Melike SERPER

Laura Lanz Konya

Laura Lanz Konya Melike SERPER

Laura Lanz Konya Melike SERPER

Laura Lanz Konya’da en özel gününüzü daha da özel kılmayı amaçlıyor. Laura Lanz davetiyeler, özel tasarım kutular, çiçeklerle sizi ve sevdiklerinizi daha da değerli hissettirecek. Konya’yı bu markayla tanıştıran Melike Serper’le Laura Lanz’ı konuştuk…

Özel gününüze özel tasarımlar

Faaliyet alanınız neyi kapsıyor?
Ağırlıklı olarak özel tasarım davetiyeler hazırlıyoruz. Vektörel olduğu sürece istenen modeli, tasarımı uygulayabiliyoruz. Özel günlerde her şeyi farklı kılmak isteyenler belli bir konsept belirleyerek ona göre hareket ediyor. Mesela bir kır düğünü yapılacaksa çiçekli bir davetiye hazırlıyoruz. Ya da mesela bisiklet organizasyonu için bisikletli bir davetiye, şık bir salon düğünü için de ona uygun davetiyeler tasarlıyoruz. Nikâh şekerlerimiz, kutu güllerimiz var. Özellikle kız istemeye gidilirken çok tercih edilen kadife, üzerinde harf yazılı kutu güllerimiz büyük beğeni topluyor. Bir de menüler de yapıyoruz. Mesela diyelim ki konsepti pembe. O zaman pembe, çok güzel püsküllü menüler hazırlayıp masaya sunuyoruz.

Davetiyeler artık sadece düğünlerle de sınırlı değil.
Doğum günü, babyshower, özel programlar için de davetiye isteniyor. Davet aslında organizasyonun en önemli başlangıcı. Buradaki özgünlük, tüm programda etkili oluyor. Özel davetiye de aslında kendimizi özel hissettiren ürünlerin başında geliyor. Davetiyeyle birlikte farklı tasarımlar da organizasyona fark katıyor. Bir organizasyonda masada yer alan özel bir obje direk olarak etkinliğin havasını değiştirebiliyor.

Bir davetin bütün ayrıntıları sizden çıkıyor. Çok ilginç fikirlerle de karşılaşıyor musunuz?
Çok farklı şeyler istenebiliyor. Sade, şık, çok modelimiz de var ama bazı müşterilerimiz özellikle kendi tasarımlarının uygulanmasını tercih ediyorlar. Mesela uçak bileti şeklinde davetiye yaptıranlar var. Bu ürünler daha sonra hatıra olarak saklanıyor.

Bu çalışmalar için çok farklı malzemeler de kullanıyor musunuz?
Bizim kullandığımız ürünler, kartonlar ve kâğıtlarımızın hepsi İtalya’dan geliyor. Kağıtlarımızda boyama yapılmıyor. Kâğıdın kendi rengi ve yandan bakıldığında da hiçbir şekilde beyazlık gözükmüyor. Mühürlerimiz, plakalar, çantalı davetiyeler, kutulu davetiyeler var. Kutunun içinden nikâh şekeri çıkıyor. Her bütçeye yönelik birçok çeşidimiz var. Her şey dört dörtlük olsun isteyenler için dört dörtlük planlama ve tasarım yapılabiliyor.

Siz böyle bir işe nasıl merak saldınız?
Ben hep tasarım işiyle uğraşmak istiyordum. Ben de düğün davetiyemi Laura Lanz’ın Ankara şubesinde yaptırmıştım. Aldığım hizmetten çok memnun kaldım ve Konya’da bayiliğini yapmak istedim. İstanbul ana bayiimiz. İstanbul, Ankara ve Konya’da şubeleri mevcut. Toplamda 4 şubesi var. Konya’da böyle hizmetin eksik olduğunu düşünüyordum. Çünkü ben kendi davetiyemi yaptırmak için Ankara’ya gittim. Davetiye için de şehir dışına gitmek zorunda kalınmasın istedim. Her bütçeye, her zevke uygun tasarım davetiyelerimiz mevcut. Yani çok yüksek fiyatta davetiyelerimiz de var çok düşük fiyatlara da. Fiyatı düşük olan davetiyelerimiz de üst kalitede. Müşteri odaklı hizmet vererek düşük bütçelerle kaliteli işlere imza atmaya çalışıyoruz.

Bu tarz tercihler artık lüks harcama olmaktan çıktı mı?
Biraz önce de söylediğim gibi her şeyin başı davetiyeden başlıyor. Davetiyenizi belirliyorsunuz, ona göre bir konsept, ona göre bir gelinlik, ona göre mekan. Bakıldığında gelinlik de bir günlük, tuttuğunuz mekan da. O yüzden bir kere olduğu için her şeyin dört dörtlük olmasını isteyenler çok. Ve bu hazırlıkların bir bölümünün hatıra olarak saklanması önemli..

Siz organizasyondan ne kadar süre önce çalışmaya başlıyorsunuz?
Bize düğünden iki ay kadar önce gelinmesi daha sağlıklı oluyor. Çünkü tasarımlarımız 20 günde çıkıyor. Ama çok acelemiz var derlerse daha önceye alabiliyoruz. Katalog modellerimiz 10 gün içinde gerçekleşiyor.

Üretim merkeziniz de İstanbul mu?
Üretimi genel merkez yapıyor. Biz burada sadece kataloglar üzerin densatış yapıyoruz. Onay almak için bir mail hazırlayıp onlara gönderiyoruz. Onaylandığı an direk basıma gidiyor. Basımdan sonra tekrar bize geliyor.

İleriki aşamalarda vermek istediğiniz hizmetler var mı?
İleriki aşamalarda tamamen kendi ismimle hizmet verecek bir organizasyon şirketi kurmayı düşünüyorum. Ama daha zamanı var. Bu da Konya’nın en büyük eksikleri arasında. A’dan Z’ye düğün ve benzeri organizasyonları yapacak, her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüp planlayacak, uygulayacak bir sistem.

Son olarak ne söylemek istersiniz?
Konya yeniliklere, farklılıklara açık bir şehir. Önemli olan kaliteli, özgün ürünleri sunabilmek. Kutu güllerimiz de bu yüzden en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Sadece kadife kutuları evine alıp içine havlu ya da başka şeyler koymak isteyenler var. Doğum günlerinde, baby showerlarda kutu güllerimiz farkını ortaya koyuyor. Çeşitli kutlamalarda da sipariş üzerine yarım saatte hazır oluyor. Harfli kutularımız da aynı şekilde. Ama onlar için 2 gün önceden haber verilmesi gerekiyor. Sonra da teslimatını gerçekleştiriyoruz. Biz insanları en özel günlerinde özel hissettirmeye çalışıyoruz. Bunu sağlayacak ürünlerimiz de çok seçenekli olarak mağazamızda yerini aldı. Konya Laura Lanz markasıyla tanışmış oldu.

Add comment