“Yaşama dair her şey” GÖRGÜLÜ’ de

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Görgülü

“Yaşama dair her şey” GÖRGÜLÜ’ de

“Yaşama dair her şey” GÖRGÜLÜ’ de

“Yaşama dair her şey” GÖRGÜLÜ’ de

Görgülü Grup Yönetim Kurulu Başkanı
Mehmet Ali Görgülü

 

İnşaat sektörünün çeşitli kollarında uzun yıllar hizmet veren Görgülü Grup, bu tecrübesini kendi yaptığı binalara aktararak ortaya koyduğu projelerle adından söz ettiriyor. Müşteri memnuniyeti ve güvenini kendine ilke edinen Görgülü Grup’u ve prestijli projelerinden Deluxe Antalya’yı Yönetim Kurulu Başkanı
Mehmet Ali Görgülü ile konuştuk…

 

Kısaca Görgülü Grup’tan bahsedebilir misiniz?
İnşaat sektörünün çeşitli iş kollarında 35 yıldır hizmet vermekteyiz. Konya’nın önde gelen inşaat grupları arasında yerimizi aldığımızı düşünüyoruz. Bu zaman süresince edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizi 2010 yılından itibaren kendi projelerimize aktararak geleceğin yaşam alanlarını oluşturmak üzere yola çıkmış bulunmaktayız. Değişime hızla uyum sağlayarak insanların yaşamlarını kolaylaştıran, hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri konutlarını en işlevsel şekilde tasarlayarak hizmete sunuyoruz.

“Yaşama Dair Her şey” sloganıyla yola çıktınız. Bu slogan neyi kapsıyor?
Kurulduğu günden bugüne kadar sektöründe birçok projeye imza atan firmamız ürettiği konutlarda kaliteli malzeme kullanma prensibinden hiçbir zaman ödün vermemiştir. Müşteri memnuniyetini en önemli ticari sermaye olarak kabul eden firmamız satmış olduğu konutların alıcıları ile ilişkilerini her zaman iyi tutmuştur. ‘Yaşama dair her şey…’ sloganı ile yoluna devam eden grubumuz, prestijli projeleri ile bulunduğu bölgeye değer katmanın yanı sıra nitelikli sosyal alanları ile de ailelere kaliteli, huzurlu, yaşama dair tüm beklentilerini karşılamayı hedefleyen projeler hazırlıyor. Yani insanlara konutun çok ötesinde yaşam alanı sunuyoruz.

Ve Deluxe Antalya… Bu projeye başlamaktaki amacınız neydi?
Görgülü Grup bugüne kadar hayata geçirdiği projelerde doğru yatırım planlaması, doğru lokasyon tercihini her zaman önemsemiştir. Bu da kısa vadede tercih edilen marka olmasını sağlamıştır. Dünya’nın marka şehirlerinden Antalya’da Görgülü Grup olarak var olma isteğimiz bu yatırımımızın her aşamasında ayrı bir özen ve titizlik göstermemize vesile oldu. İnanıyoruz ki kısa bir süre içerisinde Antalya’da da tercih edilen markalar arasında yerimizi alacağız.

Deluxe Antalya projenizden bahseder misiniz?
Biz aslında Deluxe Antalya’yı şöyle öykülendirdik; “Yıllardır insanlarda tatil bir özlemdir. Her yıl sıcak mevsimlerde deniz ya da havuzda kulaç atmak için günler öncesinden planlar yapılır ve tatil başlar. Tatil dönüşü ise bir de tatil yorgunluğu atılır. Akdeniz’in o eşsiz güneşinde nem olmayan, Antalya’ya tepeden bakan, ormanın içinde yeşil ile mavinin birleştiği noktada lüks ötesi yaşam alanı projelendirdik. Yaz mevsiminde klima ihtiyacı olmayan ancak güneş ışınlarından maksimum faydalanılabilecek, içerisinde sosyal ve kültürel alanları barındıran, tatil alanı olmamakla birlikte yaz kış yaşama imkânı sunan yeni bir yaşam alanı. Sizler için ne olmalı diye düşündük ve hepsini bu projeye dahil ettik.

Proje kapsamında neler var?
Deluxe Antalya’da doğayla iç içe yaşamak başlı başına bir ayrıcalık olacak. Açık, kapalı yüzme havuzları, hamam, SPA merkezi, kreş ve gündüz bakımevi, Deluxe çarşı, fitness salonu, oyun salonu, kuaför, vitamin cafe, sinema salonu, 7. Katta seyir teraslı bayanlara özel yüzme havuzu, mini golf sahası, site güvenlik, resepsiyon, açık ve kapalı otopark; site sakinlerinin yaşam konforlarını artıracak özellikler arasında yer alıyor.

Bu projenizde doğal malzemeler kullanmaya da büyük önem verdiniz. Bu malzemeleri hangi alanlarda kullanmayı tercih ettiniz?
Proje hazırlanırken dağ, deniz, şehir, orman ve tabiat varlığı göz önüne alındı. Doğaya zarar vermeyen, özellikle geri dönüşümlü ve doğal malzeme seçildi. Doğaya olan saygımızdan tamamen doğal bir site olsun istedik ve cephede nitelikli doğal malzeme kullandık. Iroko kaplama bunlardan bir tanesi. Iroko ağacı Afrika ormanlarında yetişir. İşlendikten sonra stabilitesi çok iyidir. Çarpılma ve şekil bozukluğu yaşanmaz. Ağaç işlendikten sonra sarımsı bir renktedir ancak oksijenle temasa geçtiğinde yaklaşık 1 ay içerisinde kahve ve çikolata arası bir renge dönüşür. Iroko doğal çürümeye, kabuk altı böcek ve hastalıklara karşı yüksek dirençlidir. Ayrıca dış cephelerimizde doğal taş kullanılmıştır.

Lüks ve markalı projelerde son yıllarda ciddi bir artış var, tercih konusunda size artı sağlayan nedir?
Son yıllarda konut piyasasındaki hareketlilik, özellikle büyükşehirlerde inşa edilen markalı konut projeleriyle büyük artış gösteriyor. Klasik ev anlayışı değişirken, lüks projelerden konut sahibi olmak isteyenler, birçok konut projesi arasından tercih yapıyor. Sektördeki tecrübemiz ve pazar analizlerimizle sektörün nabzını tutarak projelerimizi şekillendiriyoruz. Konut projelerimizi planlarken biz de konut alıcıları gibi ilk sırada yatırım değerine önem veriyoruz. Bu da fark yaratmamızı sağlıyor.

Görgülü Grup olarak orta ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?
Hedefimiz her zaman işyeri, konut veya yaşam alanı fark etmeksizin, modern kent yaşam konforunu ve altyapısını sunan, değer yaratan ve içerisinde kendi oturmak isteyeceğimiz projelere imza atmak. Biz Görgülü Grup olarak her projemizde lüks ve konfor tanımında seviye atlatmayı hedefledik. Gerek kullandığımız malzeme kalitesi, gerek detaylı işçilik, gerekse ergonomisi ile bölgedeki gelişime paralel inşa edilen çok özel konutlarımızla konforda yeni bir döneme imza atıyoruz. Her geçen gün marka değerimizi artıracak projeler hazırlayacağız. Kısaca yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bunun yanı sıra Görgülü Grup kendi öz sermaye gücüne dayanarak en kaliteli malzemeyi kullanarak en iyi işçilikle üretmiş olduğu konutları alıcısına en uygun fiyatla ulaştırmaktadır. Bunu yaparken; ticaret yaptığı tedarikçileri ve müşterisi olan konut alıcıları ile kısa süreli bir ticaret değil, karşılıklı güven ilişkisine dayanan uzun soluklu bir ticaret ve bu ticaretle gelişen dostluk bağı kurmak istiyoruz.

Bir diğer hedefimiz ise değişen hayat şartlarına uygun olarak insanların yaşamını kolaylaştıran, hayatlarının büyük bir bölümünü geçirdikleri konutlarını en işlevsel şekilde tasarlayarak gerçekten mutlu olabilecekleri yaşam alanları oluşturmaktır.

Add comment