Eda Meltem YILMAZ

EMY Mankenlik ve Zarafet Okulu Kurucusu Diplomalı-Milli Manken

Eda Meltem YILMAZ

Eda Meltem YILMAZ

Eda Meltem YILMAZ

 EMY Mankenlik ve Zarafet Okulu Kurucusu Diplomalı-Milli Manken Eda Meltem Yılmaz ve Eğitmen- Manken Fatoş Köse Genç manken adaylarını sektöre kazandırıyor…

 

 EMY Mankenlik ve Zarafet Okulu nasıl kuruldu?

4 yıldır defileler ve bayi toplantıları düzenliyorum. Koreograflık yapıyorum. Antalyalı mankenlerin birçoğunun meslekte eğitimsiz olduğunu gördüm. Tecrübelerimi aktarmak istedim. Okul Fikrini Meslektaşım Fatoş Köse ve İstanbul’un en köklü Ajansı Bonart Ajans’ın kurucusu Arif Işık’a anlattım. Bu mesleğe başlamak isteyen manken adayları için yol gösteren, eğitim veren ve doğru yönlendirmeler yapan bir kurum olması gerektiğinde hemfikirdik. Antalya Dünya şehri, buradan İstanbul’a gidebilecek mankenler yetiştirmek amacımız. Hep birlikte bu yola çıktık. Mankenlerimize İstanbul’da Bonart Ajans destek veriyor. İyi bir ekip olduk.

 

Mankenlik mesleği ile ilgili öğrencilere ne gibi tavsiyelerde bulunuyorsunuz?

Özellikle genç kızlarımıza ajanslarla ve şirketlerle çalışmalarını tavsiye ediyorum. Sosyal Medyadan iletişim kurmak isteyen her kişinin bu işle bağlantılı olamayacağını anlatıyorum. Sosyal haklarını ancak bağlı bulundukları ajanslar koruyabilir. Hiçbir şirket amatörce vaatlerde bulunmaz. Katalog çekimleri ve defilelerin işleyiş hikâyesini bilen kişileri kimse kandıramaz.

 

Kursu bitiren manken adaylarına ne gibi ayrıcalıklar tanınıyor? Avantajları neler?

Emy Organizasyon bünyesinde Setcardlarını oluşturarak bizimle çalışmalarını sağlıyoruz. Organizasyonlarımızda kendi eğitimli mankenlerimizi kullanıyoruz. Türkiye ve dünyadaki birçok güzellik yarışmasına gönderiyoruz. Türkiye geneli çalışabilecekleri köklü ve profesyonel ajanslara yönlendiriyoruz. Mutlaka üniversite okumalarını istiyoruz, dil kurslarıyla anlaşmalarımız var yönlendiriyoruz.

 

Fatoş KÖSE

 Fatoş Köse EMY Mankenlik ve Zarafet Okulu eğitmeni. M.E.B onaylı diplomalı bir manken. 15 Yıl mesleğini profesyonelce icra ettikten sonra tecrübe ve bilgilerini genç mankenlere aktarıyor…

 

Okula başvuran manken adaylarını seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Bu meslek için bir bayanın boyunun en az 1.70cm, erkeğin ise 1.80cm olması gerekiyor. Biz mankenliğin yanı sıra fotomodellik eğitimi de veriyoruz. O yüzden kişileri doğru alana yönlendiriyoruz.

 

Okula kaç kişi başvuruda bulundu?

8-27 yaş arası öğrencileri alıyoruz. 2 aydır eğitim vermemize rağmen 150 kişi başvuruda bulundu. Ancak biz 25 kişiye mankenlik eğitimi, 35 kişiye ise zarafet eğitimi verdik. Mankenliğe uygun olmayanla eğitim verip bırakmak, onları kandırmak olur. Bizim hedefimiz bu işi gerçekten profesyonel bir anlayışla gerçekleştirmek.

 

Ders programınız hakkında neler söylemek istersiniz? Öğrenciler belirli bir ücret ödüyor mu? Size nasıl ulaşabilirler?

Eğitimlerimiz haftada iki gün, günde bir saat toplam 45 günlük bir ders programından oluşuyor. Yürüyüş, duruş, poz verme, zarafet, saç ve makyaj, fotomodellik kursları alıyorlar. Gerekiyorsa spora yönlendiriyoruz. Ücret öğrencinin alacağı eğitime göre farklılık gösteriyor. Aldıkları eğitim sonrasında başarı sertifikası veriyoruz. www.emyorganizasyon.com adresinde bilgilerimiz mevcut.

 

Başka şehirlerden öğrenci alıyor musunuz?

Elbette alıyoruz. Anlaşmalı otellerimiz var. Kurs süresini öğrencinin müsaitlik durumuna göre ayarlıyoruz ve onlara en yakın şehirde ki anlaşmalı ajanslara yönlendiriyoruz.

 

Podyum dünyasının şuandaki durumu nasıl sizce?

Podyum dünyası şu an çok zayıf. Maalesef mankenler bazen hosteslik yapabiliyor. Birçoğu mankenlik, hosteslik, fotomodellik, prova mankenliği, event ayrımını bilmiyor. Amacımız onlara yardımcı olmak. Eminim hep birlikte profesyonel modeller yetiştireceğiz. Siz değerli basın mensuplarının desteği çok önemli. Teşekkür ederiz.

Add comment