Ümit GÜLER

Alpsan A.Ş Genel Müdürü

Alpsan A.Ş Genel Müdürü Ümit GÜLER

Alpsan A.Ş Genel Müdürü  Ümit GÜLER

Alpsan A.Ş Genel Müdürü

Ümit GÜLER

 

Alpsan A.Ş. Genel Müdürü Ümit Güler ile gerçekleştirdiğimiz bu samimi söyleşide kendisini daha yakından tanıma fırsatını yakaladık. Alpsan A.Ş olarak sektörde ki başarılarının devamını diliyoruz.

 

Merhaba; öncelikle sizi tanımak isteriz. Bize kısaca kendinizden bahseder misiniz?

Merhabalar tabi ki adım Ümit GÜLER asıl memleketim Ankara Kızılcahamam babamın işi sebebiyle yıllar önce Konya’ya gelmiş, yerleşmiş, 9 çocuklu ailenin 7. sıradaki çocuğuyum. İlk ve orta öğreniminden sonra ticarete karşı fazla ilgimden dolayı okumayı değil ticarete atılmayı seçtim Çocukluğumdan bu yana hep bir şeyler imal etmek, bir şeyler alıp satmak hoşuma gittiği için bu üst ekipman sektörünün içinde kendimi buldum.

 

Alpsan A.Ş. Araç Üstü Ekipmanları son dönemde Türkiye’nin parlayan yıldızı bu konuda ne demek istersiniz?

1998 yılında kurduğumuz firmamız araç üstü ekipman konusunda itfaiye, vidanjör, hidrolik sıkıştırmalı çöp kasası ve karasör konusunda imalata başlamıştır. Bu ürünlerin akabinde sektör bizleri treyler imalatına sürükledi bu konuyla da alakalı akaryakıt tankerleri ve LPG tanker sektöründe çok büyük bir başarı elde ettik. Bunları söylemekten de firmam adına gurur duyuyorum.

 

Yoğun temponuz arasında iş ve aile dengesini kurabiliyor musunuz?

Zaman zaman bir kanatta aksama oluyor. Evimi, çocuklarımı ihmal etmemeye çalışıyorum. Benim için eşim, çocuklarım, işim olmazsa olmayanlarımdır. Ama fedakârlık yapmadan da başarılı olunmuyor. İş ve aile arasında bir denge yakalamak gerekiyor yaklaşık bir on yıldır pazarları çalışmıyorum o günü aileme ayırıyorum.

 
En büyük hayaliniz ve gerçekleştirmek istediğiniz projeleriniz nelerdir?

En büyük hayalim bir gün bu memlekette iyi bir konuma gelirsem, Türkiye’de ki satış politikasını değiştirmek. Yani aynı Avrupa ülkeleri gibi peşin ticaret. Eski bir tabirle al gözüm ver gözüm ticareti. Kişi çek bile kezse bankada karşılığı olmadan kesemeyecek ve günlük çek sistemine geçecek. En azından Türkiye’de kimse kimsenin alın terini yiyemeyecek.  Bir diğer hususta eğitim sistemimizde ki eksiklikler. Bizim ve bizim gibi sektörler de çalışacak imalat yapacak adam bulamıyoruz, kalifiye eleman sıkıntımız var. Meslek eğitimi veremiyoruz, ara eleman yetiştiremiyoruz. Eğitim sistemini baştan sona yenilememiz lazım diye düşünüyorum.
Herhangi bir kişinin en favori insanı olduğunuzu söyleyebilir misiniz?

Oğlum beni çok örnek alır, birde çevremdeki kardeşim gibi değer verdiğim arkadaşlarım. Bunun sebebi de çok sosyal olmam herhalde. Nerede bir açılış, nerede yeni bir mekan, nereye yeni bir lezzet gelmiş hemen giderim keşfederim. Hem gelen giden misafirlerimi, hem müşterilerimi en iyi yerlerde gezip dolaşmasını sağlamak, hem de Konya’nın tarihi kültürel yapısını en iyi şekilde tanıtmak en çok keyif aldığım konulardan.

Hayatta yaşayamadığınız için pişmanlık duyduğunuz konular var mı?

Çok pişmanlıklarım var. En büyük pişmanlıklarım da rahmetli babamla alakalı yaşayamadıklarımdan. Çocukluğumla, gençliğimle alakalı yapamadıklarım var ama bunlar içimde bir uhde olarak yer etti öyle de kalacak sanırım.


Ulaşamadığınız biri ile tanışıp sohbet etme olanağınız olsaydı bu kim olurdu?

Muhtemelen bugünün Fatih’i Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek ister halkın istek ve arzularını, bir halkın devletten beklentilerini anlatır, bizimde halk olarak hükümet cephesinde bakıp da göremediklerimizi de ondan öğrenmek isterdim.

 

 

Add comment