Aysel Karakaya

Elif Keyf-i Mantı

Elif Keyf-i Mantı Aysel Karakaya

Elif Keyf-i Mantı Aysel Karakaya

Elif Keyf-i Mantı

Aysel Karakaya

 

Bu sayımızda mola yerimiz Aysel Hanımın sıcacık mekanı Elif Keyf-i Mantı…

Aysel Hanım bize mekanın kuruluş hikayesini anlatırken bir yandan da kendi elleri ile hazırlamış olduğu bir birinden lezzetli tatları sunma telaşı içindeydi…

 Damağınızda unutulmaz tatlar bırakacak olan bu birbirinden güzel lezzetleri kesinlikle tatmanızı öneriyoruz.

 

Elif Keyf-i Mantı’nın öyküsünü bizimle paylaşır mısınız?

Çocuklarımı evlendirdikten sonra evde yalnız kaldım. Evde bir gün arkadaşımla kendimce boş boş otururken  ‘niye böyle bir yer açmayalım’ dedik.  Sonra oğlumun da desteği ile 2011yılında Elif Keyf-i Mantı’nın temellerini atmış olduk.

 

Girişimciliğiniz ile alakalı olarak bu mücadelede olumlu-olumsuz eleştiri aldınız mı?

Eleştiriye açık bir yönüm olmasına rağmen hatta insanların beni her türlü eleştirmelerini istememe rağmen bugüne kadar çok fazla olumsuz bir eleştiri almadım. Ben kendimizi geliştirmek adına olumsuz eleştiri beklerken sağ olsun tüm müşterilerimiz, dostlarımız hep olumlu eleştirilerle bizlere destek oldu. Tabi bize de dostlarımızın bu denli olumlu eleştirilerine ayak uydurup işimizi bir adım öteye taşımak düştü.

Daha öncesinde bu sektörde tecrübeniz var mıydı?

Evde eşime ve çocuklarıma yaptıklarımı saymaz isek hayır. Hiç bir tecrübem yok. Belki de hiçbir tecrübemin olmaması, müşterilerimize sunduğumuz kalitenin kendi evimizde gösterdiğimiz özenle bırakın birebir aynı olmasını daha üstün olmasını sağladı ve bu titizlik sayesinde de şubeleşmeye giden başarımızı yakalamış olduk.

 

Ürünleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?

Mantı, erişte, su böreği, sarma, saç böreği, içli köfte, yufka, pasta ve börek yapıyoruz. Unumuz yulaf, kepek, arpa karışımıdır. Bütün ürünler ev usulü taze ve günlüktür.

 

  Elif Keyf-i Mantı’ya konuk olsak menülerden ne önerirsiniz?

Bütün ürünlerimizden güzel bir sunum yapmak isterim ama özellikle mantımızı tatmanızı isterim.

 

Gelecek ile ilgili planınız ya da içinizden geçen neler?

İlerde söz konusu işimizi daha da büyütüp, fabrikasyon olayına girmeden, çizgimizden ödün vermeden yeni şubeler açmak istiyoruz.

Add comment