Cüneyt Tat

Sancak Hazır Beton A.Ş Genel Müdürü

Sancak Hazır Beton A.Ş Genel Müdürü Cüneyt Tat

Sancak Hazır Beton A.Ş Genel Müdürü  Cüneyt Tat

 Sancak Hazır Beton A.Ş Genel Müdürü

Cüneyt Tat

 

Bu sayımızda sektör köşemizin konuğu Sancak Hazır Beton A.Ş. Genel Müdürü Cüneyt Tat. Kendisini daha yakından tanıma fırsatı yakaladığımız Cüneyt Bey ile Hazır Beton Sektörü’nün çiçeği burnunda oyuncusu Sancak Hazır Beton A.Ş. hakkında konuştuk.

 

 

Cüneyt Bey sizi tanıyabilir miyiz?

 

Aslında “Cüneyt Tat“ olarak benim hayatım çok açık.. Biraz klasik olacak ama Konyalı Memur bir ailenin çocuğuyum.. Yüksek Lisans da dahil olmak üzere Tüm Öğrenim hayatımı Konya’da geçirdim. Kısaca sizden biriyim, Konya çocuğuyum..

 

Cüneyt Bey, mütevazi ve içten bir cevap oldu gerçekten.. Ama yine de okuyucularımız eminim sizi biraz daha yakından tanımak isteyecektir?

 

Elbette… 1978 yılında Konya’da Dünyaya geldim. Anadolu Ticaret Lisesi ve Selçuk Üniversitesi mezunuyum. 2000-2004 yılları arasında AYGAZ Konya Bölgesinde Satış Sevkiyat ve Planlama Sorumlusu olarak çalıştım. 2005 yılında askerlik görevimi yaptıktan sonra 2013 yılına kadar Konya Çimento Hazır Beton Sanayinde Müşteri Temsilciliği ve Satış Şefliği yaptım.

 

2014 yılında yeni kurulan, şehrin iddialı Hazır Beton Şirketi Sancak Betondan aldığım Genel Müdürlük teklifini değerlendirerek işe başladım.. O tarihten bu yana bu görevi İfa etmeye çalışıyorum…Allah mahcup etmesin.

 

Şirketin kuruluşu ve bugünlere gelişi hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

 

Sancak Hazır Beton A.Ş. Konya’nın köklü firmaları Mustafa Avcan Grup ve Aladağ Beton Grup ortaklığında kuruldu. Mayıs 2014 tarihinde üretime başladı. İlk hazır beton santralimiz olan Selçuklu santralimizde Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak şu anda saatte 120 m3 hazır beton üretme kapasitesine sahibiz.

Hazır beton santrali anlamında 2’nci yatırımımızı Çumra İlçesine yaptık. Burada kurduğumuz hazır beton santralimiz geçtiğimiz Nisan 2015 ayında üretime başladı. Çumra hazır beton santralimizin günlük hazır beton üretim kapasitesi 90 m3’tür. Sancak Hazır Beton A.Ş. Çumra santralinde 1 pompa ve 3 transmikserle hizmet veriyoruz.

Bildiğiniz üzere Konya’mız Karatay Bölgesinde uzun zamandır büyüme halinde.. Bölgede ciddi yatırımlar var ve olmaya devam ediyor. Gerek Konya’mızın büyümesine destek vermek gerekse de bölgede yatırım yapacak müteahhitlerimize kolaylık sağlamak adına Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak 3’üncü santralimizi Karatay bölgesi Ereğli yolu üzerine kuruyoruz. Bu hazır beton santralimiz şu anda inşaat aşamasında. Çok kısa bir süre sonra inşallah üretime başlayacağız.

Ayrıca Konya merkez iki farklı noktada hazır beton santral hazırlığımız var. Ama bu konuda detay vermek için henüz çok erken.

 

Cüneyt Bey, peki araç parkı ev ekip/ ekipman durumunuz hakkında da okuyucularımıza bilgi verir misiniz?

43 metrelik Zoomlion 3. pompa yatırımımızı Eylül ayında gerçekleştirdik.

Şu an da Konya Hazır Beton Sektöründe faaliyet gösteren firmalar arasında en büyük mobil pompa olan 56 metrelik 5RZ Putzmeister Pompamız, 43’lük 5RZ Zoomlion ve 37’lik 5RZ Zoomlion Mobil Pompamız ve 11 adet 12 m3’lük Transmikserimizden oluşan araç parkı- Ekipman ile hizmet veriyoruz.

Bu yönde yatırımlarımız devam ediyor ve yeni tesislerimizle beraber, Pompa ve Transmikser yatırımlarımız da devam edecek.

 

 

Sancak Beton’un ağırlıklı çalışma bölgesi nedir?

 

Az önce de belirttiğim gibi Konya merkez ilçeler Selçuklu, Meram, Karatay ve Çumra İlçeleri’nde toplam 2 adet hazır beton santralimizle üretim ve hizmetlerimiz sürüyor. Selçuklu santralimiz aynı zamanda Meram ve Karatay bölgesine de hizmet vermekte. Yine Çumra santralimizde bölgesinde ve yakın bölgelere hizmet veriyor.

 

 

Sizi piyasada ki firmalardan farklı kılan nedir?

 

Malumunuz Sancak Hazır Beton A.Ş. kuruluş itibariyle çok yeni bir firma. Şirketinin yeni kurulmuş olmasına karşı oldukça deneyimli kadrosu, heyecanlı ekibi ile kendini kısa bir sürede fark ettirdi. Ekibin tecrübesi rakiplerin birçoğundan daha fazladır. Bununla beraber sürekli yatırım yapan bir firmayız. Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak 2015 yılı sonuna kadar en önemli hedefimiz: Kaliteli ürün ve hizmet ile markalaşmak. Bu hedef doğrultusunda alt yapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Çok şükür şu an geldiğimiz nokta beklentilerimizin çok ötesinde.

Piyasa ürün ve hizmet kalitemizle çok kısa süre içerisinde bizi kabullendi, bu doğrultuda müşteriler yıllarca süre gelen alışkanlıklarının yanında satın alma sürecinde bizleri de değerlendirdiler. Bu da bizim ne kadar doğru yolda ilerlediğimizin birebir göstergesidir. Bizler de bu teveccüh doğrultusunda ilkelerimizden taviz vermeden büyümek için çalışmalarımızı sürüyoruz.

Konya merkezdeki en büyük pompa olan “56 metrelik 5RZ Putzmeister Mobil Pompa” mız ile hizmet veriyor olmamız da bizi farklı kılan unsurlardan biri.

Gerek santral yatırımı ve gerekse makine parkımıza yaptığımız yatırımlar sektörde dikkatleri çekmemizi sağlıyor.

 

Sektöre adım atışınızdan buyana geçen zaman içerisinde hazır beton sektöründe ne gibi değişiklikler, yenilikler oldu?

 

Ben Cüneyt Tat olarak 2005 yılından bu yana Hazır Beton Sektörü’nün içindeyim. Her geçen gün sektörde değişiklikler oluyor. Bizim sektörümüz aslında İnşaat Sektörü’ne paralel giden İnşaat Sektörü’nün alt sektörlerinden biridir. Bu noktadan hareketle İnşaat Sektörü’nde yaşanan her türlü değişim direkt olarak bizim sektörümüzü de etkiliyor.

Sektöre her geçen gün yeni oyuncular dahil oluyor. Bu da beraberinde sektörde hareketlilik ve sert rekabeti getiriyor elbette. 2005 yılında 5 adet hazır beton üreticisi varken bugün 13 hazır beton üreticisi ve bunlara bağlı 18 adet hazır beton santrali var.

Yine teknoloji anlamında da her geçen gün yenilikler yaşanıyor. Mesela ben sektöre girdiğimde Konya’da sektörde en büyük pompa 46 lık mobil pompa idi. Şu an ise en büyük pompa 56’lık 5RZ Putzmeister Mobil Pompa ve bu makinenin sahibi Sancak Hazır Beton.

Yine hazır beton kalitesi ve standartları da her geçen gün yükseliyor

 

Konya’da sektörün durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Konya’da sektörel anlamda bakıldığında Hazır Beton Sektörü her geçen gün büyüyen bir sektör olarak dikkatleri çekiyor. Konya, bu güne kadar hep kendi öz kaynakları ile var olmuş şehirdir. Yeni yeni, ulusal ve yabancı yatırımcılar Marmara bölgesinin tıkanması nedeniyle Anadolu’ya, özellikle de Konya ya ilgi göstermeye başladılar. Bu da hem sanayi hem de nüfus olarak büyümeyi getirecektir.

 

Sektörün geleceği hakkında neler düşünüyorsunuz?

 

Malumunuz insanlığın en önemli 2 ihtiyacı beslenme ve barınmadır. Bu noktadan hareketle İnşaat Sektörü hep var olacak bir sektördür. İnşaat Sektörü var olduğu sürece de Hazır Beton Sektörü’de var olmaya devam edecektir. Bu eksenden bakıldığında hiç ölmeyecek bir sektörden bahsediyoruz diyebiliriz. İnsanların barınma ihtiyaçları bitmediği sürece Hazır Beton Sektörü’de hep var olacaktır.

 

Ayrıca ülke olarak alt yapı ve üst yapı yatırımlarımızın çok eksik olması nedeniyle, kısa ve orta vadede sektörde büyüme olacağı kanaatindeyim. Zaman içinde yeni yatırımlar devam ederken kentsel dönüşüm gibi eski yapıların yenilenmesini de baz alırsak sektörün sürekli yaşayan bir sektör olacağını düşünüyorum.

 

 

 

Sancak Betonun hedefleri hakkında neler söylersiniz?

 

Az önce de bahsettiğim gibi Sancak Hazır Beton A.Ş. kuruluş itibariyle çok yeni bir firma. Şirketinin yeni kurulmuş olmasına karşı deneyimli kadrosu, heyecanlı ekibi ile kendini kısa bir sürede fark ettirdi. Sancak Hazır Beton A.Ş. yeni kurulmuş olmasına karşı ekibimizin tecrübesi sektörümüzde ki diğer firmaların birçoğunun tecrübesinden daha fazladır. Bununla beraber Sancak Hazır Beton A.Ş. sürekli yatırım yapan bir firma.

Sancak Hazır Beton A.Ş. olarak 2015 yılı sonuna kadar en önemli hedefimiz kaliteli ürün ve hizmet ile markalaşmak. Bu hedef doğrultusunda alt yapı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Şu an geldiğimiz nokta beklentilerimizin çok ötesinde. Piyasa ürün ve hizmet kalitemizle çok kısa süre içerisinde bizi kabullendi, bu doğrultuda müşteriler yıllarca süre gelen alışkanlıklarının yanında satın alma sürecinde bizleri de değerlendirdiler. Bu da bizim ne kadar doğru yolda ilerlediğimizin birebir göstergesidir. Bizlerde bu teveccüh doğrultusunda ilkelerimizden taviz vermeden büyümek için çalışmalarımız sürüyor.

 

 

Add comment