Osman ÇAĞLAK

İmza Matbaacılık

Osman ÇAĞLAK İmza Matbaacılık

Osman ÇAĞLAK İmza Matbaacılık

Osman ÇAĞLAK

İmza Matbaacılık

İmza Matbaacılık sahibi Osman Çağlak Türkiye’de matbaa sektörünün büyüyen bir sanayi olduğuna dikkat çekti. Osman Bey, sektörle ilgili sorularımızı yanıtladı:

 

Osman Bey merhaba, bize kendinizden ve İmza Matbaacılıktan bahseder misiniz?

1987 Konya doğumluyum, evli ve 2 çocuk babasıyım. Matbaacılık sektörü ile 2000’li yıllarda tanıştım, Sektör harici farklı ticari girişimlerim olmuştu, fakat matbaa sektörü gelişme ve yeniliklere açık bir alan olması sebebiyle ilgimi çekti. Özenli ve dikkatli çalışma gelişmiş teknoloji ile birleştiğin de ortaya imza matbaacılık çıktı. 2009 yılında müşteri odaklı, kalite ve termin tarihinde titizlik gösteren bir firma yapısı oluşturduk ve İmza matbaacılık markasını sektörde söz sahibi matbaalar arasına taşıdık.

 

Kurulduğunuz günden bugüne nasıl bir gelişim gösterdiniz?

Sektör ile tanıştığımız günden bu yanan her aşama ve kademede kendimize yeniliği, teknolojiyi, kaliteli hizmeti misyon edindik. İmza Matbaacılık markası 3 kişiyle başladığı girişimini 15 kişilik bir kadroyla sürdürmektedir. Kalite için yenilik ve teknolojiden ödün vermediğimiz için kısa sürede sektörde marka değerimizi yükselttik. Kalite, hız ve termin tarihindeki titizliğimizle marka değerimizi yükseltmek gelecek hedefimizdir.

 

Uzmanlık alanınız nelerdir? Hangi sektörlere hizmet vermektesiniz?

Temel uzmanlık alanımız güvenilir matbaacılık olmakla beraber geniş bir kitleye hitap etmekte olan İmza matbaacılık sektörel taleplerin tümüne uzman kadrosu çözüm getirmektedir.

 

Matbaalar ne durumda? En belirgin sorunlarınızdan birini söyler misiniz?

Genel piyasa olarak matbaacılık sektörü aslında duraksamayan hatta piyasaların yavaşladığı dönemlerde daha çok canlanan bir sektör. Fakat her sektörde olan “merdiven altı üretim” kısmı bizi de fazlasıyla yorgun düşürmekte. Ayrıca sektörde kalifiye eleman bulunamaması da başlıca problemlerimiz arasındadır.

 

Teknolojiyi nasıl takip ediyorsunuz ve makineleriniz günümüz ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde mi?

Firma politikalarımız gereği teknolojiyi çok yakından takip ediyoruz. Üretim parkurumuzda yer alan teknik ekipmanlar güncel müşteri isteklerine anında ve sorunsuz arz da bulunabilecek kapasiteye sahiptir. Öngördüğümüz talepler doğrultusunda makine parkuru ve kadro eğitimi konusunda girişimlerimiz sürecektir.

 

Konya’da matbaacılık sektörünün durumunu değerlendirir misiniz?

Konya sanayi ve tarım olarak Türkiye ekonomisinde önemli bir konuma sahip. Gelişimini sürdüren şehrimizde matbaacılık önemli bir konumda bulunmakta. Hitap ettiğimiz sektörel yelpaze çok geniş olması dolayısıyla olumlu geri dönüşler getirmektedir.

 

Hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Firmamız kuruluş misyonundaki güvenilir matbaacılık ilkesini yenilik ve modern teknolojileri takip ederek sürdürecektir. Anadolu’da vizyon sahibi marka olmanın sorumluluğunu bilerek ilkeli ve sorumlu bir yaklaşımla lider matbaa olmak.

 

Add comment