Serdar arı

Arı pet pansiyon

Serdar arı Arı pet pansiyon

Serdar arı Arı pet pansiyon

Serdar arı

Arı pet pansiyon

İnsanların çocuklarından ayırt etmediği köpeklerini başka birine emanet etme duygusu ve kaygısı önemli bir sorun. Elbette kolay değil bu. Seyahatlerinizde dostlarınızı işi profesyonelce yapan ellere teslim etmeniz çok önemlidir.

Çocukluğunda başlayan hayvan sevgisi ile hayalini kurduğu pet pansiyonu hayata geçiren Serdar Arı’ya bu hayalini ve siz Hayvanseverler için verdiği hizmetleri sorduk.

 

Serdar Bey bize kendinizden bahseder misiniz?

Merhaba, ben Serdar Arı. 1981 Almanya doğumluyum. 1989 yılında Konya’ya geldim. Selçuk Üniversitesi Turist Rehberliği Bölümü mezunuyum. Çocukluğumdan itibaren hayvanlara ve doğaya düşkündüm; birçok hayvan besledim. Şimdilerde ise dört köpeğim var; üç tanesi kurtarılmış (sokaktan ve barınaktan) olmak üzere. İki yıl önce şehrimizde hayvan severleri bir araya toplamak, hayvan ve doğa sevgisini topluma aşılamak, sokakta yaşayan hayvanlara dikkat çekmek adına Konya Hayvan Severler sayfasını Facebook üzerinden kurdum. Bu arada bir yıldır faaliyete olan Arı Pet Pansiyonu şehrimize kazandırdım.

 

Pet Pansiyon açmanızdaki amaç nedir?

İlk köpeğimi sahiplendiğimden itibaren can dostu bu hayvanlara dair bir iş yapma isteğim veya hayalim hep olmuştu. Konya’da pet sahipleri çeşitli sebeplerden dolayı şehir dışına çıktıkları zaman hayvanlarını bırakacak güvenli bir yer sıkıntısı çekiyorlar. Zira bende köpek sahibi olarak aynı sıkıntıları yaşadım. Ailemin desteği ve bana sunduğu imkânlar doğrultusunda pansiyon fikrini hayata geçirdim.

 

Pansiyona kabul edilme şartları nelerdir?

Evde bakılan hayvanları kabul ediyoruz. Hayvanın aşılarının tam olması ki sağlık her şeyden önemlidir. Uyumlu, agresif olmayan veya aşırı derecede davranış sorunları sergilemeyen köpekleri misafir ediyoruz.

Bahçede sürekli zincire bağlı veya kafeste yaşatılan, baskın aşırı korumacı canları kabul edemiyoruz maalesef. Ayrıca kızan dönemindeki köpekleri(dişiler) kızan süreleri geçinceye kadar ve karma aşıları tamamlanmamış yavru köpekleri kabul etmiyoruz.

 

Köpeklere nasıl bakıyorsunuz? Hayvanlar nasıl vakit geçiriyor?

Köpeklere; kendi köpeklerime bakar gibi en iyi şekilde bakmaya çalışıyorum. Zincir kafes olmadan özgürce bakılacakları bir ortam sağlıyorum onlara. Her konaklamak üzere bırakılan köpeğin ayrı bir odası vardır. Kendi sahiplerinin yanındaki yemek tuvalet tarzı düzenlerini aynen devam ettiriyorum. Gelen canlar bahçede egzersizlerini yaparken bir yandan diğer köpeklerle sosyalleşme imkânı bulmaktadırlar. Şehrimizde köpek sahiplerinin köpekleri için aradığı fakat bulamadığı her şeyi sağlamaya çalışıyorum. Ünlü bir söz vardır: “sevdiği işi yapanlar hiç çalışmazlar” benim işimde bu sözdeki gibi.

Özetle hedefim mutlu köpekler. Köpek bakımında yılların deneyimi ve can gönüllüsü olmam sebebiyle insanlar gönül rahatlığı ile bana çok sevdikleri hayvanlarını emanet ediyorlar.

 

Hayvan sahipleri size dostlarını nasıl teslim edebilirler?

İnternet üzerinden Arı Pet Pansiyon Facebook sayfasından bana ulaşarak köpek sahipleri sevgili can dostlarını bana emanet bırakabilirler.

 

Pansiyon ile ilgili yeni projeleriniz var mı?

İşimi büyütmek isterim. Hayvanların daha iyi vakit geçirmelerine dair imkânlar ekleme, konaklayan hayvan kapasitesi artırımı gibi. Daha çok köpeğe ve sahibine hizmet edebilmek. Tabi bunlar zamana bağlı şeyler kısmetse daha bir sürü güzel şey yapmak niyetim var bu alanda.

 

Pansiyonda hangi hayvanlar konaklayabiliyor?

Sahipli köpekleri sadece misafir edebiliyorum. Kediler başta diğer evcil hayvanlara şu anda bakım hizmeti vermiyorum. Zira kendi köpeklerim var ve pansiyonda 7/24 hayvanlarla birlikte kalmaktayım. Köpekler öncelikli hedefim, bakımları zorlu ve başkadır bu hayvanların.

 

 Konya’da insanların hayvana ve hayvan haklarına bakışı nasıl?

Konya maneviyat ve hoşgörü şehri olmasına rağmen hayvanlara gerekli ilgiyi ve sevgiyi göstermiyor; Allah’ın yarattığı canlar görmezden geliniyor. Şehirleşme adı altında hayvanların doğal yaşam alanlarını yok ediyoruz! Doğadaki hayvanlar; açlığa, susuzluğa ve eziyetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Hz. Muhammed (S.A.V.) hayvanlara iyi muamele edip haklarını tastamam verenlerin cennetlik olacağını bizlere bildirmiştir. Konya’da ki geçici hayvan bakım evine insanları ziyarete davet ediyorum. Orada şahit olacakları şehrin hayvanlara bakışının yansımasıdır. Hayalim şehrimizde insanlarla hayvanların birlikte ve sevgi ile yaşamalarıdır.

Add comment