Dilek AKYÜZ

Los Hermanos Cafe İşletmecisi

Los Hermanos Cafe İşletmecisi Dilek AKYÜZ

Los Hermanos Cafe İşletmecisi Dilek AKYÜZ

Los Hermanos Cafe İşletmecisi

Dilek AKYÜZ

Bu sayımızda Los Hermanos Cafe İşletmecisi Dilek Akyüz ile Cafe sektöründeki gelişmelerden ve mekânların hizmet kalitesinden  konuştuk…

 

Kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
1985 İzmir doğma büyüme aslen Diyarbakırlıyım. Yaklaşık 10 yıldır satış pazarlama bölümünde farklı sektörlerde hem eğitim veriyorum hem yöneticilik yapıyorum. Kafe sektörüne ek olarak fotomodellik yapıyorum.

İş hayatına ne zaman atıldınız ve kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz?
2 aydır da Nalçacıda Los Hermanos adlı cafenin işletmesine bakıyorum farklı bir iş oldu benim için şimdiye kadar sadece eğlence amaçlı gittiğim bir yerdi cafeler uzun yıllar spor sağlık sektöründe olunca başlarda garipser gibi oldum ama şu anda çok keyifli olduğunu söyleyebilirim bu işin en zor yanı insanlarla doğru iletişimde bulunabilmek sanırım ama bu zorluk benim için avantaj oldu çünkü benim işim zaten doğru iletişim kurabilmek

İşinizin zorluklarından ve keyifli yönlerinden biraz bahseder misiniz?
Her işte zor olanı sevdiğim gibi bu sektöründe en zor denilen olayı aslında en sevdiğim en başarılı olduğum tarafım diyebilirim. Hizmet sektörü sabır ilgi ve sahiplenme işi diye düşünüyorum iş hayatında bir bayan olmanın zorlukları çok olsa da doğru bir duruş ve başarılı işler sonrası hayranlık duyulan birisi olabiliyorsunuz.

İş hayatında kadın olmak nasıl bir duygu?
Güncel bir sektörde aktif yer almak, genel olarak göz önünde bulunmak ve yaptığım işler için takdir almak tabi ki bir kadın olarak gurur verici.

Sektörünüzdeki yenilikleri aktif şekilde takip edebiliyor musunuz? Bu açıdan görüşleriniz nedir?
Kafe sektöründeki en önemli unsurlardan birincisi hizmet ikincisi ise insanların isteklerine cevap verebilmek ve onlara huzurlu rahatlayabilecekleri bir ortam sunabilmek diye düşünüyorum.

Başarılı bir işletmeci olarak kadın çalışanların durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kadın çalışanlar çok daha disiplinli ve özgüvenli. İletişimini geliştirebilen her kadının iş dünyasında yer alması ve kendini ispat etmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yeni bir işletmeden bahsediyoruz. Peki, insanlar sizi neden tercih etmeli?
Ve yine bu sektörde başarının anahtarı insanlara bize güvenebilirsiniz mesajını hissettirme diyebiliriz ve biz yeni bir işletme olmamıza rağmen bunu az da olsa hissettirdiğimize inanıyorum bununda tercih edilme sebebimiz olduğunu söyleyebilirim

Bu sektörde pek çok rakibiniz var aradan sıyrılmak konusunda ne kadar iddialısınız?
Bir çok kafeden görünürde farklı gibi durmasa da içeri girdiğinizde çıkmak istemeyeceğiniz bir yer olduğunu söyleyebilirim, çünkü aradığınız her şey aynı mekan da elinizin altında dünya mutfağının lezzetleri, içeceklerini tadabilirken, nargile içebilir, canlı müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca Los Hermanos çeşitli oyunları ve kütüphanesi ile geniş kitlelere hitap ediyor.

Mekân olarak kısa ve uzun vadeli hedefleriniz nedir?
Mekan olarak kısa vadedeki hedefimiz müşterilerimize kaliteli hizmet sunmak ve müşterilerimizin beğenisini kazanmak. Uzun vadedeki hedefimiz ise müşterilerimizin düşüncelerini ve isteklerini dikkate alarak, Los Hermanos ismi ile kurumsallaşmak ve marka değerimizi yükselterek daha geniş kitlelere hitap etmektir.

İş hayatına atılacak genç bayanlara tavsiyeleriniz nedir?
Bu dönemde kadınlara eskisinden fazla ihtiyaç duyuluyor, çünkü kadınlar kendilerini iş yaşamının içine fazlasıyla adapte etmeyi başardı. Artık kadınlar da iş sektörünün temeli haline geldi. İş hayatına atılacak genç bayanlara tavsiyem kendilerine güvenen, cesaretli birer birey olmaları ve aynı zamanda hangi sektörde çalışırlarsa çalışsınlar özgüvenlerini kaybetmemeliler, çünkü iş hayatına atıldıkları zaman özgüvenlerini kıracak birçok olay ile karşılaşabilirler.

Son olarak eklemek istediğin bir şey var mı?
Son olarak Konya ve Konyalıları gerçekten seviyorum ve Konyalılara en iyi hizmeti verebilmek adına Los Hermanos olarak elimizden geleni yapıyoruz. Konya amblemindeki çift başlı kartalın verdiği mesajdaki gibi Şems ile Mevlana gibi ayrı bedenlerde tek bir yürek olabilmek, birlikte biz olabilmek başarıya ulaşmak demektir. Seni seviyorum Konya.

Add comment