HAKAN FAYDASIÇOK

TORKU KONYASPOR BASKETBOL KULÜBÜ BAŞKANI

TORKU KONYASPOR BASKETBOL KULÜBÜ BAŞKANI HAKAN FAYDASIÇOK

TORKU KONYASPOR BASKETBOL  KULÜBÜ BAŞKANI HAKAN  FAYDASIÇOK

TORKU KONYASPOR BASKETBOL  KULÜBÜ BAŞKANI

HAKAN FAYDASIÇOK

 

Konya Torku Basketbol Kulübü Baskanı Hakan Faydasıçok yeni sezonda tüm Konyalılı sporseverlerden destek beklediklerini dile getirdi.

 

  Sizi tanıyabilir miyiz?

1976 Konya doğumluyum, İlk, Orta, Lise ve Yüksek öğrenimimi Konya’da tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. HASÇELİK A.Ş. de Satış Grup Müdürü olarak görev yapmaktayım.

 

  Yeni bir yönetim ekibi ile beraber bu sene takımdaki çekirdek kadro korunarak yeni transferler gerçekleştirdiniz. Geçen sezona kıyasla bu seneki takımın durumu nasıl?

Yeni sezonda Konya’mızın tanınmış iş dünyasından 25 işadamı ile yeni  yönetim kurulu oluşturduk. Arkadaşlarımızın vermiş oldukları maddi ve manevi katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Geçen sezona göre çekirdek yapıyı koruyarak ilave transferlerle daha mücadeleci, takım ruhunu  yansıtacak bir kadro  oluşturmaya çalıştık. Bu sene hedefimiz  Play-Off’a kalıp, seneye Avrupa kupalarında Konya’yı en iyi şekilde temsil ederek, şehrimizin marka değerine katkı sağlamak öncelikli hedeflerimiz arasında bulunuyor.

 

   Sezona başlamadan takımda isim ve stat değişikliği gerçekleşti. Neden böyle bir karar alındı? Yeni isim değişikliği ile gerekli destekleri alabilecek misiniz?

Geçen sezonda takımımızın ismi Torku Konya Selçuk Üniversitesi idi.  Yeni sezonda ismimizi Torku Konyaspor basketbol kulübü olarak, yönetim kurulu kararı ile değiştirdik.

Eski ismimizde Selçuk Üniversitesi bulunması, kamuoyunda takımın üniversiteye ait olduğu kanısını maalesef bir türlü kıramadık. Konya halkından hem seyirci,hem de maddi- manevi anlamda yeterli desteği alamadık. Konya’ya mal olan bir takım oluşturmak için ismimizin Konyaspor olmasının daha iyi olacağını düşünerek isim değişikliği sürecini başlatarak isim değişikliğini gerçekleştirdik.

Geldiğimiz şu durumda aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu, bugüne kadar verilen destekler doğrultusunda da görmüş olduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ‘a ve sponsorumuz olan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk’a, forma sponsorumuz Atiker AŞ nezdinde Ömer Atiker’e  teşekkürleri bir borç biliyoruz.

 

   Ligin en az bütçeye sahip takımıyız. Konyalı neden takımına sahip çıkmıyor?

Ben bu durumu eski ismimizden  kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Yeni ismimizle, yeni sezonda her anlamda desteğin tam olacağına bütün yönetim kurulu olarak bir inancımız var. Konyalı vatandaşlarımız taraftar olarak, işadamlarımız da maddi olarak bizleri  yalnız bırakmayacaklarına inanıyoruz. Bir kaç ay önce U18 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nın Konya’da oynanması ve finali 8 bine yakın Konyalının izlemesi ve ülkemizin şampiyon olması Basketbol’a olan ilginin bir göstergesidir. Bu sezon oynayacağımız bütün maçlarımızda ilginin çok fazla olacağını düşünüyoruz. Bütün Konyalı spor severleri maçlarımıza bekliyoruz.

 

Yeni sezon için hedeflerimizi az önce açıkladım. Centilmence, sevgi- saygı çerçevesinde bir sezon tamamlamayı arzuluyoruz. Ligdeki tüm ekiplere başarılar diliyorum.

Add comment