Zekeriya BÜYÜKKOYUNCU

Sille Konak Butik Otel Sahibi

Sille Konak Butik Otel Sahibi Zekeriya BÜYÜKKOYUNCU

Sille Konak Butik Otel Sahibi Zekeriya BÜYÜKKOYUNCU

Sille Konak Butik Otel’de
Geçmişten bir gün yaşayın

İster sobanın üzerinde kızaran ve kokusu etrafa yayılan mis gibi ekmeğe tereyağı sürün yiyin, isterseniz çıtır çıtır yanan şöminenin önünde kahvenizi yudumlarken bir dost sohbetine zaman ayırın. Ama ne yapın edin, soğuk bir kış gününde Konak Butik Otel’in kafesine uğrayın. Kendi evinizde gibi rahat edip nostaljiyi yaşayın. Konak Butik Otel’i  Zir. Müh.Zekeriya Büyükkoyuncu ile konuştuk. Tabi ki şöminenin karşısında, kahvelerimizi de yudumladık. 

 

Konak Butik Otel’in tarihinden bahseder misiniz?
400 yıllık bir konak. Dönemin Rum efendilerine aittir. 15 yıl önce de biz satın aldık. Butik Otel planımız vardı. Ona uygun bir bina olarak düşündük. 8 yıl önce inşaata başladık. Tamamen izinler alınarak aslına uygun olarak restore edip 3 yıl önce de faaliyete geçirdik.

Butik otel nasıl bir konseptte hizmet veriyor?
Eskiyi yansıtan bir konseptimiz var. Sille’de eskiyi nasıl yansıtabiliriz diye proje hazırladık. Her yerde taş ve ahşap kullandık. Onun dışında teknolojiyi mümkün olduğu kadar göstermemeye çalıştık. Yukarıda yataklarda bile bunu görebilirsiniz. Mesela yatak olarak karyola kullandık. Baza yoktur. Otel odalarında televizyonlarımız gizlidir. Alt katımız yaklaşık 50 kişilik kafe. Burada kahvaltı, mantı ve aperatif yiyecekler sunuyoruz. Kahvaltı haftanın her günü serpme şeklinde veriliyor. Kahvaltılık ürünlerimizin büyük bölümü ev yapımı ve kendimize ait. Otel konseptimizdeki doğallığı aynı şekilde kahvaltıda da sunuyoruz.

Merkeze yakın, doğal bir ortamda doğal kahvaltı sunuyoruz. Bir de soba kurduk. Müşterilerimiz sobanın üzerinde ekmeklerini kendileri kızartarak mis gibi tereyağı sürüp yiyebilirler. Kalorifer sistemimiz de var. Şöminemiz de özellikle Sille’nin kış gecelerinde keyifli sohbetler için güzel bir ambiyans oluşturuyor.

Sille’de işletmelerin kışın hizmet vermediği sanılıyor. Yaz kış hizmette misiniz?
Bizim müşterilerimiz kemikleşti. Sille’ye hangi ay ve bayram günleri de dâhil ne gün gelirseniz 7 24 hizmet veriyoruz.

Butik otel müşterilerinin tercihleri daha mı farklı oluyor?
Damak tadı arayan insanlar için butik oteller bir ayrıcalık. Tereyağı, reçeller hepsi el yapımı sofraya konuyor. Fabrikasyon ya da endüstriyel ürünler vermiyoruz. Balımız Güneydoğu’dan özel seçilip geliyor, nitelikli malzemeler kullanıyoruz. Özellikle yöresel yemeklere önem veriyoruz. Mesela bu hafta ayva ve portakal reçeli sunduk, haftaya farklı bir reçelle müşterilerimizi buluşturuyoruz. Sarmalarımız, su böreklerimiz yine özel olarak yapılıyor.

Konak Butik Otel en çok neden tercih ediliyor?
Eskiyi yaşamak amaçlı. Eşinizle, çocuklarınızla gelebileceğiniz sakin, sessiz, huzurlu bir ortam. Bazen Konya içinden bile gelip kafa dinlemek isteyen müşterilerimiz oluyor. Yeni evli çiftlerin yoğun talebiyle karşılaşıyoruz. Merkeze 7 kilometrelik bir mesafede sessizliği, huzuru, farklı bir ortamı bulmayı mümkün kıldık.

Burada kullandığınız aksesuarlar da çok ilginç. Bunları nerelerden temin ettiniz?
Sille’de günlük hayatta kullanılan eşyalar. Bunları adeta bir koleksiyoner gibi toplayıp bir araya getirdik. Eşyaların her biri aslında bir dönem Sille’de yaşayanların kullandığı, onların iyi ya da kötü anılarına tanıklık eden eşyalar. Bu eşyalar otelimize farklı bir ruh katıyor. Taş koleksiyonerliği de yapıyoruz. Halı işçiliği koleksiyonumuz da yine burada sergileniyor. Halı yün kırpığı, tezgahı. Hepsini burada görmek mümkün. Taş koleksiyonumuz ise yine bize ait olan Sille Konak Restoran’a yer alıyor. Aynı çatı altındayız.

Bundan sonraki projeniz ne? Yine bir otel yatırımı söz konusu mu?
İkinci otel projemiz var. 12 odalı. Çimento Fabrikası Eski Müdürü Davut Ulus Bey’le ortaklığımız var. Mart Ayı’nda inşaatına başlayıp, Haziran Ayı gibi de hizmete sunmayı hedefliyoruz.

Butik otel Konya için uygun bir yatırım mı?
Tabi ki. Bölgemizde Mevlana var. Sille’mizde de 6 cami, 6 kilisemiz bir hamamımız var. Sille Konya’nın mini Alaçatı’sı. Şu anda yaklaşık 20 işletme Sille’de hizmet veriyor. Hızla gelişiyor. Gereksinim de oluyor. Mesela 7 Aralık’ta başlayacak olan Şeb-i Arus törenlerinin Konya ekonomisine önemli etkisi var. Otellerimizin doluluk oranları yüzde 80’e ulaştı. Yerli yabancı tüm müşterilerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz. Tüm hazırlıklarımız o yönde. İnşallah misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız.

Son olarak neler söylemek istersiniz?
Böyle bir hizmette her zaman yanımızda olan aileme ayrıca Erol Kumak ve Selçuk Boyacıoğlu’na teşekkür etmek isterim.

Add comment