Muharrem ÖZBARAN

Özbaran İnşaat & Gayrimenkul Firma Sahibi

Özbaran İnşaat & Gayrimenkul Firma Sahibi Muharrem ÖZBARAN

Özbaran İnşaat & Gayrimenkul Firma Sahibi Muharrem ÖZBARAN

Sabit yer pompa makinesi kiralama sistemiyle  inşaatçıların işini büyük ölçüde kolaylaştıran ve zaman kazandıran Özbaran İnşaat Gayrimenkul’u  Muharrem Özbaran anlattı.  Muharrem Özbaran gayrimenkul yatırım hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

El arabasıyla beton taşıma dönemi bitti

 

İnşaat sektörünü neden tercih ettiniz?
Bir hazır beton firmasında satış temsilcisi olarak görev yapıyordum. Maaş anlaşmazlığı yüzünden oradan ayrıldım. O ayrılış benim iş hayatımın döngüsü oldu. Kendi işimi kurarak öncelikle gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet vermeye başladım. Devamında da faaliyet alanımı genişlettim. Bu sektörün içerisinde olduğum için de hangi alanlarda açık olduğunu az çok biliyordum. Hazır beton sektöründe özellikle kapalı otoparklar ve yüksek katlı binalarda beton atma işleminin ne kadar meşakkatli ve zaman aldığı hep gözüme çarpardı. Yatırımımı da bu alanda gerçekleştirmek istedim.

Sabit yer pompa makinesi inşaatçılara nasıl bir kolaylık sağlıyor?
Sabit yer pompasının diğer pompalardan farklı yönleri var. Bu fark da onların işini daha da kolaylaştırıyor. Yüksek binalara, uzun mesafelere kolaylıkla beton basılması, bu makine ile daha kısa sürede ve daha az işgücüyle gerçekleşebiliyor. Tünel yapımında ortaya koyduğu performans ise kayda değer. Bizdeki makineyle, diğer firmalarda bulunan mevcut pompaların giremediği ya da ulaşmakta zorlandığı alanlarda beton dökümü kolaylıkla gerçekleştirilebilir. Örneğin Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yeni otopark yönetmeliğindeki yapmış olduğu değişiklikten dolayı artan kapalı otopark yapımında pompamız beton döküm işini kısa sürede ve zahmetsiz gerçekleştirebilir. Yatay dökümlerde 400 metre, dikey dökümlerde ise 50 kata kadar sorunsuz beton dökümü sağlanabilir. Dökülen betonun bozulmadan yerleşiyor olması da iş kalitesini artırmakta. Bu sayede de el arabası ile beton çekme, tabliyede delik bırakma ve sonradan yalıtımda çıkan sorunlar da son bulmakta. Bu hizmeti de Konya’da sadece biz sunuyoruz.

Yeni bir firmasınız. İlk başlarda çekincemeleriniz oldu mu?
Yeni bir firma olmamıza rağmen bu sektörde uzun yıllar çalışmamız ve edindiğimiz tecrübemizi cesaretlendirdi. Hazır beton sektöründeki bilgi birikimimiz bizi ön plana çıkardı. Bu sektördeki bilgimizi ve altyapımızı birleştirerek, sektörün açıklarını bilerek ilerledik. Konya ve bölgesindeki ekipmanları, hayata geçirilen projeleri yakından takip ederek, yeni projeler projelerdeki incelikler ve kat yükseklikleri gibi ayrıntıları iyi analiz etmemiz bize sağlam bir yol haritası çizmemize yardımcı oluyor. Güçlü kadromuz, ekipmanlarımız ile Konya ve bölgesinde ilk olmamın gururunu yaşıyoruz. Müteahhit ve taşeron firmalarla ikili ilişkilerimizin güçlü olması da başarımızı ikiye katlıyor.

Bu hizmeti almak inşaat firmalarına ek bir maliyet yüklüyor mu?
Aksine şöyle bir avantajı var. Bir kere zamandan tasarruf sağlıyor. Yani normalde el arabasıyla bir hafta da dökülecek betonu biz bir günde döküyoruz ve işi bitiriyoruz. Bir de sonradan yalıtım, sızdırma derdi olmuyor. Onlarca kişinin çalıştıracağı alanda işgücünden de tasarruf sağlatıyoruz.

Gayrimenkul Danışma faaliyetiniz de devam ediyor mu?
Gayrimenkul işi benim ilk faaliyet alanım ve bu alandaki çalışmalarımız da devam ediyor. Gayrimenkul ofisimizde çalışmalarımız sürüyor. Gayrimenkul Yatırım sektöründe özellikle taşeron firmaların elinde bulunan gayrimenkullerin alım satım işlerini yürütüyoruz. İş karşılığı elde edilen gayrimenkulleri piyasanın çok altında bir bedelle satışa sunuyoruz. Bu da hem mülk sahibine hem de alıcıya hizmet oluyor. Demirci, kalıpçı, mobilyacı ya da inşaat malzemeleri satan firmalar barter sistemiyle çalışabiliyor. Bu da ellerinde bol miktarda daire birikimine yol açıyor. Bu daireler de dolayısıyla uygun fiyata alıcısı ile buluşuyor.

Konya’nın gayrimenkul piyasasını da yakından takip ediyorsunuz. Değerlendirmeniz ne yönde?
İnşaat sektörü tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da hızla gelişen sektörlerin başında geliyor. İnsanlar gayrimenkul tercihlerini büyük araştırmalardan sonra yapıyorlar. Bu araştırmada teknolojinin her kanalını da kullanıyor. Tercihlerin bu denli seçici olması inşaat firmalarını da nitelikli projeler uygulamaya zorunlu kılıyor. Projelerdeki kalite her geçen gün biraz daha artıyor. Artık evlerdeki modern yapı, kaliteli malzeme ve kullanışlılık yetmiyor. İnsanlar yaşadıkları konutta sosyal yaşam alanı da istiyor. Bu nedenledir ki baktığımız zaman güvenlikli, geniş çocuk oyun alanlı, yüzme havuzlu, spor kompleksli sitelerdeki daireler daha projedeyken satılıyor. Talepler bu yönde. İnsanlar artık kendilerini özel hissetmek istiyor ve sıra dışı, farklı özellikleri olan konutlara yöneliyor. Bu durum hem sektörün büyümesine hem de gelişmesine olanak sağlıyor.

Son olarak hedefleriniz neler?
Özbaran İnşaat Gayrimenkul olarak kurumsal bir yapıyla ve markalaşarak büyümeyi hedefliyoruz. İleride faaliyet alanımız genişleyecek ve biz aynı kalitede hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Teknolojiyi yakından takip ederek sektöre yenilik getirecek projelere imza atacağız. Biz yeni bir firma olmamıza rağmen sağladığımız güveni koruyarak hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Müşteri memnuniyeti elbette ana prensibimiz. Genç, dinamik kadromuzla Konya ve bölgesinde ses getirecek, fark yaratacak çalışmalara imza atmak en büyük isteğimiz. Bu isteğimiz doğrultusunda da istihdamımızı artırarak Konya ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı istiyoruz.

Add comment