Mustafa GENÇ

Almira Car Rental Services Firma Sahibi

Almira Car Rental Services Firma Sahibi Mustafa GENÇ

Almira Car Rental Services Firma Sahibi Mustafa GENÇ

Araç kiralamada Konya’da profesyonel anlamda hizmet veren önemli firmalardan Almira Car Rental Services Konya firma sahibi Mustafa Genç’le konuştuk.

Aracınız Almira’dan

Almira’nın anlamı nedir?
Almira ay tutulması sırasında ayın çevresinde görünen kızıllık. Yani nadir görünen güzellik anlamında. Aynı zamanda bu firmanın kurucusu Alper Bey’in kızının adıdır.

Almira Konya’da ne zamandır hizmet veriyor?
Konya’da 1. Yılımızı dolduruyoruz.

Araç kiralama artık insanların ihtiyacı haline geldi diyebilir miyiz?
Kesinlikle diyebiliriz. Araç çıkışlarımızın çoğu Hava limanından oluyor. İstanbul’daki şirketler Konya’ya ziyarete geldiklerinde Hava limanından araç kiralaması yapıp günü birlik ziyaretlerini gerçekleştiriyor ve geri dönüyorlar. Bununla birlikte insanlar ulaşım ihtiyaçlarına acil çözüm sağlamak için de araç kiralıyorlar. Şehir merkezlerinde bir ihtiyaç haline geldi diyebiliriz.

Önceden araç kiralamaya verilen para boşa gidiyor gibi bir düşünce vardı. Şu anda bu düşünce değişti mi?
Araç alımında KDV, ÖTV ekstra kasko ve bakım bedelleri de eklendiği zaman yüksek fiyatlar çıkıyor. Ama çok cüzi miktarlara istedikleri aracı kiralayabiliyorlar. Biz araçlarımızı 4 ayda bir yeniliyoruz. Müşterilerimiz 4 ayda bir sıfır araca binmiş oluyorlar. Tüm segmentlerde aracımız var. Bunları ekonomik konfor ve lüks diye anıyoruz. Şu an toplamda 150 aracımız var. Bun araçların 50 tanesini ekonomik olarak görebiliriz. 70 tanesi de konfor grubunda. 30 tanesine de lüks diyebiliriz. Sezon sonuna kadar hedefimiz araç sayımızı 300 e tamamlamak.

Araç yelpazesine baktığımız zaman sadece binek otomobil tarzında mı?
Hukuki boyutta sıkıntılar yaşadığımız için ticari araçları kiraya veremiyoruz. Bunun için özel belgeler gerekiyor. Sadece binek araçları kiraya verebiliyoruz.

Diğer firmalardan farkınızı nasıl ortaya koyuyorsunuz?
Konya’da bu işi hakkıyla yapan 6 ya da 7 tane firma var. Öncelikle tüm kadromuzun genç olması büyük bir avantaj. Yöneticiler olarak tüm kurumsal firmaların çalışma sistemini biliyor olmamız ve mevcut sistemlerin üzerine yenilik yaparak müşterilerimize sunmamız da büyük avantajlarımızdan. Ayrıca Almira’nın ülke çapında en geniş araç çeşitliliğine sahip olması bizi rekabette ön plana çıkarıyor. Bununla beraber çalışan ve yöneticiler olarak 3 farklı yabancı dile sahip olmamız, gelen yabancı müşterilerimizin isteklerini daha iyi anlamamızı ve böylelikle müşterilerimize daha sağlıklı hizmet vermemizi sağlıyor. Bunun sonucunda da yabancı müşterilerimizle müşteri durumundan dostluğa kadar giden kalıcı ilişkiler kurabiliyoruz.

Konya’ ciddi bir pazar olarak kabul edilebilir mi?
İşimiz sanayiyle doğru orantılı gelişiyor. Konya’daki sanayi ne kadar gelişirse bizim sektör de bir o kadar gelişir.

İnsanların araç kiralamaya bakış açısı nasıl?
İşimi daha hızlı nasıl çözebilirim amacıyla kiralanıyor. İllaki bir özel araca ihtiyaç olunuyor. Konya’da taksi kültürü çok gelişmediği için araç kiralama daha cazip geliyor. Şehir merkezinden Hava limanına en az 60 TL’ye gidebilirsin. Ama 80, 90 TL’ye bizden bir araç kiralanıp rahatça kullanılabilir.

Bu anlamda bir sektör oluştu diyebilir miyiz?
Türkiye genelinde bir ilerleme var. Günden güne gelişiyor. Araç da artıyor. Özellikle büyük firmaların çoğu araç kiralamaya yöneliyor.

Yaşadığınız en büyük problem neden kaynaklanıyor?
Alkollü kazalar bizim yaşayacağımız en büyük sıkıntı. Alkol olmadığı sürece zaten kasko her şeyi karşılıyor. İşimizin riski bu.

Araç yolda kaldığı zaman bunun hizmetini de mi siz veriyorsunuz?
Araçlarımızın hepsi 2017 model garantili araçlar. Kaza durumunda müşterimize yeni bir araç gönderiyoruz. Herhangi bir mağduriyet söz konusu değil. Diğer durumlarda da yol hizmeti devreye giriyor.

Araç kiralarken nelere dikkat etmek gerekiyor?
Öncelikle aracın model yılına bakılması gerekiyor. 2011 model araç kiralamaya veren firmalar da var. Bu araç ne kadar sağlıklı olabilir. 7 yıldır kiralamaya veriliyor. Kilometresi çok afaki durumda. Arıza verme riski de çok fazla. Model yükseldikçe fiyat da yükselir endişesiyle düşük modelleri tercih edenler de var. Ama modelli araçlarla diğerlerinin ücreti arasında büyük farklar olmuyor. Her yerden bir araç bulunabilir ama sonraki hizmet de çok önemli. Muhtemelen acil ihtiyacınız için kiraladığınız aracın başınızı ağrıtmak istemiyorsanız bunlara dikkat etmeniz gerekiyor.

Bayanlar da araç kiralıyorlar mı?
Evet, kiralıyorlar. Genelde bayanlar otomatik araç kiralamayı tercih ediyorlar. Her şey artık kolaylaştı. Online kiralayabiliyorlar. Firmamızın internet sayfamız var. Ofisimiz de Nalçacı Caddesi’nde. Aracımızın yakıt deposunu doldurup öyle teslim ediyoruz. Bu müşteri için avantajlı bir durum.

Son olarak eklemek istediğiniz var mı?
Almira Rent a Car İstanbul Merkezli ve Türkiye çapında 33 tane şubesi var. İsviçre’de de bir şube açıldı. Farklı yerlerde de açılacak. Büyüyen bir şirket. Firma büyüdükçe biz de büyüyoruz. İlçelerdeki piyasa daha tam oturmadığı için oraya yatırım yapamıyoruz. Yakın zamanda Karaman’da bir ofis açmayı planlıyoruz.

Add comment