Osman ÖZGÜL

Özgüller Alüminyum Korkuluk Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı

Özgüller Alüminyum Korkuluk Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Osman ÖZGÜL

Özgüller Alüminyum Korkuluk Sistemleri  Yönetim Kurulu Başkanı  Osman ÖZGÜL

Özgüller Alüminyum Korkuluk Sistemleri

Yönetim Kurulu Başkanı

Osman ÖZGÜL

 

Genç yaşına rağmen sektöründe atılım yaparak büyük başarı kazanmış Özgüller Alüminyum Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özgül bu sayımızda Sektör köşemizin konuğu oldu. Kendisi ile sektör ve Özgüller Alüminyum hakkında gerçekleştirdiğimiz röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

 

 

Özgüller Alüminyum’un hikâyesi ile sizin hikâyeniz iç içe geçmiş. Biraz kendinizden biraz da Özgüller Alüminyum’dan konuşmak ister misiniz?

 Özgüller Alüminyum, 2006 yılında babam Mehmet Özgül tarafından kurulan bir firmadır.  Alüminyum küpeşte montajı yapmak üzere kurulan bu firma ile ilk montajlarımıza başladık. 120 lira metresi olan işe 75 lira fiyat verince inanılmaz bir taleple karşılaştık. Askere gidene kadar yaklaşık 3 sene bu şekilde montaj işi yaptık. Babam burada bizim aldığımız işlerin ürünlerinin yaptırılması için firmalarla görüşür, bize hazırladığı ürünleri gönderirdi.

2010 yılında askerden geldim ve “aksesuar imalatı yapalım,” dedim. Bu “yapalım”’ın anlamı Türkiye’ye pazarlayalım, büyüyelim demekti. Askerden geldiğim zaman 5 sigortalı çalışanım vardı. O zaman 3 CNC yatırımı yaptık. “Bu satışı nasıl geliştiririz, hizmeti nasıl veririz” konularında da ciddi araştırmalar yaptık, epey yoğunlaştık.

2011 – 2012 senelerinde kendim bizzat ürettiğim ürünün pazarlamasını yaptım. Aynı anda üretim yapıyoruz,. 2011-2012 senesinde 25-35 kişiye ulaştık.

 

Kısa sürede bu kadar büyük işler başarmak şahsınızı yormadı mı?

Bunları ben yapmadım BİZ yaptık, bugün güçlü bir tesisiz ama her senesinde büyük bir azim ve çalışma prensibi olduğunu size gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. “Bilmiyorum ama öğrenebilirim”’in sonucudur Özgüller Alüminyum.

 

Anadolu’daki bu göz kamaştırıcı başarı öyküleri herkes için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Biraz da bugünün Özgüller Alüminyum’undan bahseder misiniz?

Yaptığı üretimin %55’iniihraç eden bir kuruluşuz. Hem üretim hem montaj ayağımız var. Konya’da aksesuarların üretimini gerçekleştiriyoruz, Edremit’teki bayimiz de 15 kişilik ekibi ile montaj işlerimizi gerçekleştiriyor. 21 ülkeye ihracat yaptık 2015 senesinde. 8-10 ülkede aktif çalışıyoruz. 105 çalışanı olan, 10 kişilik yönetim kadrosu bulunan, Türkiye genelinde 40 satıcı bayi ile çalışan bir kuruluşuz. 3 bölümden oluşuyor şuan Özgüller. Konya Kostim Sanayi Bölgesinde üretim merkezimiz. Konya Marangozlar Sanayi Sitesinde yeni açtığımız alüminyum ürünlerini pazarlayan firmamız ve Edremit’te Montaj Firmamız. Özgüller Alüminyumun her bir parçası bir yönetim ve idare biriminden oluşmaktadır. İyi niyetle, mantıkla, akılla olan her şeyin sonucu başarıyı getirir.

 

Biraz da sektörü konuşursak, söyleyeceklerinizin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Alüminyum konusunda Konya’yı Çin gibi değerlendiriyor firmalar. Bu konu hakkında sizin düşünceleriniz nedir?

Sektörel olarak Konya’nın Çin gibi değerlendirilmesi Konya’da çok büyük bir iş gücüne istihdam sağlayan geniş bir sanayi yapılanmasının hak etmediği bir tanımlamadır. Konya’da da her sektör ve bölgede olduğu gibi ürününü, müşterisini ve sektörünün geleceğini umursamadan ticaret ve üretim yapanlar olabilir. Özgüller Alüminyum kentimiz hakkındaki bu imajın doğru olmadığını çalışanları, ürünleri ve müşterilerine gösterdiği önemle ortaya koymak için yoğun bir çaba harcamaktadır.

 

Özellikle küpeşte konusunda çok kısa zamanda merdiven altı, kalitesiz montajlar gündeme geldi ve bu sektörün ileriye gitmesini engelleyen bu hususların üzerine çözüm olarak bir şey yapılmaması düşündürücü değil mi?

Bizler üretici olarak yaptığımız işleri, ürünlerimizi daha düzenli, güvenilir şekilde pazara sürer standartlarımızı korursak belirli bir süre sonra bu sektörün imajı yükselir.  Amacımız bunun sadece bir üyesi olabilmek.

 

Özgüller Alüminyum olarak sektörün çıtasına baktığımız zaman hangi seviyede görüyorsunuz?

Özgüller Alüminyum olarak sektöre bakış açımızı sadece kendi markalarız açısından değerlendirebilirim. Biz iki marka altında üretim yapıyoruz “ AKOS”   ve “ ÖZGÜLLER “   bizim için çıta bunlar. Markalarımız ve ürünlerimizin müşterilerimiz gözündeki güvenilirlik algısını ne kadar yukarı taşırsak biz kendi sektörel çıtamızı doğru yerde tutuyoruz demektir.

 

Piyasalarda tedirgin edici dalgalanmalar yaşanıyor. Hem siyasi hem ekonomik anlamda tablo iç açıcı görünmüyor. Şöyle piyasanın genel bir manzarasını çıkartın, dersek, neler söyleyebilirsiniz?

Değiştiremeyeceğimiz şartlarla savaşmamamız gerektiğini bilecek kadar boyutumuzun farkındayız. Ülkenin ve genel ekonomik şartların gerektireceği reaksiyonları doğru zamanda verebilmek için tüm hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz. Bizim için önemli olan çalışanlarımız ve müşterilerimizin olası olumsuzluklardan minimum, doğacak olanaklardan maksimum düzeyde etkilenmeleri için aracı olabilmektir.

 

Bundan sonraki süreçte neler düşünüyorsunuz?

Biz nihai tüketicinin alüminyum korkuluk yaptırmak istediğinde aranılan marka olmak istiyoruz. Bunun için müteahhitlere tanıtım yaparak,“bizim şu sistemimiz şu belgeye sahiptir, şu ürünümüz şu kalite belgesine sahiptir,” demek istiyoruz. Yani her şeyi belgeli ve standartlarına uygun halde sunmak istiyoruz; asıl hedefimiz budur.  Müşterimizin“ben binama AKOS Sistemini taktırmak istiyorum,” demesi için mücadele etmek istiyoruz. Bunu 3 yıl içerisinde yapacağız. Pilot bölgeler, iller belirledik. Müşteri AKOS Sistemini ilk 3’te değerlendirecek; bu bizim hedefimiz. Biz markamızı ön plana almak istiyoruz. 10 yıl sonrada Özgüller Alüminyum ayakta duran, ihracat yapan yüksek çalışma gücüne ve çok ciddi üretim kadrosuna sahip, yenilikleri gören, ileriye umutla bakan bir şirket olsun. Bütün hevesim ve bütün arzum budur.

Add comment