olman gerekir. Disiplin sahibi ve temiz insan olman şarttır.

 

Mesleki anlamda yaşadığınız sıkıntılar ve sizi keyiflendiren anılarınız nelerdir?

Mesleki anlamda mecazen neredeyse bir sıkıntı yaşadım diyemem. Sebebi ise işime büyük bir sevgi ve hırsla başlamış olmam. Sanırım bundan dolayı hiçbir şey zor gelmedi bana. Beni keyiflendiren anılarım inanın çok fazladır, sebebi hayatımda her zaman hobileriyle yaşayan bir kişiliğim var, yani mesleğimin dışında kaldığım her zaman bir aktivite yaratırım kendime. Ama şu bir gerçektir ki gerçek dostlarımın yanımda olduğu her an keyfim çok yüksektir. Bu hiçbir şeye değişilmez ve o zaman içimizdeki çocukluk ortaya çıkar. O an dersin ki ‘’keyif budur’’ çünkü seni anlayanlar, sevenler yanındadır.

 

Ülkemizde kuaförlük mesleği kalite bazında bir yükselişte. Ancak diğer yanda da kuaför enflasyonu yaşanıyor, bu konuda düşünceniz nedir?

Ülkemizde kuaförlük gerçekten yükselişte bu tatminkârdır ancak çok fazla kuaför salonu var. Bu rekabetin güzel olduğu kadar zorlayıcı yanları da var. Salonların birbirine olan yakınlığı fazla ve buna bir önlem alınması gerekir. Aslında bu konuda mesafe platformu var ama uygulamaya geçilmedi bu da işletme bazında rekabet olurken kar marjlarımızı çok düşürüyor.

 

Kaç kişiyle faaliyet gösteriyorsunuz?

Barış, Cem, İsmail ortaklığında toplam 20 kişilik harika bir ekiple çalışıyoruz.

 

Kuaförlük sektörü, kozmetik, moda ayrılmaz bir bütünlük içinde. Siz bu kombinasyon içinde çalışırken nelere dikkat ediyorsunuz?

Başta misafirimizin yüz şekline, giyim tarzına uygun ve iş hayatında kullanabileceği saç şeklini belirliyoruz. Sonra da moda kreasyonuna ayak uydurmaya özen gösteriyoruz.

 

Mesleğinizde olmazsa olmazlarınız neler?

Disiplin, temizlik, eğitimlerimiz.

 

Add comment