Gökcem

Cafe & Restaurant

Gökcem Cafe & Restaurant

Gökcem Cafe & Restaurant

GÖKCEM Kafe projesi nasıl oluştu? Kafenin özelliği nedir?

Ülkemizde iş istihdamları incelendiğinde hem kamu hem de özel sektörde zihinsel engelli bireyler iş istihdamında en son sırada yer almaktadırlar. Fakat özel gereksinimli bireylerin bağımsız olarak hayatlarını devam ettirebilmeleri içinde hepimizde olduğu gibi bir iş sahibi olmaları gerekmektedir. Derneğimizde kurulduğu günden itibaren özel gereksinimli gençlerin toplumla bütünleşmeleri ve hayatlarını bağımsız olarak devam ettirmelerini amaçlamıştır.

Bunlardan hareketle derneğimiz 2013 Aralık ayında İŞKUR ile ortak olarak özel gereksinimli gençlerin iş istihdamına yönelik olarak bir proje başlatmış ve 6 özel gereksinimli gencimize Konya Hilton Garden Inn’de iş başı eğitimi vermiştir.  Bu Proje sonunda otel 3 gencimizi normal kadrodan istihdam etmiştir.  Bu süreçte yaşadığımız olumlu gelişmeler bize özel gereksinimli gençlere fırsat eşitliği sağladığımızda meslek hayatında da birçok şeyi başarabileceklerini göstermiştir. Yaşanan tüm bu gelişmelerde Gökcem Kafe projesinin temelinin oluşmasını sağlamış ve Haziran 2015’de başlayan hazırlıklar 15 Ekim’de tamamlanarak Gökcem Kafe hizmete girmiştir.

%75’inin özel gereksinimli bireylerden oluştuğu aralık ayının ilk yarısında korumalı işyeri statüsü kazanacak olan Gökcem Kafe & Restaurant korumalı iş yeri olma özelliğiyle ilimizde tek ülkemizde ise üçüncü, hizmet sektöründe çalışan korumalı işyeri olma özelliğiyle ise Türkiye’de ilk olma özelliği taşımaktadır. Çalışanların sadece down Sendromlu gençlerden oluşmaması da toplumda çokça bilinen Down Kafelerden Gökcem Kafe & Restaurantı farklılaştırmaktadır.

 

Bu projeyi gerçekleştirirken destek aldığınız kurumlar oldu mu?

Evet, başta Konya valimiz Sayın Muammer Erol olmak üzere Meram Belediye Başkanı Sayın Fatma Toru, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın İzzet Güneş ve derneğimizin yönetim kurulundaki değerli iş adamları ve sanatçılara manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

Çalışma saatleriniz ve çalışanlara sağladığınız kolaylıklar hakkında bilgi alabilir miyiz?

08.00-23.00 saatleri arasında hizmet vermekteyiz. Belirtilen saatlerde vardiya sistemi ile çalışılmakta olup tüm çalışanlarımızın 8 saatti geçmeyecek şekilde mesai yapmaları konularında hassasiyet gösterilmektedir.

 

Kaç kişi ile hizmet vermektesiniz?

Hâlihazırda biri stajyer 7’si kadrolu çalışan 8 özel gereksinimli gencimiz olmak üzere toplam 13 kişi ile hizmet vermekteyiz.

 

Müşterilerin ilgisi, tepkisi nasıl?

Geçen bir ayı aşkın sürede hiçbir olumsuz tepki almamakla beraber aksine gelen tüm konuklarımızın tepkileri çok olumlu oldu. Hem yapılan çalışma için hem de aldıkları hizmet kalitesi için desteklerini ve memnuniyetlerini ilettiler. Müşteri ilgisi ise geçen her gün artarak devam etmektedir. Gökcem Kafe& Restaurantın üniversitelerin öğrenci grupları ve öğretim elemanları, hastaneler, okullar gibi kurum ve kuruluşların toplu organizasyonlarında tercih edilmesi ise ayrıca memnuniyet vericidir.

 

Fiyatlarınız hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Fiyatlarımızın dengi işletmeler dikkate alındığında daha uygun olduğunu söyleyebilirim.

 

En fazla kaç kişiyi ağırlayacak kapasiteniz var?

Şuan aktif olan salonumuzda 120 toplantı odamızda 25 açık alanımızda 50 olmak üzere toplam 195 kişiyi ağırlayabiliyoruz. Fakat ilerleyen günlerde tadilatı tamamlanacak olan salonumuzun da hizmete girmesi ile kapasitemizin 300’ün üzerinde olması hedeflenmektedir.

 

Zafer ÇAKIN

İlk maaşınla ne yaptın:  Sinemaya gittim. Maça gidip çiğ köfte yemek istiyorum.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi? Hem de çok…

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin:  Herkesi buraya bekliyoruz.

Çalışmak nasıl bir duygu? : Mutluluk

 

ESRA ORTAKALAYCI

İlk maaşınla ne yaptın:  Biriktirip umreye gitmek istiyorum.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Evet, çok mutlu etti.

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin:  Gelip bizi görmelerini isterim burası bizim için sadece bir iş yeri değil bir ev herkesi ziyarete bekliyorum.

Çalışmak nasıl bir duygu? : Psikolojik olarak benim için çok iyi. Kendime daha çok güven sağladım. Kendime daha çok güveniyorum.

 

NACİ DOĞAN

İlk maaşınla ne yaptın:  İlk maaşımla biriktirip istediğim bir ev var onu almak istiyorum.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Beni mutlu etti.

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin: Sizi burada ağırlamaktan mutluluk duyacağız.

Çalışmak nasıl bir duygu? :  İlk başladığımda zor oldu. Neler yapacağımı bilmiyordum. Öğrendikçe daha kolay oldu. Çalıştığım için mutluyum.

 

AKİF ATALAY

İlk maaşınla ne yaptın: Elektrikli bisiklet almak istiyorum.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Evet etti.

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin:  Herkesi bekliyoruz.

Çalışmak nasıl bir duygu? : Çok güzel bir duygu

 

ŞEYMA KORKMAZ

İlk maaşınla ne yaptın: Abime kalan borcumu ödeyeceğim. Ailemin ihtiyaçlarına yardım edeceğim.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Tahmin edemeyeceğim kadar mutluyum.

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin:  Hem buraya gelsin beğensinler, hem bizi ve sizleri tanısınlar, o zaman memnun kalırlar.

Çalışmak nasıl bir duygu? : Çok iyi bir duygu,( yüzüne mutluluk ifadesi vuruluyor). İşe yaradığımı düşünüyorum. Dinamik oluyorum.

 

MUSTAFA BAYRAMLAR

İlk maaşınla ne yaptın: Telefon alıcam.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Evet

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin: Buraya gelsinler. Bizleri mutlu etmek için, biz çok güzel iş yapıyoruz. Biz burada çalışıyoruz.

Çalışmak nasıl bir duygu? : Mutluluk burada çalışmak. Şeflerin bizi eğitmesi güzel bir duygu.

 

GÖKHAN DEVECİOĞLU

İlk maaşınla ne yaptın: Ev alıcam, beyaz araba.

Para kazanıp eve götürmek sizi mutlu etti mi?  Eve götürmüyorum, bankaya yatırıyorum.

İnsanların buraya gelmesi için onlara ne söylemek istersin: Evet, güzel yemekler var, akşam yemekleri.

Çalışmak nasıl bir duygu? : İyi… Kötü yok.

 

Add comment