Emel TOSUN AKMEŞE

Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü

Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emel TOSUN AKMEŞE

Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emel TOSUN AKMEŞE

KONYA OLGUNLAŞMA ENSTİTÜSÜ MÜDÜRÜ
EMEL TOSUN AKMEŞE

Sanat ve
emek burada

Konya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emel Tosun Akmeşe; çalışmalarını anlattı.

 

Konya Olgunlaşma Enstitüsü, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel giyim ve el sanatlarını araştıran, onların özelliklerini bozmadan kültürel ve sanatsal değerleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan, yenilikleri takip eden, ulusal ve uluslararası alanda tanıtım yapan, meslek edindirme programları ile kaliteli bir eğitim ortamında nitelikli bireyler yetiştiren, ilimizde bu doğrultuda faaliyet gösteren tek kurum olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Olgunlaşma Enstitüsü; El Sanatları Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri ile Grafik ve Fotoğrafçılık alanlarından oluşan 4 alanda eğitim ve öğretim veriyor. Aynı zamanda kurumun geliştirilmesine yönelik Araştırma, Tasarım ve Tanıtım Pazarlama adı altında 3 özel bölüm mevcut.

Kurumda ayrıca hafta içi ve hafta sonu tam yıl, tam gün açılan Çini, Resim, Temel Giyim, İpek Koza, Rölyef gibi meslek kursları da mevcut.

Enstitü Müdürü Emel Tosun Akmeşe, “ Kurumumuz kültürel ve geleneksel değerlerimizin yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için önemli faaliyetlere imza atıyor.
14. y.y. Tasavvuf Şairi Aşık Paşa Örtüsü ve Şemsi Tebrizi Türbesi Puşide ve Serpuşu yenilenmesini başarıyla gerçekleştirdik. Her yıl geleneksel aşure etkinlikleri ve kurumumuzda üretilen ürünlerin tanıtımının yapıldığı sergiler ve kermesler düzenlenmekte. Selçuklu temalı koleksiyonumuzun gösterimine yönelik geçen yıllarda Zazadin Han’da Selçuklu Defilesi ve ABD 13. Chicago Türk Günleri Festivali defilesi düzenlendi. Bu yıl da Mayıs Ayı içerisinde Anneler Günü Kermesi düzenlemeyi planlıyoruz.” Dedi.

Konya Olgunlaşma Enstitüsü’nde Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı aktif bir biçimde faaliyetlerini sürdürüyor. Her gün öğle yemeği ve enstitü satış büfesinde birçok alternatifin bulunduğu ürünler satışa sunuluyor. Yiyecek İçecek Hizmetleri sipariş atölyesi hijyene önem veren, yenilikleri takip eden, özel günlere yönelik farklı konseptlerin hazırlanmasında hizmet veriyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı döner sermaye işletmesinde üretim yapılıyor.

Kurum ayrıca belediyeler, sivil toplum örgütleri, sanayi ve ticaret odalarıyla işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürüyor.

Add comment