Abdullah Emre DEMİRHAN

Yunak Belediye Başkanı

Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre DEMİRHAN

Yunak Belediye Başkanı  Abdullah Emre DEMİRHAN

 

Yunak Belediye Başkanı

Abdullah Emre DEMİRHAN

 

Bu sayımızda Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ile ilçe sorunları ve projeleri üzerine gerçekleştirdiğimiz röportajımızı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Başkanım kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

1982 Yunak doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Konya Diltaş Kolejinde, lise öğrenimimi ise Konya Gazi Lisesinde tamamladım. 2004 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya bölümünde üniversite eğitimimi tamamladım.

Eğitim hayatımın devam ettiği 2000 yılında Konya Kardelen Kitapevi Müşteri İlişkileri göreviyle çalışma hayatıma başladım. 2007 yılında Milli Eğitim bünyesinde Kuzören İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, 2009 yılında Konya Geçgel Otomotiv Müşteri İlişkileri ve 2010 Yunak Ziraat Odası Toprak Tahlil Laboratuarında Kimyager göreviyle iş hayatımı sürdürdüm.

2014 yılı Mart ayında yapılan mahalli seçimlerde Yunak Belediye Başkanlığına seçildim halen başkanlık görevine devam etmekteyim. Evli ve 2 çocuk babasıyım.

 

Başkan seçilmenizle beraber ilçe merkezinde ve taşra mahallelerinde birçok ciddi çalışma başladı. Halkın bu konudaki tepkisi nedir?

Kapanan beldelerin yeterli gelirlerinin olmaması, teknik ekipman ve personelin bulunmayışı, taşra mahallelerindeki hizmetin aksamasına sebep olmuştur. Ayrıca bölgemiz yüz ölçümü bakımından çok geniş bir alana kurulduğundan taşra mahallelerindeki halk merkezde yapılan hizmetlerden de yeterince yararlanamamıştır.

Bu nedenle vatandaş belde belediyelerinin kapanması ile kamu hizmetlerine ulaşmakta zorlanacağını düşünmekte, tedirginlik yaşamaktaydı.  Bu sebeple bizde öncelikle taşra mahallelerindeki eksiklere yöneldik.  Taşra mahallelerine hizmetin hızlıca gitmesi, bize taleplerini direk iletebilmeleri vatandaş üzerindeki tedirginliğin azalmasını sağladı. Akabinde olumlu tepkileri almaya başladık. Artık vatandaş gördüğü bu hizmetler sayesinde taşra beldelerin kapanmasından memnun hale geldi. Onlarda uzun süredir alamadıkları hizmeti kısa vadede almaktan hoşnut oldular.

Muhakkak ki eksiklikler, tamamlanması gereken projelerimiz var ancak hizmet gidiyor olması vatandaşı mutlu ediyor.  İlçe merkezindeki halkın istekleri ile ilgili de ciddi çalışmalar yürütmekteyiz. Bizce halkta bunun farkında ve gelen olumlu tepkiler bizleri de teşvik ediyor.

 

Göreve başlayalı yaklaşık 2 yıl oldu. 2 yıl içerisinde şehrimize yapılan başlıca hizmetler hangileridir?

2014 yılı Mart ayında göreve geldiğimizde bazı hedefler koymuştuk. Bu hedeflerin başında alt yapı çalışmaları, yol, çevre düzenlemesi, park bahçe çalışmaları, sosyal ve kültürel alanların oluşturulması öncelikli hedeflerimizdi.

Tabi ki göreve geldikten sonra halkımızın başkaca ihtiyaçlarının da olduğunu gördük. 2 yıl içerisinde taşra mahallelerde ve ilçe merkezinde yaklaşık 30 km yol yapım çalışması tamamlandı. Her mahalleye bir park projemiz ise Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla neredeyse tamamı gerçekleştirildi. Taşra mahallelerinin tamamında park ve çocuklar için oyun alanları oluşturuldu. İlçe merkezinde büyük park alanları oluşturduk. Merkez cadde ve sokaklarda bir kısmında çevre düzenlemeleri tamamlandı. Bir kısım bölgelerde çalışmalar devam ediyor. Okullarımızda ve ibadethanelerde ciddi eksikliklerin olduğu tespit edildi ve bu konularda gerekli tadilat işlerini başlattık. Bu konuda belediye olarak birçok ihtiyacı giderdik, tadilatları yaptık ve özveriyle de yapmaya devam edeceğiz.

İlçemiz eğitim alanında Yunak Meslek Yüksekokulunun eksiklerini tamamladı.

 

 Bunların yanı sıra;

1.Kültür Merkezi İnşaatı Projesi

  1. Şehir Meydan Düzenlemesi ve Otopark Çalışması
  2. İkinci etap TOKİ Projesi
  3. Yeni 200 Yataklı Hastane Binası Projesi
  4. Güneş Enerji Santrali İnşa Projesi
  5. Park ve Bahçe Düzenleme Çalışmaları
  6. Yeni SGK Binası İnşaatı Projesi
  7. Huzurevi Projesi
  8. Halk Sağlığı Merkezi Projesi
  9. Gençlik Merkezi Projesi
  10. İlçe Merkezinde Bir Adet Kapalı Halı Saha ve Beldelerde Halı Saha Yapımı Projesi
  11. Jeotermal Projesi
  12. Taş Ocağı İnşa Projesi
  13. Sportoto Projesi
  14. Ağaçlandırma Sahaları Oluşturma Projesi
  15. İlçe Merkezi ve Tüm Beldelerde Yol Parke Taşı Döşeme Projesi
  16. Yunak Belediyesi İş Merkezi İnşaatı Projesi
  17. Kreş İnşa Projesi
  18. Yeni Öğretmen Evi Projesi
  19. Belediye Konferans Salonu İnşa Projesi
  20. İtfaiye Binası İnşa Projesi
  21. Kadınlar Lokali ve Kültür Merkezi
  22. Mezbahane
  23. Hayvan Barınağı devam eden projelerimiz arasındadır.

 

Proje olarak kalmamaları için gerekli adımlar atılmış birçoğunun ilçeye yapımı için ilgili yerlerden sözler alınmış olup çalışmalar da gerekli titizliği göstermekteyiz.

Kurumumuzda ilçeye kazandırılmak istenen tüm bu projelerle ilgili kurum ve bakanlıklara elinden gelen her türlü desteği sağlamaktadır. Yapımı planlanan toplu konut projesi için yer temini yapılmış, yeterli başvuru sağlanmıştır. En kısa zamanda yapımına başlanacaktır.

Hastane projesi ile ilgili hayırseverlerinde katkılarıyla ciddi yol kat edilmiştir. Kurumumuz tarafından hazırlanmış güneş enerjisi santrali projesi kabul görmüş olup kurumumuz kendi elektriğini kendisi üretmeye başlayacaktır.

Sizlerin aracılığıyla da buradan bizlere projelerde destek olan tüm bakanlık ve kurumlar ile  bu projelerden bir kısmını üstlenen Konya Büyükşehir Belediyesine tek tek teşekkürlerimi bir borç bilirim.

 

İlçenin ve Konya’nın en genç belediye başkanı olarak ilçede gençlere yönelik yapmış olduğunuz ve önümüzdeki dönemde hedeflediğiniz projeler nelerdir?

İlçemiz gençleri sosyal ve kültürel alanların yetersizliği sebebiyle sıkıntı yaşamaktaydılar ve belirttiğiniz gibi genç bir belediye başkanı olarak benden beklentileri çoktu. Bende bu konunun bilinciyle çalışmalarımı özenle yürütmeye çalışıyorum. Öncelikle eğitime ve spora yönelik teşviklerde yer almaya çalışıyor, bu konuda yapılacak hizmetleri kurumumuz ve şahsım adına destekliyorum.

Beldemiz gençleri için öncelikle Yunak Meslek Yüksekokulunun eksiklerini tamamladık. İnşallah 2016- 2017 yılında okulumuz, öğrenci alımına başlayacaktır.  Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaşıp spora teşvik edilmeleri amacıyla kurumumuz tarafından zaman zaman etkinlikler düzenlenmekte olup ayrıca amatör spor kulüplerine de destek verilmektedir. İlçemize bir gençlik kompleksi kurulumu için çalışmalar başlamıştır.

Konya Büyükşehir Belediyesinin de katkılarıyla şuan aktif olarak faaliyete başlayan Komek bünyesinde meslek edindirme kursları açılmıştır. Her geçen gün kurs branşları artırılacaktır. İlçemizde bulunan sivil toplum kuruluşları ve kurumlarla da iş birliği yapılarak gençlerin eğitim ve gelişimine yönelik katkı sağlayacak her türlü faaliyete destek olunmaktadır.

İlçemiz merkezinde kapalı halı saha yapılmakta olup inşaatın yüzde 90 ı tamamlanmıştır. Ayrıca taşrada ki mahallelerde de halı saha yapma planlarımız vardır.

İlerleyen günlerde içerisinde yüzme havuzlarının da bulunduğu bir kompleks düşünülmektedir.  İlçe merkezi ve tüm taşra mahallelerde en çok gençlerin yararlanacağını düşündüğümüz, onları düşünerek yaptığımız haberleşmeli net projesi (ücretsiz internet) çalışmamız da tamamlanmak üzeredir. İnternetin bu denli gerekli olduğu günümüzde başta gençler olmak üzere halkımız ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilecektir.

 

İlçe de göçü durdurmak ve istihdam sağlamak adına neler yapmayı planlıyorsunuz?

Bir ilçe sakini olarak bildiğim ancak göreve geldiğim de daha iyi anladığım üzere bölgemin en büyük sıkıntısı iş istihdamı noktasındadır. İş imkanı bulamayan halk mecburi bir göçe zorlanmaktadır.

Bu sebeple hem bölgedeki göçü engellemek hem de iş istihdamının artışıyla geleceğine inandığımız ekonomik ve sosyal gelişimin sağlanması için gerekli olan iş alanları bugün benimde ilk gündemim de yer almaktadır. İlçe de yapılacak bir iş alanı ile bir kişi dahi istihdam edilecek olsun ben buna çok önem veriyorum ve gerekli destekleri sağlıyorum. Bu sebeple öncelikle yatırımcılara kurumumuz adına elimizden gelen her türlü desteğin verileceğini belirtiyorum. Tabi ki yatırımcılara verdiğimiz desteğin yanı sıra bizimde bir kısım hedeflerimiz mevcut.

Öncelikli hedefimiz bölgeye bir şeker fabrikası kurulması noktasındadır.  İlçemiz çok geniş bir tarım arazisine sahiptir. Pancar üretiminin ciddi miktarı bölgede yapılmasına rağmen başka bölgelerdeki fabrikalara naklediliyor olması ülkemiz içinde bir gelir kaybıdır.  Bu konuda bir proje hazırladık sayın başbakanımıza da sunduk. İnşallah hayırlı haberler bekliyoruz.

Ayrıca bir sıcak su arama çalışmamız ve taş ocağı kurulması için devam eden çalışmalarımız var bunlarında ilçemizin iş istihdamına katkıda bulunacağını düşünüyorum.

Bunun yanı sıra yukarıda bahsi geçen kamu binalarının ilçemize gelmesinin de iş istihdamına katkısı olacağı kanısındayım.

 

Önümüzdeki 3 yılda faaliyete geçireceğiniz projeler sonucunda nasıl bir Yunak hayal ediyorsunuz?

Göreve geldiğimde gördüm ki bölge halkında ilçemiz hak ettiği hizmeti alamıyor diye bir ümitsizlik oluşmuş. Bugün geldiğimiz nokta da görüyorum ki halkımız artık ilçemizin gelişmesi yönündeki tedirginliğini atmaya başladı. Görüyorlar ki artık ilçemiz daha hızlı hizmet alıyor.

Allahın izniyle projelerimizin tamamlanması ile ilçemiz ekonomik ve sosyal alanda gelişmişlik düzeyini artıracak. Böylece her şeyden önce bölge halkı geleceğe daha ümitli bakacak.

Ayrıca hedeflenen projeler bölgemin iş istihdam ihtiyacını önemli ölçü de gidermiş olacak, buna bağlı sosyal ve kültürel alanlar da artacak.

Tüm bunların sonunda hayal ettiğim halkının daha mutlu, huzurlu olduğu; ekonomik, sosyal ve kültürel donatı alanlarına sahip bir Yunak için çalışıyorum.

Add comment