ÜMİT UÇAR

Uçar Ziraat Tarım Makinaları Ve Yedek Parçaları Yönetim Kurulu Başkanı

Uçar Ziraat Tarım Makinaları ÜMİT UÇAR

Uçar Ziraat Tarım Makinaları ÜMİT UÇAR

 Uçar Ziraat Tarım Makinaları Ve Yedek Parçaları Yönetim Kurulu Başkanı

ÜMİT UÇAR

 

2004 yılından bugüne tarım sektöründe emin adımlarla ilerleyen Uçar Ziraat bu emeğinin karşılığını Türkiye’nin en büyük zirai yedek parça tedarikçilerinden biri olmayı başararak almıştır. Sektörde ki kaliteli, hesaplı ve anında hizmet ilkesi ile edindiği itibarı firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Uçar ile konuştuk.

 

 

Ümit Bey kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

1977 Konya doğumluyum. Evliyim, 2 çocuk babasıyım.

 

Tarım sektörü ile tanışmanız nasıl oldu?

Çok küçük yaştan beri tarım sektöründe çalışıyorum. Konya şehri, tarımın en büyük merkezlerinden biri olduğu için, bu sektöre girmek kaçınılmaz oldu.

 

Uçar Ziraat hakkında bilgi alabilir miyiz?

2004 yılında ilk şirketimi kurdum. İlk zamanlar sadece biçerdöver yedek parça satışıyla uğraşıyordum. Zamanla kendimizi geliştirip tarımla ilgili birçok makinenin yedek parçasını kendimiz ürettik. Bugün de stok çeşidimizi genişletip, hem iç pazar hem de dış pazara en uygun şekilde mal veriyoruz. Müşterilerimizin, piyasada ki en kaliteli ürünü en ucuza bulabilecekleri firma olmaktan çok mutluyuz.

 

Firma olarak müşterilerinize ne gibi hizmetler vermektesiniz?

Biçerdöver balya makinesi, pancar makinesi, patoz makinesi ve diğer tarım makinelerinin sıfır ve ikinci ellerinin alım satımını yapıyoruz. Bunun yanında tarımla ilgili geniş yedek parça ürün yelpazesi stokumuzla sektörde iyi bir konumdayız. Bayiliğini yaptığımız firmalar: Harman, New Holland biçerdöverlerin Konya bayiliği,  Agritürk balya makineleri İç Anadolu bölge bayiliği, Karataş tarım makineleri v.s. birçok firma ile çalışıyoruz.

 

Konya’da sektörün durumu hakkında neler söylersiniz?

Konya’nın sahip olduğu tarım potansiyeli ve tarım makineleri üretimiyle Türkiye’de sektöre yön veren bir şehir olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

 

Bunun dışında Konya’da tarımla ilgili imalatçı firmalarımızda çoğaldı ve dünya standartlarında üretimler gerçekleştiriliyor. Bunun sonucu tarım sektöründe ihracatlarımız da arttı, dünya pazar payında Konya olarak yer almaya başladık bu hem şehir için hem Konya da tarım imalatçıları için gurur verici bir olay.

 

Son yıllarda tarımda ki gelişmeler ve yenilikler hakkında neler söylersiniz? Yeterli mi?

Çiftçimiz kendini çok fazla geliştirdi eskiden İç Anadolu da tek bir mahsulle bir sezon kapanıyordu, sulu arazilerde sadece pancar ekilebiliyordu. Şimdi bunun yanına ayçiçeği, mısır, fasulye vs. birçok ürün ekilmeye başlandı.  Ürün çeşitliliği ile beraber çiftçiler de ekonomik bakımdan güçlenmiş oldu. Bunun yanında devletimizin yapmış oluğu güzel bir çalışma var toplulaştırma, bu hala devam ediyor.  Çok güzel bir çalışma bana göre, arazilerin toplulaştırılması sayesinde çiftçilerimiz daha az yakıt, elektrik yani maliyetlerini de düşürmüş oluyorlar. İleri ki yıllarda daha da iyi bir hal alacağını şimdiden görebiliyoruz. Bu konuda gerek Tarım Bakanımıza, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza tarıma yaptıkları bu katkılardan ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz.

 

Türkiye’nin tarımda dünya markası olabilmesi için nasıl bir yol izlemesi gerekiyor?

Başta sulama yatırımları olmak üzere yapısal sorunları çözüp, tarımsal teknolojinin üst seviyede kullanımıyla, sektörün verimliliğini sağladığımızda üretim açısından dünyada çok önemli bir yere geleceğimiz açık. Bunu yaparken ürün kalitesini iyileştirmeli, dünya standartlarında pazarlama hizmetlerini geliştirmeliyiz.

 

İş adamlarımız son yıllarda tarım ve hayvancılığa ilgi duymaya başladı. Bu alandaki yatırımlar her geçen gün artıyor. Bu gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Devletimizin tarım üzerindeki destekleri ve hibeleri iş dünyasında da değişik sektörlere yön veren firmalarında dikkatinden kaçmadı ve tarımın da geleceğinin parlak olması onların bu yönde olan yatırımlarını artırdı.

 

Firma olarak hedefleriniz hakkında neler söylersiniz?

Firma olarak koşarak değil emin adımlarla ilerlemeyi kendimize ilke edindik. Yenilikleri takip edebilmek için birçok ülkede düzenlenen tarım fuarlarında firma olarak yer almaya özen gösteriyor ve kendimizi geliştirmek için çaba sarf ediyoruz.

 

Add comment