Osman AVCIOĞLU

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yön. Krl. Başkanı

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yön. Krl. Başkanı Osman AVCIOĞLU

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yön. Krl. Başkanı Osman AVCIOĞLU

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Yön. Krl. Başkanı
Osman Avcıoğlu

2030 VE ÖTESİNE
İNSAN YETİŞTİRİYORUZ

 

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları, okul öncesi eğitimde adından söz ettiren kurumların başında geliyor. Dünyaca benimsenen en etkili eğitim metodlarını bir arada kullanarak çocukların çok yönlü gelişiminde önemli bir paya sahip olan Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nı; Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıoğlu ile konuştuk…

 

Osman Avcıoğlu kimdir? Biraz kendinizden bahseder misiniz?
Öncelikli olarak okul öncesi eğitimine gönül vermiş biriyim. 1979 doğumlu ilk, orta ve lise eğitimini Konya’ da tamamladım. Evli ve 4 tane dünya güzeli çocuğum var. İletişim Fakültesi eğitimimi işlerimin yoğunluğu nedeniyle yarım bıraktım. Ama üniversite eğitimi benim için hep bir uhde idi. Bu sebeple 37 yaşımda tekrar gönül verdiğim mesleğim olan okul öncesi eğitimi bölümüne Kapadokya Üniversitesi’nde devam ediyorum. Liderlik, stres yönetimi ve motivasyon. Beden dili, dikkat geliştirme, etkili sunum teknikleri. Zaman yönetimi eğitimleri aldım. Hazır cevap biriyim. Her konuya mizahi olarak yaklaşmayı bilirim. Enerjisi yüksek bir kişiliğim var. Vakit buldukça yurt içi ve yurt dışında seyahat etmeyi çok severim. Farklı kültürlere merakım vardır. Adrenalini yüksek aktivitelerle hayattan farklı tatlar alıyorum. Ekibim benim için çok kıymetlidir. Bu tarz aktiviteleri de onlarla birlikte yapmaktan ayrıca keyif alırım.

Eğitim sektörüyle haşır neşir olmak nasıl bir duygu?
Hayatını eğitime adamış biri olarak her zaman şartları zorlayarak yeni ve farklı şeyler yapmaya özen gösterdim. Su gibi geçip giden 15 yıl boyunca sizlere layık olabilmenin mücadelesini verdik. 15 yıldır eğitim hizmetini farklı bir anlayış, ideal ve vizyonla sürdürüyoruz. Nitelikli eğitim anlayışı ile hareket etmeye çalışıyoruz. Toplumsal ve de kültürel değerlerde yaşanan yozlaşmanın temel sebebinin eğitim sistemindeki yetersiz ve sağlıksız uygulamalar olduğunu her zaman ifade ediyoruz. Ne yazık ki, insan yetiştirmenin unutulduğu, ezbere dayalı, sınav için bilgi depolamanın benimsendiği bir eğitim anlayışı topluma hakim olmuştur. Bu durumun eğitim kurumlarına ne büyük sorumluluk yüklediğinin farkındayız. Kuruluşumuzdan bu güne, hep omuzlarımızda hissettiğimiz bu sorumluluğun gereğini yapmak azmiyle ve inançla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizde eğitime özellikle de kaliteli eğitime duyulan ihtiyacın büyüklüğü ve halkımızın bize olan teveccühü, sürekli yeni arayışlar içinde olmaya zorladı. Bu doğrultuda tek şube olarak çıktığımız bu yolda, 6 şubesi olan bir eğitim kurumu haline gelmiş bulunmaktayız. Konfüçyüs’ün dediği gibi “Uzun bir yolculuk tek bir adımla başlar. Biz ‘OSMAN AVCIOĞLU EĞİTİM KURUMLARI’ ailesi olarak, çocuklarımızla bu adımı atmaya, değerlerimizi çocuklarımızla büyütüp yeşertmeye devam edeceğiz.

Kullandığınız üslup samimi ve içten. Kırk yıllık dostu ile sohbet eder gibi hissettiriyorsunuz . Peki, hiç bu yönde bir eleştiri aldığınız oldu mu?
Hayır tam aksine bu bir tarz değil ki… Bu benim. Osman Avcıoğlu böyle biri. Yani, ailemle, komşumla, apartmanın güvenlik görevlisiyle, iş yerimdeki mesai arkadaşlarımla, şube müdürlerimle, marketteki kasiyerle iletişimim böyle…

Anaokulu eğitim felsefeniz nedir?
Bizler Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları olarak bu günün değil, 2030 ve ötesinin insanını düşünerek o zamana yönelik planlamalar yapılıyor ve program felsefemizi de bu amaçla şekillendirip geliştiriyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza uçabilecekleri kanatlarla sağlam kökler vermeye çalışıyoruz. Bunu sağlamak için de sanata, bilime ve harekete dayalı, bireysel becerilere önem veren ve nitelikli bir okul öncesi programı uyguluyoruz.

Okul öncesindeki temel amaçlarınız nelerdir?
Her yaş grubu kendi içerisinde; bireysel rekabet içerisinde olmadan, düşüncelerini özgürce paylaştıkları, çekinmeden soru sorabildikleri, tüm duygularını rahat bir şekilde yetişkin ve arkadaşlarıyla iletişim kurdukları, paylaştıkları, onlarla işbirliği yapmayı öğrendikleri, okul içi-dışı uyum içinde özgür bir öğrenme ortamı oluşturulması amaçlanmakta. Yaracı fikirler üretebilen, farlılıklardan ilham alan, eğitim ve öğrenmekten keyif alan, yenliklere açık ve ileri görüşlü, akademik donanımlı, sorgulayıcı, araştırmacı, düşünen, çözüm üreten, çevresel sorunlara duyarlı, kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkan, sorumluluk alabilen, kendini iyi tanıyan, kendisi için hedefleri belirleyebilen, bakış açısı geniş bireyler yetiştirmek gibi maddeler çerçevesinde amacımızı belirliyoruz.

Neden Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları?
Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları okul öncesinin önemini bilen bir eğitim ve yönetim kadrosu ile çocukların aile ortamı içerisinde sağlıklı ve uygun ortamlarda öğrenmeyi öğrenen bireyler olmasını amaçlayarak kurulmuş olup büyüyerek alanında verdiği hizmetlerine devam etmektedir. Her yaş grubuna uygun farklı ders programı ve içerikleri ile çocuklarımızın eğlenerek, yaparak ve yaşayarak günlerini geçirmelerini amaçlıyoruz. Kurumumuz Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatı dışında branş eğitimi olarak İngilizce, Jimnastik, Değerler Eğitimi, Halk Oyunları, Drama, Müzik, Proje tabanlı eğitim, yaratıcı düşünme ve problem çözme çalışmaları uygulamaktadır. Okul öncesi eğitim için dünyada geliştirilmiş çeşitli teknik ve yöntemler mevcuttur. Bu yöntemler içerisinde çocuğun okula karşı pozitif bir tutum takınması, öğrenme sevgisi ve disiplini göstermesi, motivasyonu, bağımsız olarak hareket edebilmesi, tekrardan ve çalışmaktan keyif alması, kendine güveninin artması, kalıcı merakının beslenmesi, iç güven ve düzen duygusunun geliştirmesi gibi amaçları olan M. Montessori’nin Eğitim Yaklaşımı, çocuğun istenilen yeteneklerini geliştirebileceği, özenle düzenlenmiş bir ortam ile önceden planlanmış grup çalışmaları ve çeşitli atölyelerle, çevreyle ilgili yeni etkileşimler kurmasını amaçlayan Reggio Emilio’nun Eğitim Metodu, insan beyninin farklı bölümlerden oluştuğu ve her bir bölümün özel işlevlere sahip olduğunu öneren, zekâ diye adlandırdığı 7 farklı beceriyi, öğrenme, problem çözme ve iyi niteliklere sahip insan olma için etkili birer araç olarak tanımlayan GARDNER’ın Çoklu Zekâ Kuramı, Çocukların çok yönlü gelişimine bir başka deyişle sosyal, duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimine önem veren High Scope Eğitim Sistemi sayılabilir.
Söz konusu yöntemler Alanında Uzman Eğitimcilerimiz ve Uzman Pedagog ve Psikoloğumuz tarafından incelenerek değerlendirilmiş ve tek bir yönteme bağlı kalınmayıp bu metot ve yaklaşımların bir sentezi olan ve hepsinin önemli noktalarını hedefleyen Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları Eğitim ve Öğretim Felsefesini geliştirmiş ve uygulamaya koymuştur.

Tüm bu eğitim sistemlerini uygulayacak eğitmenlerinizi nasıl geliştiriyorsunuz?
Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumlarında görev alan tüm öğretmen ve eğitmenlerimizin alanlarında uzman profesyoneller olmasına karşın, yaşam boyu öğrenme, modern yaklaşımları takip etme ve sürekli daha iyisini hedefleme yapımız gereğince her sene alanlarında kendini ispatlamış akademisyenler tarafından belirli aralıklarla Hizmet-İçi Eğitimlere tabii tutulmaktadır. Gözlem ve eğitim çalışmalarının bir arada yapıldığı bu çalışmalar ile tüm öğretmenlerimizin dünyada meydana gelen akademik gelişmelerden haberdar olmaları ve yeni bulgular doğrultusunda daha iyiye yönelebilmeleri hedeflenmektedir.

Kurumunuzu diğerlerinden farklı kılan diğer uygulamalardan da bahseder misiniz?
Kurumumuzda modüler sistemi uyguluyorken, öğrencilerimizin 30 dakikada bir sınıf değiştirmesini sağlayarak gün içerisinde aynı dört duvar arasında kalmalarını önlemiş oluyor, hava değişimini sağlamış ve dikkat dağınıklığını önlemiş oluyoruz.
Biz Konya’da bir ilki daha gerçekleştirdik. Çocuklarımız için getirdiğimiz tek tip kıyafet sistemimiz velilerimizin memnuniyetiyle de amacına ulaşmıştır.

Kurumlarımız sabah 07:00 akşam 19:00 saatlerinde, resmi tatillerde, yarıyıl tatilinde açık olup yaz tatilinde yaz okuluyla hizmet vermektedir.

Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nı nasıl tanımlarsınız?
Dürüstüz; Tüm ilişkilerimizde çocukla, veliyle, dış paydaşlarımızla kurduğumuz ilişkide ve kendi içimizde- her zaman açık ve dürüstüz. Verdiğimiz taahhütlerin daima arkasında duruyoruz.

Binamız; İç mimarımız ve inşaat mühendisimizin denetiminde çocuklarımızın kullanımına uygun olarak tasarlanmıştır. Çocukların ilgi ve sevgisini uyandıran mimari özellikler gözetilmiştir.

1000 m2 ‘ye kurulmuş olan binamız sadece kreş ve anaokulu kullanımı için yapılmıştır. Deprem yönetmeliğindeki şartlara göre hazırlanmış ve raporu alınmıştır (Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi). Binamızda Konya’da ilk ve tek olan yangın tertibatı (12 tonluk su deposu, her katında standartlara uygun yangın çıkışı mevcut olup yangın merdivenlerine açılmaktadır. Her katta yangın hortumları ve tüpleri) mevcuttur.

Yerden ısıtmalı olan ve bütün sınıfların güneş ışığı alma özelliğine sahip olan kurumumuzda 18 sınıf, 1 mutfak, 1 yemekhane, 1 çok amaçlı salon, 1 profesyonel sahne, 2 uyku salonu, 1 anfi sinema salonu, içeride ve dışarıda olmak üzere hayvanat bahçemiz bulunmaktadır.

Kreş bahçemiz; çocuklarımızın güvenle ve eğlenerek oynayacakları oyun parkıyla donatılmıştır. Bahçemizde bulunan hayvanat bahçemizde yaşayan sevimli hayvanlarımızla iç içe olmanın heyecanını yaşamaktadırlar. Bina – bahçe düzenlemesi, fiziksel koşullar ve materyaller çocuk yaş gruplarına göre seçilmiş ve dizayn edilmiştir.

Yemekhane çalışanlarının tüm sağlık muayeneleri yaptırılmıştır. Yemekhanemiz düzenli olarak haşerelere karşı ilaçlanmaktadır. Aylık yemek listeleri diyetisyenler tarafından hazırlanmakta ve okul yönetimi tarafından incelenmektedir.

Güvenlik; Çocuklarımız okulda bulundukları süre içinde öğretmenlerin denetimindedir. Hiçbir öğrencimiz veli dışında veya veli izni olmadan başka birine teslim edilemez. Okul binamız depreme karşı dayanıklılığı ilgili kurumlarca tespit edilmiş ve gerekli raporlar alınmıştır.

Servis; Öğrencilerimizin okula problemsiz ve güvenli bir şekilde gidip gelebilmesi için araçlarımızda asistan öğretmenlerimiz servis hostesliğini de yapmaktadır. Öğrencilerimiz evlerinin önünden alınarak okul çıkışında yine evlerinin önüne bırakılmaktadır. Koltuk sayısı kadar öğrenci taşıyan aracımızda her koltukta emniyet kemeri bulunmakta olup öğrencilerin emniyet kemerlerini takmaları zorunludur. Servis şoförlerimiz, trafik mevzuatında öngörülen hız limitleri ile trafik işaret ve levhaları konusunda bilgili ve özenlidir. Araçlarımızda otomatik kapı, ilkyardım çantası, yangın söndürücü ve deprem çantası bulunmaktadır. Ayrıca her sürücüde cep telefonun bulunması zorunlu olup, ailenin izni ve idarecinin onayı olmadan öğrencilerin güzergah dışı bir yerde bırakılmamasına dikkat edilmektedir.

Psikolojik destek; Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları’nda psikoloğumuz önderliğinde ayda bir öğretmenlerimize ve ayda bir de velilerimize eğitim semineri düzenlenmektedir. Psikoloğumuz düzenli olarak haftanın bir günü okulumuzda bulunarak çocuklarımızla çalışmalar yapıp, her bir çocuğa özel tuttuğu dosyalara anektodlarını toplamaktadır. Topladığı bu anektodları velilerimizle yaptığı özel seanslarda birebir görüşerek istişare etmektedir.

Okul öncesi eğitim bir çocuğun yaşamını nasıl etkiler?
Bizler çocuklarımızı ilköğretime hazırlarken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğretiyoruz. Bizim amacımız çocuklarda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun var olan yeteneklerini görünür kılmaktır.

Bu dönem, araştırmacılar için çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bir dönem olarak görülmektedir. Uygun fiziksel ve sosyal çevre koşullarında ve sağlıklı etkileşim ortamında yetişen çocuklar, daha hızlı ve başarılı bir gelişim gösterirler.

Çok güzel bir söz vardır; Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.

Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.

Sağlıklı ve istenilen davranışlara sahip çocuklar yetiştirmek, onların gelişim özelliklerini ve bu özellikler doğrultusunda gereksinimlerinin neler olduğunu bilmeye bağlıdır. Erken çocukluk dönemindeki gelişmelerle, okul öncesi eğitim artık anne babanın yalnız başına başarabileceği bir konu olmaktan çıkmış durumdadır.

SAĞLAM KİŞİLİK
Bizim için, eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşan platformdur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.

3 yaşına kadar bir çocuğun beyni bir yetişkinden 2,5 kat fazla çalışır, 6 yaşına kadar bir profesörden 2 kat hızlıdır. Yapılan tüm uluslararası araştırmalar ve uygulanan testler göstermektedir ki 0-6 yaş grubunda, gelişim düzeyinde okul öncesi eğitimi almış çocukların, akademik programlarda eğitim almış olanlara göre 1. sınıf başarı düzeyleri daha yüksektir ve okuma yazmaya daha hızlı geçmektedirler.12 yaşında IQ değerleri 5 puan daha yüksektir, 15 yaşında yetenek sınavlarında % 90 -100 arası başarı sağlarlar. % 65’i liseyi, % 45’i üniversiteyi sorunsuz kazanır ve bitirir. Yetişkin olduklarında dış dünyayla kolay ve sağlıklı iletişim kuran, sosyal insanlar olurlar.

Ailelere çocuklarının eğitim alacakları okulu seçmede nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?
Ailelerin en büyük sorunu: ‘Acaba çocuğuma evde mi eğitim verilmeli? Yoksa kreşte mi?’ sorunudur. Çocuğunuzun Psiko-sosyal ve motor-kas becerilerinin gelişimi, arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle olan paylaşımı, özgüven duygusunun aşılanması, kişiliğinin sağlam temellere oturtulması, neşe ve mutluluk içerisinde güzel zaman geçirmesi bakımından kreşlerin ev ile mukayese edilemeyeceği bir gerçektir.

Ebeveynlerimizin gönüllerinin rahat edebilmesi amacıyla biz de Osman Avcıoğlu Eğitim Kurumları olarak;
*Kreş binasının sağlamlık ve hijyenik koşulları taşımasını,

*Kreş yetkili ve çalışanlarının çocuklara sevgiyle yaklaşıp, onlarla birebir ilgilenmelerini,

*Çocuklarınıza nasıl ve nelere dayanarak eğitim verileceği konularını önemseyerek, sizlerin tüm beklentilerine en uygun fiyatla hizmet verebilecek sıcacık aile ortamı oluşturduk.

Okul öncesi eğitim döneminde çocuğu bulunan ailelere ne önerirsiniz?

1-) SAKİN VE KARARLI OLUN
Yeni başlayan bazı çocuklar okula gitmek istemez, anne-babadan ve evin rahatından ayrılmak zordur onlar için. Bazen de velinin kaygıları çocuğa yansır. Okulda yaşadıkları onu mutlu etmeyebilir. Okul korkusu genellikle anneden ayrı kalma korkusuyla ilgilidir. Bu durumda çocuğu “Okula gitmek istemiyor” diye cezalandırmayın. Bunları şımarıklık, ilgi çekme arzusu gibi yanlış yorumlamayın. Ona bağırmadan, tehdit etmeden, kesinlikle okula gitmesi gerektiğini sakin ve kararlı bir şekilde anlatın.

2-) ÖĞRETMEN-VELİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Çocuklar bir kuruma alışma döneminde ilk zamanlar zorluk çekebilir. Bu durumda ebeveynlere tavsiyem mahcubiyet, öfke hatta suçluluk psikolojisine girmesinler. Öğretmenler ve rehberlik uzmanı ile işbirliği yaparak sorunu çözmeye çalışsınlar. Öğretmenler de öğrenciyi gözlemleyerek onun fiziksel, sosyal, zihinsel ve psikolojik açıdan okula başlamaya hazır olup olmadığını tespit etsin. Öğretmen; dikkat çeken bir durumda vakit kaybetmeden veli ile iletişime geçip, çözüm arayışına girsin.

3-) SEVGİNİZİ GÖSTERİN
Çocuklarına, kendilerinden ne kadar memnun olduklarını, onun anne-babası olmaktan mutluluk duyduklarında anlatsınlar. Onu ne kadar çok sevdiğinizi duymak daima güven verir. Bu da okula, kendisine güvenerek başlamasına yardımcı olur. Ayrıca bu, arkadaş ilişkilerine ve derslerine de yansır. Dersler, okul, arkadaşları ve öğretmeniyle problem yaşadığında bunu konuşabileceği biri olduğunu bilerek, ona göre hareket eder.

4-) HAZIRLIKLARA O DA KATILSIN
Günlük olarak çanta ve okul kıyafetlerinin hazırlanmasında çocuğunuzun da katkısı bulunsun. Bu, onların sorumluluk duygusunun gelişmesini ve kendisini önemsemesini sağlar.

5-) ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİ TANIMAYA ÇALIŞSIN
İlk haftadan hemen derslere geçmek yerine öğretmenlerin yeni başlayanlara okulu tanıtması, hangi ihtiyacını nerede karşılayacağına ilişkin bilgi vermesi, ilgi alanlarını ve yeteneklerini öğrenmeye çalışması, onlarla zaman zaman sohbet etmesi okula motivasyonu kolaylaştırır.
Ayrıca öğrencinin kendini güvende hissetmesine yardımcı olur. Öğretmenin, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini bilmesi, ilerleyen dönemlerde ders işleyişini belirlemek açısından da yol göstericidir.

6-) İLK HAFTA ÇOK SIKMAYIN
Bütün sınıf düzeyleri için ilk haftayı ‘oryantasyon haftası’ olarak düşünmek gerekir. Bu nedenle öğretmenler ilk günlerde hemen derslere başlamak ve okul kurallarını hatırlatmak yerine öğrencilerle sevdiği şeyler üzerine muhabbet edip, önümüzdeki eğitim yılı planını birlikte yapabilir. Ailelerin de ilk haftadan “Ödevin var mı, ne zaman dersler başlıyor?” gibi sorular sorması doğru olmaz.

7-) ÇOCUĞUNUZLA KONUŞUN
Bazı çocuklar, okuldan eve döndükleri zaman okul konusunu konuşmak istemez. Farklı sorular sorarak, çocuğunuzun konuşmasını sağlayabilirsiniz. Ona kendi çocukluğunuzla ilgili öyküleri anlatıp, konuşması için zemin hazırlayın. Okul anılarını sizinle paylaşmasında bir sakınca olmadığını anlayınca rahatlar. Konuşmak, öğretmenlere de öğrenciyi yakından tanıma imkânı sağlarken, bazen de yolunda gitmeyen durumların hızlı tespit edilmesi ve çözüm bulunmasında yardımcı olur.
Bize biraz da arena VIP şubesinden ve verdiğiniz eğitim sisteminden bahseder misiniz?
Çok radikal bir karar verdik ve Konya’da bir ilki gerçekleştirerek sadece 0-36 ay özel tasarladığımız ARENA VİP şubemizi halkımızın hizmetine açtık. Amacımız bebeklerimizin daha ferah kendi ay gruplarına uygun yaşıtlarıyla bakımı ve eğitimi karşılamaktır.

Çalışan annelerin en büyük sorunu çocuğa kimin bakacağıdır. En büyük isteği ise çocuğun her dönemde bakımı ile birlikte ihtiyacı olan eğitimi de alması sağlıklı, güvenli bir biçimde yetişmesidir.

Çalışan anne babaların çocuklarına uygun bakıcı bulmaları her zaman zor olmuştur. Bu sorun gelişen Türkiye ile birlikte gün geçtikçe büyümektedir. Aileler çocuklarının sadece bakımı ile değil eğitimini de düşünmektedir. Oysa gelişi güzel bulunmuş bakıcı abla ya da büyükanne gibi seçenekler çocuğa iyi bir fayda sağlamaz. Çocuğun gelişiminin her dönemde ayrı bir bakıma ve yaşına uygun eğitime ihtiyaç vardır. Bu ilke doğrultusunda ARENA VİP şubemizde çocuğun sağlığını ve güvenliğini koruyarak sevgi dolu sıcak bir ortamda bakım ve eğitim programı uygulanmaktadır. Bebeklerimizin en önemli besin kaynağı sevgi olduğuna inanıyor ARENA VİP şubemizdeki bebeklerimizi, kendileri de anne olan öğretmenlerimizin şefkat dolu kollarına bırakıyoruz.

Bu yaş grubunda beslenmeyi nasıl sağlıyorsunuz?
Sadece 0-3 yaş çocuklarımız için tasarlanmış okulumuzda organik beslenme programı uygulamaktayız. Çiftlikten aldığımız günlük sütümüzü tüketiyoruz ve günlük olarak yoğurt hazırlıyoruz. Kendi bahçemizden topladığımız meyvelerimizden yaptığımız reçel çeşitleriyle besleniyoruz. Büyüklerimizin eskiden yaptığı yazdan kurutma yöntemi ile tarhanamızı hazırladık, sebzelerimizi kuruttuk, turşularımızı yaptık. Her aileye ihtiyaç duyduğunda ulaşabilme adına saatlik ve günlük bakım hizmetlerimiz de bulunmaktadır.-

Okulumuzda her sınıfa özel uyku odası, oyun odası, sanat atölyesi, çocuk restaurantı, 8-16 ay grubu için beşik uygulaması, geniş camlı ferah sınıflar , her alanda profesyonel ekiplerce hazırlanmış çocuk güvenlik sistemleri kısacası güvenli, sağlık, hijyen, kaliteli eğitimin adresi ARENA VİP şubemiz…

Arena VIP’ te çocuklarımız bir günü nasıl geçiriyor?
Kurumumuzda sabah 7.00 da güne merhaba diyen çocuklarımız, serbest zaman etkinliğinin ardından sabah kahvaltısı yapmaktadırlar. Sonrasında tüm yaş gruplarımız çoğunlukla kendi grup odalarında, bazen de oyun odasında bir araya gelerek “ ÇEMBER ZAMANI” etkinliğimizi uyguluyoruz. Arkadaşlıkların oluşmasına, sosyal becerilerin gelişmesine kişisel ve toplumsal saygının desteklenmesine empati gelişimine problem çözme ve eleştirel düşünme becerisinin gelişmesine yardımcı olmaktadır. Ardından çocuklarımızın gelişimleri doğrultusunda her yaş grubumuzda sanat, fen doğa, Türkçe dil etkinlikleri, drama, müzik, oyun ve hareket, beyin jimnastiği, akıl oyunları ve Montessöri etkinlikleri, kitap çalışmaları, öz bakım eğitimleri, bebek jimnastiği gibi çeşitli etkinliklere yer verilmektedir. Etkinliklerinin ardından öğlen yemeği yerler, sonrasında tüm ay gruplarımız için uyku saati başlar. Gün içerisinde toplamda 2 saat uyuyan VIP’ lerimiz uyandırılarak ikindi kahvaltısına geçerler. Ayrıca çocuklarımızın yaparak, yaşayarak öğrenmelerine fırsat veren değişik mekanlara “Araştırma yapmak ve gözlemlerde bulunmak “amacıyla alan gezilerimize de yer vermekteyiz. Ders programlarımızla uygun geçirdiğimiz bir günümüzü saat 17.00 ye kadar devam ettirmekteyiz. Ardından kalan çocuklarımızla serbest zaman etkinlikleriyle günümüzü saat 19.00 da sonlandırmaktayız.

Her çocuk kendi entelektüel kumaşını dokur bu dokumanın niteliği; aldığı eğitime ve uyaranların çeşit zenginliğine bağlıdır. Verdiğimiz eğitimden dolayı ailelere karşı sorumluyuz.

Add comment