İbrahim GÜNAY

Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Dernek Başkanı

Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Dernek Başkanı İbrahim GÜNAY

Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Dernek Başkanı  İbrahim GÜNAY

Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Dernek Başkanı

İbrahim GÜNAY

 

Konya’da yaşayan bir camii: Aliya Ali İzzetbegoviç Camii

 

Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Dernek Başkanı İbrahim Günay ile dernek ve etkinlikleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirdik. Peygamberin mescidini özellikle Ashabı Suffe’yi örnek alan derneği gelin hep birlikte daha yakından tanıyalım.

 

  • İbrahim Hocam kısaca sizi tanımak isteriz?

Konya Akviran Akören Polisler Sülalesinden Halıcı Ahmet Remzi Günay’ın oğluyum evli 3 çocuk babasıyım 1968 doğumluyum.

 

  • Okuyucularımıza Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Derneği kuruluş hikâyesini camii inşaatı 2005 yılın da baslamıs.

Dernek 04 Ağustos 2008’de Valilikten alınan izinle Turgut Eyitürkbaşkanlığındakurulmuştur.

 

 

  • Cami Dernek Başkanlığı nedir? Ne kadar süredir bu görevdesiniz?

Cami Dernek Başkanlığı bir gönül işidir, zaten hizmet bir gönül meselesi olduğu için hayırlı bir niyetle bu yola baş koydum.

08 Şubat 2015 yılında dernek başkanlığına seçildim, sekiz aydan beri dernek başkanlığınıyürütmekteyim. Yönetimkurulumuz Başkanİbrahim Günay, Başkan YardımcısıErcümentKılınç, Muhasip OsmanYağcı, VezneMustafa Yılmaz, Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kalkan, Denetleme Kurulu BaşkanıMehmet Coştu, Ali Balıkçı, MustafaÇelik’den oluşmuştur.

 

  • Derneğin görevi ve amacı nedir?

Dernek cami ve müştemilatından sayılan minare şadırvan, gasılhane, tuvalet ile camiye ait lojman yapmak ve bunların yaşatılmasını sağlamak. Her türlü bakım onarım ve tamiratını yapmak, her türlü ihtiyacını temin etmek ve bu konudaki çalışmaları yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek amacımız.

Amacımız caminin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak. Söz konusu ihtiyaçlar kapsamında fiziki eksikleri de sayabiliriz. Cami binasında; yani hem iç düzenlemede hem de dış bölümde zamanla çeşitli eksikler ortaya çıkabiliyor. Bu eksiklerin en kısa zamanda ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiği yönünde dernek üyelerimizle birlikte geniş tabanlı bir fikir alışverişi yaparak ortak bir karar alınıyor. Alınan bu karar doğrultusunda somut adımlar atılıyor. Gerektiği takdirde kamu kurumlarından ve yerel yönetimlerden de destek alınıyor. Basınımız faaliyetlerimizi destekliyor. Derneğimizi amacı elbette bunlarla sınırlı değil. Cami cemaati ve mahalle halkının talebi doğrultusunda dini programlar da hazırlanıyor. Aynı zamanda eğitim çalışmalarımız da var. Çünkü biz, eğitimin sadece konferans salonlarında olmayacağını biliyoruz. Hazırladığımız programlar çerçevesinde belli günlerde konferanslar, seminerler ve paneller de organize ediyoruz. Bu tarz etkinliklerle hem cami cemaatine hem de mahalle sakinlerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.Son konferanstan önceşehitlerimize hatim duası yaptık. Ayrıca cenazelere katılma umre ziyaretleri,civarımızda bulunan okul,sağlık ocakları gibi kurum ziyaretleri, hasta ziyaretleriyapıyoruz.İletişim için zamanda cemaatimizle mahalle olarak mesaj sistemine geçeceğiz.

 

  • Dernek olarak hangi konularda faaliyetleriniz oluyor? Derneğinizin etkinliklerinden bahseder misiniz?

Bugüne kadar bir panel, birçok konferans v.b etkinlik gerçekleştirdik. Aliya Ali İzzetbegoviç Cami’de gerçekleşen konferans ve panellerden bazıları:

24.02.2015. Prof. Dr. Ali Akpınar- Yasin Süresi.

19.03.2015. Uzman Cemil Paslı – 9 S Aile Konusu.

16.04.2015. Doç. Dr.Zekeriya Mızrak Üstün Zekalı Çocuklar.

30.04.2015 Panel-  Prof. Dr. Mehmet Gürbilek, Doç. Dr. Mehmet Akbulut,

Araştırma Görevlisi Rıfat Oral,

14.05.2015 Doç. Dr. Metin Aksoy- Yeni Türkiye ve Gençlik.

04.06.2015. Rıfat Ergan(Konya Life İmtiyaz Sahibi)- Medya ile İmtihan

23.10.2015. Doç. Dr. Mahmut Hakkı Akın – Aliya Ali İzzet Begoviç fikirleri anma.

 

 

  • Etkinliklerinize katılım ve ilgi hakkında neler söylersiniz?

Düzenlediğimiz konferans ve panellere katılım oldukça güzeldi. Sadece cami cemaati ve mahalle halkı değil, Konya’nın farklı noktalarından da katılım sağlandı. Organizasyonlara medya kuruluşları da davet edildi. Organize ettiğimiz etkinlikler, Konya’da faaliyet gösteren gazete ve dergilerde de yer buldu. Bu sayede panel ve konferanslarda paylaşılan bilgiler, daha çok kişiye ulaşmış oldu. Bundan sonraki süreçte de bu tarz etkinliklerimiz artarak devam edecek. Katılımın daha fazla olmasını bekliyoruz. Davetiyelerimiz sadece Konya ile sınırlı kalmıyor, Konya dışına da gönderiyoruz. Örneğin; 23 Ekim’de gerçekleştirtiğimiz konferans için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan,Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, TuğrulTürkeş, Cevdet Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızİ.Melih Gökçek, Türkiye Bosna Büyükelçisi, Ankara,İstanbul TÜRGEV, KADEM başkanlarıdaha birçok kişiye davetiye gönderdik.

 

 

  • Aliya Ali İzzetbegoviç Camii Derneği için mutlaka daha büyük

hayalleriniz vardır. Birkaçını öğrenebilir miyiz?

Bundan sonraki süreçte büyük çaplı organizasyonlar gerçekleştirmenin gayretindeyiz. Çalışmalarımız ağırlıklı olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz ve kadınlarımız üzerine olacak.

Biz bu çalışmalarda yakın hedef olarak cami ve mahallemizde daha kaliteli bir İslami hayata katkıda bulunmayı esas alırken, uzak hedef olarak ta Aliya Ali İzzet Begoviç gibi camilerin Konya, Türkiye ve dünyada örneklerin çoğalmasını sağlamak şeklinde belirledik.

Bu çalışmalarda temel referansımız Allah Resulünün mescidi. AshabıSuffe ile 7/24 faaliyet gösteren Peygamber mescidi çok yönlüydü. Biz bu farklı yönleri zaman içerisinde uygulamanın gücüne inanarak mescidimizde bu çağın insanına yansıtmaya çalışıyoruz.

Mescidimiz ismini aldığı bilge kral, örnek insan, doğu ve batıyı bilen adam Aliya İzzet Begoviç’in ruhani desteğini her faaliyetinde hissediyorhamd olsun.

Mescidimizi Peygamberimizin mescidine ne kadar benzetebilirsek ve bizim mescidimizi başka mescitlerde modellemeye başlarsa o zaman bahtiyar olacağız.

İnsan hayalleri kadar yaşar,biz hayal ettik ve 8 ayda hayallerimizin ötesine ulaştık.Çalışmaya ve hayal kurmaya devam ediyoruz.

Camiilerinçocuklar,engelliler,yaşlılar,kadınlar ve erkekler için hayatın merkezi olması bizim temel hedefimiz.Mahallenin tüm sosyal,kültürel hatta spor ihtiyaçlarının karşılanabileceği büyük külliye tarzı camiiler hayal ediyorum ve olacağına da inanıyorum.

 

  • Okuyucularımız sizi nasıl takip edebilir?

Sosyal medya ve yapılan faaliyetlerin medyadaki haberleri üzerinden takip edebilirler.

Add comment