Mehmet Emin YAZAR

Konsept Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı

Konsept Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin YAZAR

Konsept Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin YAZAR

Bu şehrin
KONSEPT‘i
var!

Eğitim Sektörüne farklı bir bakış açısı getiren ve hedeflerine ulaşmadaki sağladığı güvenle adından söz ettiren Konsept Eğitim Kurumlarını Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin YAZAR anlattı.

 

Konsept Eğitim Kurumlarının kuruluş süreci nasıl oldu? Bugünlere nasıl geldiniz?
2010 yılında Konsept Etüt Merkezi olarak eğitim faaliyetlerine başladık. Eğitimci kimliğimiz ve özel okul deneyimlerimizle, eğitim sektöründe farklı bakış açısıyla güçlü bir dinamizm yakaladık. Her seviyede VIP gruplar ve özel ders programlarında Konya’nın en güçlü kadrosuyla bir ivme kazandık. Öğrencilerimizde gösterdiğimiz başarı; velilerimizde sağladığımız güven her eğitim öğretim yılına daha da güçlü çıkmamızı sağladı. 2016 yılında 6. Yılımıza ‘ Bu şehrin konsept’i var.’ sloganıyla ‘Ödev Evi – Etüt Merkezi – Özel Öğretim Kursu şubelerimizle kurumsal bir yapıya ulaşarak başladık.

İlkokul öğrencileri için Ödev Evi birimimizde; birebir ders takviyelerine ilaveten okuma dikte dersleri, zeka oyunları gibi ilave programlar; Etüt Merkezi şubemizde ortaokul öğrencileri ve TEOG hazırlık kursları aktif bir şekilde devam etmekte. Özel Öğretim Kursu bünyemizde ise; tüm lise ara sınıflar ve üniversite hazırlık gruplarımız için bu sene yeni modern sınıflarımız, etüt salonlarımız kafeteryamızı Konsept bünyesine ve Konya’ya kazandırdık.

Yine etüt merkezi temelli olduğumuz için her birimimizde birebir ders programı öğrenci seviyesine göre hazırlanır ve alanında uzman öğretmenlerimizle takibi yapılır.

Kısa sürede eğitim camiasında sözü edilen bir kurum oldunuz. Böyle bir başarı göstermenizi neye bağlıyorsunuz?

“ Güven, Tecrübeli Kadro, Güçlü İnsan Kaynakları”

6. yılımıza bu kadar büyüyerek girmemizdeki ana etkenin eğitim hedeflerimizde sağladığımız güven olduğunu düşünüyorum. Eğitimde kalitenin kurumdaki insan kaynaklarını güçlendirdikçe daha iyi noktaya geleceğini düşünüyorum. Biz bu konuda şanslı bir kurumuz. Çünkü alanında uzman bir ekiple çalışıyoruz.

Kadromuzdaki devamlılık kurumdaki aidiyeti, beraberinde Konsept Eğitim Kurumlarına gelen herkesi etkisi altına alacak bir enerjiyi getirdi.

Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki Konsept olarak biz kaliteli bir akademik eğitimin yanında öğrenciye yüksek motivasyon ve sağladığımız özgüven neticesinde sürekli büyüdük. Eğitim sektörüne farklı bir bakış açısı getirdik.

Açıkçası bugüne kadar sizi çok etkin reklam kampanyalarında göremedik. Buna rağmen sağladığınız büyümeyi nasıl başardınız? Eğitimde reklama ve tanıtıma karşı yaklaşımınız nedir?
Öncelikle bizim reklama bakış açımız biraz farklılık arz ediyor. Şöyle ki; asıl tanıtımımızı yapacak olan reklamın veli – öğrenci memnuniyeti olduğuna inanıyoruz. Bizim hitap ettiğimiz veli kitlesi genellikle bir referans alarak gelen velilerimizdir. Sistemimizi bilen, bizleri yakından takip eden velilerimizdir. Bu bizlere daha fazla bir sorumluluk yüklerken motivasyonumuzu da arttırıyor.

Tüm şubelerimiz Karatay’da faaliyet göstermesine rağmen Konya’nın Meram, Selçuklu ilçelerinden de fazlasıyla öğrenci kitlemiz mevcuttur.
İnandığımız bir şey var ki; sisteminize güvenmeden, sadece reklam yaparak bir yere varamazsınız. Sizi asıl bir yere getiren velilerinizdir, tanıtımlar değildir.

Bugün geldiğimiz noktada velilerimizin ve öğrencilerimizin de artık bizleri daha etkin reklamlarla görmeyi talepleri açıkçası bizi biraz daha yüreklendirdi.

Eğitimde uygulanan sisteme güvenmekten bahsettiniz. Bundan kastınız nedir? Eğitime yaklaşımınız hangi ögeleri barındırıyor?

Bizim eğitim felsefemizi, yaptığımız işin en iyisini yapma düşüncesi oluşturuyor. Öncelikle alanında uzman tecrübeli öğretmenlerimizle sağladığımız istikrarlı kadro bizim için önemli. Akabinde ise kendimizi doğru ifade etmeyi, bu yüzden veli iletişimini koordineli bir şekilde yapmayı gerekli görüyoruz.

Uzman kadromuzla eğitim faaliyetlerimize ek olarak; öğrencinin evde takibinde velinin daha etkin olacağı bir sistem geliştirdik. Çünkü sınav sürecindeki öğrencilerde bireysel çalışma ve ders programları önemlidir. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz Konsept Ödev Takip Sistemi ‘ ÖTS ‘sadece kurumumuza özgün bir çalışmadır.

Sektörde uzun vadede büyüme hedeflerinizden söz edebilir misiniz?
Eğitim sektörünün bir temsilcisi olarak tüm eğitmenlerimiz ve çalışanlarımızla birlikte bu kutsal görevin bilincinde olmak, bize inanan ve bize güvenen öğrencilerimize karşı sorumluluklarımızı en üst seviyede yerine getirmek, başarı ve memnuniyetin takipçisi olmak, en iyi en güncel en doğru eğitimi vermek için kesintisiz bir uğraşı ve çaba içerisinde olmak, bugünün ve geleceğin yenilikçi eğitim modelinin takipçisi olmayı hedeflerimiz arasında sıralayabiliriz.

Bununla birlikte kurumsal kimliğimizi koruyarak eğitim sektöründe örnek bir kuruluş olma amacıyla Konsept Eğitim Kurumları bünyesinde Konya’da

Özel Konsept Okulları yakın zamandaki planlarımız arasında yerini alıyor.

Add comment