Serdar Kalyon

Spor City taraftar mağazası sahibi

Serdar KALYON

Serdar KALYON

Serdar KALYON

Sezonun yaklaşması ile tüm taraftarlarda heyecan dorukta. Transferler takip ediliyor, yorumlar yapılıyor… Her taraftar takımını kendince desteklemeye çalışıyor.

Bu sayımızda Spor City taraftar mağazası sahibi Serdar Kalyon ile gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Serdar Bey öncelikle bize kendinizden bahseder misiniz?

 

1982 Konya’da, 4 çocuklu bir ailenin en son çocuğu olarak dünyaya geldim. İlkokulu Nesrin ve Ayşegül Kardeşler İlkokulunda, Ortaöğretimi Gazi Lisesinde okuduktan sonra ilk ticaretle tanışmam Bülent Halı Mobilya ile oldu. Konya ve dışında çeşitli illerde halı ve mobilya satışı yaptıktan sonra 2008 yılında Gürbüzoğulları Mobilya’da 3 yıl kadar satış danışmanlığı yaptıktan sonra bir futbol tutkunu olduğum için yıllardır hayalim olan taraftar store mağazası açmaya karar verdim.

Yıllarca Konyasporun’da büyük talkımlar gibi orijinal ürünleri olup her Konyalının bu ürünleri giymesini arzuladım ve ilk Konyaspor mağazasını açtık. Konya’da artık bütün çocukların sadece Konyasporlu olması için çaba göstereceğiz.

 

Bu sektöre adım atışınızı bizimle paylaşır mısınız?

15 yıllık mobilyacılık mesleğimi Konyaspor’a olan tutkumdan dolayı bırakıp bu sektöre geçiş yaptım. Konyaspor taraftarlarına ve futbolcularına elimde ki imkanlar dahilinde destek olmak istedim.

 

Spor City’de hangi takımların ürünleri mevcut?

Konyaspor, Galatasaray, Beşiktaş ürünlerimiz mevcuttur.

 

Üç büyük takımın ürün satışını yapmaktasınız. Bu büyük taraftar kitlelerine nasıl ulaşmaktasınız?

Sosyal medya aracılığıyla, reklamlarımız, görsellerimizle ve Metropol dergisinin yardımlarıyla taraftar kitlelerimize ulaşmaktayız.

 

Taraftarla oldukça yakınsınız, ne gibi taleplerle karşılaşıyorsunuz?

Taraftarlarımız coşkulu, taraftar olarak taleplerimiz bitmiyor. Taraftar takımı her daim şampiyon olsun, yüzünü hep güldürsün istiyor.

 

Taraftarlar destekledikleri takımın ürünlerini yeterli buluyor mu?

Taraftarlarımızı memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bende fanatik bir taraftar olarak hep daha fazlasını bekliyorum. Taraftar her zaman birbirinden farklı ürünler, çeşitlilik istiyor.

 

Hangi takımı tutuyorsunuz? Nasıl bir taraftarsınız?

Konyaspor’u destekliyorum. Konyaspor’a aşığım her şeyimle desteklemek için elimden geleni yapıyorum. Bu aşk uğruna bu mesleğe atıldım.

 

Taraftarlar arasında gerginlik oluyor mu? Sizi nasıl etkiliyor?

Elbette ki taraftarlar arasında gerginlik oluyor. Küçük bir örnek verecek olursak; taraftar mağazada kendi takımı haricinde takım ürünü olduğunda alışveriş yapmak istemeyebiliyor.

 

Yeni sezonda takımların taraftarlara özel ne gibi ürünleri var?

Sezona özel tişörtleri, formaları, o yıla özgü simgelerle ürünler çıkarabiliyorlar.

 

Maç sonrası taraftar hışmına uğradığınız oldu mu?

Elbette ki maç sonrası taraftarlar coşkulu oluyor. Bazen sevinçli bazen kızgın takımlarını desteklemek için ürünlerini alıyorlar.

Add comment