Yusuf ÇİFTÇİ

Arsin Alüminyum San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü

Yusuf ÇİFTÇİ

Yusuf ÇİFTÇİ

Yusuf ÇİFTÇİ

Arsin Alüminyum San. Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Yusuf Çiftçi bu sayımızda dergimizin konuğu oldu kendisine sektör hakkında merak edilenleri sorduk.

 

 Yusuf Bey sizi tanıyabilir miyiz?

17.10.1979 Konya doğumluyum. Evli, 3 çocuk babasıyım. İlk, orta ve liseyi bitirdikten sonra Üniversite’e başladım. Ticareti küçük yaşlarda benimsediğim için üniversiteyi 2. sınıfta bıraktım ve ticarete atılmadan önce vatani görevimi tamamlayıp baba mesleği olan alüminyum doğrama şirketimizin başına geçtim.30 yılı aşkın geçmişi olan şirketimizin kurucularından olan Hikmet Çiftçi aynı zamanda Konya’nın hatırı sayılır ilk alüminyum doğrama ustasıdır. 2014 yılı başı itibari ile kurumsallaşma yolunda Arsin Alüminyum San.Tic. Ltd. Şti.ni kurarak Büsan Organize Sanayi Bölgesine geçtik ve kapalı 1.000 metre kare idari 250 metre kare ve açık 250 metre kare’lik fabrika binamızda 38 çalışan ile sektörde varlığımızı pekiştirdik.

Dış Cephelerde neden alüminyum kullanılıyor?

Dış Cephelerde alüminyum kullanılmasının birinci sebebi görsellik, inşaat firmaları artık görselliğe çok önem vermektedir. İkinci sebebi alüminyum hafif fakat sağlam bir metaldir. Çürüme ve paslanma gibi deformasyon sıkıntısı yoktur. Üçüncü sebebi ise yalıtım ve hijyenik olmasıdır.

Dış Cephe Giydirme sektörü daha da büyüyecek mi?

Şunu açık ve net söyleyebilirim ki dış cephe giydirme daha yeni başladı ilerleyen yıllarda bu sektör herkesin yapmaya çalışacağı bir hale gelecektir.

Başka alanlarda alüminyum kullanılıyor mu?

Alüminyum şu anda mobilya, otomotiv, sıhhi tesisat, inşaat vb. gibi daha birçok sektörde kullanılmaktadır.

Bu sektörün sıkıntıları nelerdir?

Aslında alüminyum sektörü para kazanan ve kazandıran bir yapıya sahiptir. Biz işverenler olarak en büyük sıkıntımız kaliteli eleman bulamamaktır. Firmalar birbirlerinin elemanlarını fiyat arttırarak kendi bünyelerine almakta fakat aynı elemanı 3 ay sonra başka bir firmada görmekteyiz. Yani eleman patron, patron eleman durumunda, ikinci bir sıkıntı ise sektörümüzde çok ciddi rakamlar dönüyor ve firmalar bu rakamlara bakarak çok uzun vade seçenekleri ile iş yapıyorlar bizim sektörümüz zevktir ve zevkin de vadesi olmaması gerekir.

Başka sektörlerde de bulundunuz mu?

Evet, 2001 yılında askerden geldikten sonra 2002 yılında çelik kapı imalatına başladım. Yaklaşık 3 sene devam ettikten sonra imalatçıların çoğalması ile sadece bayilik yaparak çelik kapı işini devam ettirdim.2012 yılında Hasarlı Oto Tamir işini kurdum 600 metre kare kapalı alanda boya fırını ve kaskolu sigortalı araçların bakımını yapmaktaydık yaklaşık 1,5 yıllık bir ortaklığın ardından devrederek bu sektörden ayrıldım.2014 başı itibari ile kardeşimle yap-sat yapmaktayız. Babamın söylediği güzel bir söz vardı “çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın” doğru bir sözdür.

Neden bu sektör?

İlkokul 5.sınıfa giderken yaz tatilinde babamla birlikte tekstil pazarında bir camekân taktık iş bitimi babam anahtarı iş sahibine vermemi söyledi bende anahtarı iş sahibine verdim ve hayırlı olsun dedim adam çıkardı 5 TL para verdi babama baktım ‘al’ dedi işte ticaret orada başladı.

Yeni Projelerinizden bahseder misiniz?

Şu anda Karaman’da 96 dairelik Kompozit panel Kaplama, Silikon Cephe Kaplama, Alüminyum Korkuluk Sistemleri uygulamamız bitme aşamasında. Bu proje bizim için çok önemli çünkü organize sanayisindeki en prestijli ve en pahalı proje, bizde bu uygulamaya yeni başladık. Bunların yanında Şeker Tekke, Şefik can Fetih Caddesinde devam eden projelerimiz var.

Bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Büsan Organize Sanayi Bölgesindeki yerimizi büyütmek ve çalışan sayımızı arttırmak ayrıca Marangozlar Sanayisinde mülkiyeti kendimize ait olan yerimizi alüminyum satış mağazasına çevirmek.

Add comment