Fatih Başpınar

Konya Çelik Halat Firma Sahibi

Konya Çelik Halat Firma Sahibi Fatih Başpınar

Konya Çelik Halat Firma Sahibi  Fatih Başpınar

Konya Çelik Halat Firma Sahibi

Fatih Başpınar

Bu sayımızda genç iş dünyası köşemize konuk olan Konya Çelik Halat Firma Sahibi Fatih Başpınar ile sektörü ve başarısı hakkında konuştuk.

 

Fatih Bey merhaba, bize ve okurlarımıza kendinizi tanıtır mısınız?

Merhaba 1990 Konya doğumluyum. Adil Karaağaç Anadolu Teknik Lisesi Elektrik-Elektronik mezunuyum. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Pazarlama Bölümünü okudum ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldum.

 

Firmanız hakkında kısaca bilgi alabilir miyiz?

Konya Çelik Halat olarak firmamızı 2014 yılında kurduk. Firmamızda bulunan satışlarını gerçekleştirdiğimiz başlıca ürünlerimiz çelik halat, kanca, polyester sapan, iş güvenliği ekipmanları, zincir ve zincir ekipmanlarıdır. Sektörümüz ağırlıklı olarak mobil vinç üreticileri, tavan ve portal vinç üreticileri ve inşaat sektörüdür. Aynı zamanda vincin kullanıldığı her alanda müşterilerimize ürün tedarik edilmesi konusunda yardımcı olmaktayız.

 

Konya’nın, sanayideki gelişimini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Konya sanayi bakımından Türkiye’nin önde gelen illerindendir. Kendini her zaman geliştiren ve yenileyen bir sanayiye sahiptir. Yapılan yeniliklerle her zaman yeni pazarlarda yerlerini almaktadır.  Bizler gibi genç girişimciler bu halkaya her geçen gün dahil olmakta ve Konya sanayisine yeni bir ufuk olmakta, geliştirmekteyiz.

 

İş hayatınızda sıkça karşılaştığınız problemler nelerdir?

İş hayatında karşılaştığımız problemlerin başında tabii ki tahsilat gelmektedir. Yaşanan olaylardan ve piyasadaki durumlardan kaynaklanan sebeplerden dolayı en büyük problemimiz tahsilat dersek yeridir. Genç yaşta böyle bir iş yeri açıp işletmesi de kolay olmuyor. Belli başlı problemler oluyor bu sebepten dolayı.

 

Pek çok başarılı iş adamının hayatında taviz vermediği prensipleri vardır. Sizin prensipleriniz nelerdir?

Karşılıklı ticaret yaptığımız firmalarla kurumsal çizgiden ayrılmadan verimli çalışıp daha iyi hizmet verip başarıya hep memnuniyetle ulaşmayı istemekteyiz.

 

Genç yaşta iş hayatında önemli görevler üstlenmenin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

Ticaretin yaşı olmaz düşüncesindeyim. Ticarete genç yaşta girmenin en büyük avantajlarından biri ufkunuzun erken yaşlarda açılması ve tecrübeler kazanmak. Kazanılan bu tecrübeler ilerleyen yaşlarda hataları en aza indirerek ticarete devam ettirir. Dezavantajı yoktur bana göre çünkü dediğim gibi ticaretin yaşı olmaz ne kadar erken başlanırsa o denli yol alınır.

 

Son olarak hedefleriniz hakkında neler söyleyebilirsiniz?

En büyük hedefimiz satmış olduğumuz çelik halatı kendimiz üretip iç piyasaya kendi markamızla girmek ve dünyaya ithal etmektir. Tabii ki bu denildiği gibi kolay bir iş değil. Bunun öncesindeki hedeflerimiz ithalatçı firmalardan aldığımız ürünleri direk olarak kendi firmamız bünyesinde ithalat etmektir.

Add comment