Levent KALE

Kale Çiçekçilik Firma Sahibi

Kale Çiçekçilik Firma Sahibi Levent KALE

Kale Çiçekçilik Firma Sahibi Levent KALE

Kale Çiçekçilik Firma Sahibi

Levent KALE

Sektörde kısa süredir yer almasına rağmen adından çok fazla söz ettiren Kale Çiçekçilik firmasının sahibi Levent Kale ile röportajımız…

 

Kendinizi tanıtır mısınız?
Konya doğumluyum. Evli ve 3 çocuk babasıyım. Kardeşlerimle beraber olduğum Kale Çiçekçilik firmasının yöneticiliğini yapıyorum.

Çiçekçiliğe nereden merak sardınız?
Aslında farklı bir hizmet sektöründeydik ama her zaman değişik bir sektöre geçme fikrimiz vardı. Geçiş yapacağımız sektörün ne olacağına bir türlü kesinlik getiremiyorduk. Bir gün, Konya’nın da tanımış olduğu inşaat sektöründe aktif yer alan Salih Özkan abimizle sohbetimiz esnasında benim bu sektörde başarılı olabileceğimi söyledi. İlk bakışta benim için zor olacağını düşünüyordum ancak kardeşim Bülent Kale’nin daha önce bu sektördeki tecrübesi ve böyle bir kuruluşa olumlu açıdan bakması fikrimi değiştirdi. Bunun üzerine biraz azim biraz gayret biraz da çaba ile adım atmış olduk.

Sektörünüzde ki yerinizden ve hizmetlerinizden kısaca bahseder misiniz?
Ağırlıklı olarak kurumsal şirket ve firmalarla tabi bunun yanında yakın çevremizle çalışıyoruz. Şirket davetleri, açılış, düğün, organizasyon, hastaneler, ofis ve evlerin haftalık canlı çiçekleri, buket ve aranjmanlarını yapıyoruz. Son dönem trend olan iş yeri, ofis, otel, restoran ve cafe gibi işletmelerde yapay peyzaj hizmeti veriyoruz.

Yaz sezonu sektörünüz için çok hareketli geçecek yapmayı düşündüğünüz farklılıklar var mı?
Malumunuz yazın gelmesi ve okulların kapanmasıyla beraber ağırlıklı olarak sünnet ve düğün organizasyonları artmakta. Kısacası 3 ay gibi bir süreçte yoğun bir tempo bizi bekliyor.

Aile işletmesi olmanızın zorluklarından ve keyifli yönlerinden bahseder misiniz?
Aramızda görev paylaşımı var diyebilirim. İşin satış ve pazarlamasında ben ön plana çıkarken, mutfak dediğimiz zor kısmında kardeşim Bülent Kale’nin rolü çok büyüktür. Bu sebeple bizim için zorluktan ziyade aile şirketi olmamız güvenilir ve keyiflidir.

İlerleyen zamanda neler yaparak gelişmeyi düşünüyorsunuz?
Hedeflerimiz arasında ilk olarak online satış sitesi kurarak müşteri portföyümüzü genişletmek.

Add comment