İbrahim KESKEN

Dolunay Döküm Yönetim Kurulu Üyesi

İbrahim KESKEN Dolunay Döküm

İbrahim KESKEN Dolunay Döküm

Dolunay Dökün Yönetim Kurulu Üyesi

İbrahim KESKEN

Bu sayımızda sektör köşemizin konuğu Dolunay Döküm Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Kesken. Kendisi ile firması ve sektörün durumu ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdik.

 

İbrahim Bey sizi tanıyabilir miyiz?

1977 Konya doğumluyum. Baba mesleğimiz olan döküm sektörüne genç yaşta atıldık, Dolunay Döküm Yönetim Kurulu üyesiyim. Evli, 2 çocuk babasıyım.

 

Dolunay Döküm’un kuruluş öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?

Aile şirketimiz olan Dolunay Döküm 1992 yılından beri bu sektördedir.

Firmamız 30 yılı aşkın tecrübesiyle babamız Şemsettin Kesken’in azmi ve sabrı sayesinde döküm sektöründeki zorluklarla mücadele ederek bu günlere gelmiştir. Sektörde DOLUNAY DÖKÜM ismi ile kaliteli işler yapan firmamız, kaliteyi, güveni ve disiplini ön planda tutarak Konya firmalarına ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki firmalara 30 yıldır çelik döküm, sifero ve pik döküm imalatları ile hizmet vermektedir. Firmamız 2000 metrekare kapalı alanı 35 personeli ile hizmet vermekte olup, emin adımlarla hem fabrika alanını hem de personel sayısını gün geçtikçe artırmaktadır. Dolunay Döküm olarak faaliyet gösterdiğimiz pik döküm, çelik döküm ve sifero döküm alanlarında öncü bir kuruluş olma yönünde hedefimize emin adımlarla ilerlemekteyiz.

Döküm sektörünün sorunları neler?

Döküm sektöründeki başlıca sorunlar kalifiye eleman ve yüksek maliyettir.

 

Yaptığınız ürünlerin pazarda dağılımı nasıldır?

Yaptığımız ürünlerin pazarda dağılımı %70 yurt içi, %30 yurt dışıdır. Yurt dışı talepleri her geçen yıl giderek artmaktadır.

 

Döküm sektöründe Avrupa’nın ilk beşi içerisinde yer alan Türkiye, dünya çapında yakaladığı büyüme trendi ile de oldukça dikkat çekiyor. Bu konuda neler söylersiniz?

Avrupa da dökümün yasaklanması yüksek maliyet ve işçiliğin pahalı olması Türkiye’yi cazip hale getirmiştir. Bu yükseliş daha da devam edecek ve Türkiye döküm sektöründe ilk 3’e girecektir.

 

Konya da döküm sektörü hangi konumda?

Konya’da döküm sektörü ülkemizde ilk sıralarda yer almaktadır. Sektörün merkezlerinden biriyiz diyebiliriz.

 

Hedefleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Yaptığımız işte kalite sertifikalarımız, Dolunay Döküme ayrı bir güven ve itibar katmaktadır. Hedefimiz, döküm sektöründe makineleşmek ve tesis açısından en zirvede yer almaktır. Sektörde tercih edilen bir firma olmak bize güveni fazlasıyla veriyor. Bunun için de verdiğiniz sözü ve kaliteyi tutturmak gerekmektedir.

 

İşiniz dışında uğraş hobileriniz var mı?

Döküm işinin dışında Amatör Süper Grup da mücadele eden İhsaniye Gençlerbirliği Spor Kulübünde yönetici olarak görev yapmaktayım. Gençleri spora teşvik etmek ve onlarla aynı coşkuyu yaşamak çok büyük bir mutluluk.

Add comment