METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

Perçinsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gülüm

Perçinsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Gülüm

Güven ve kalitenin yükselen gücü, nesneleri bir arada tutan her şey için Perçinsan…

 Kendine olan güveni ve inancıyla bilmediği bir sektöre adım atıp kendi başarı hikayesini yazan Perçinsan A.Ş’yi firma sahibi Buğra Gülüm ile konuştuk. Sektörünün lideri olmasının yanında diğer sektörlerin de gizli kahramanı olan Perçinsan Firması güven ve kaliteden ödün vermemeyi prensip haline getirmiş. Kısa süre içerisinde büyük işler başaran Buğra Bey durmadan çalıştıklarını ve yeni yatırımlarıyla müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Sanayinin Kalbi PERÇİNSAN’da Atıyor…

 

Kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?

İsmim Buğra Gülüm. Aksaray’da doğdum. Aile şirketimizde belli bir süre çalıştıktan sonra kendi istediğimle görevimden ayrılarak hedeflerim ve isteklerim doğrultusunda 2015 yılında abim Çağatay Gülüm İle beraber Perçinsan A.Ş’ yi kurduk. Aile dostumuzun vasıtasıyla bu işe adım attık. Tabi o dönemler sanayi sektöründe tecrübemiz olmadığı için önce makinaları sonra kalıpları, hammaddeleri ve nasıl kullanıldığını öğrendik. Kurulduğumuz an itibariyle bizim için süreç önce öğrenme sonra öğrendiklerimizi uygulama olduğu için on ya da on iki ay imalatla uğraştık. Bu süreçte satış bizim için ikinci plandaydı ve satış yapmadan bir yıl geçirdik diyebiliriz. Her şey tam anlamıyla rayına girdikten sonra satış ağırlıklı çalışmaya başladık.

Zafer sanayisinde 70 m² olarak başladığımız bu yolculuğumuzda 2 yıl içerisinde yani 2017 yılında Büsan Sanayisinde ki yerimize taşındık. 650 m²’lik yeni fabrikamıza taşınırken kapasitemizi arttırdık makinelerimizi çoğalttık. 3 yıldır burada hizmet vermekteyiz. Yakın bir zamanda da fabrikamızı 1500 m²’lik yeni yerimize taşıyıp hizmet vermeye devam edeceğiz.

Perçinsan A.Ş. olarak hangi sektörlere hizmet veriyorsunuz?

Perçinsan A.Ş. olarak savunma sanayi, otomotiv, asansör, madeni eşya, tarım aletleri, endüstriyel ekipman üreticileri gibi birçok sektöre bağlantı elemanları olarak hizmet vermekteyiz. Kısaca imalat yapan, toptan veya perakende hizmet veren her sektör ile çalışmaktayız. Türkiye sanayisine düşük maliyetli, yüksek kaliteli ürünler sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Sektöre sunmuş olduğunuz ürünler ve özellikleri hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

Şu anda aktif olarak 2 bin çeşit ürün yelpazesine sahibiz. Bu ürünlerin bir kısmının imalatı bize aittir. Belli bir kısım ürünümüzü de ithal ederek firmalarımızın ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de bu üretim şekline sahip tek firmayız.

Satış sonrası destek konusunda ne gibi çalışmalar gerçekleştiriyorsunuz? Bu noktada verdiğiniz hizmetler neler?

Bağlantı elemanları olarak sektörde ürünlerimizin distribütörlüğünü de yaptığımız için biz gerçek müşterileri çok fazla bilmeyiz. Minimum hata, minimum yanlışla üretim yapmaya çalışıyoruz. Müşterilerimizi hiçbir zaman zora sokmadan yol aldığımız için ürünle ilgili bir sorun yaşarlarsa bize ulaşmalarını söylüyoruz. Üründe bir hata olduğu konusunda bize gelen bir şikayet olursa birebir gidip ürünü yerinde görüp çözmeye çalışıyoruz. Şayet sorun bizden kaynaklı ise ürün değişimi yapıyoruz.

Bağlantı elemanları sektörünün yaşadığı sorunlar nelerdir?

Bağlantı elemanları sektörünün yaşadığı en büyük sorun tedarik konusudur. İstenilen ürün ithal ettiğimiz bir ürünse müşterisine ulaşması zaman alabiliyor. Firma olarak ithal ürünlerimizde stoklu çalışarak bu sorunu en aza indirmiş durumdayız.

Piyasada pazar payınızı arttırmak için neler yapıyorsunuz?

Markamızı ve ürünlerimizi tanıtmak için reklam çalışmaları yapmaktayız. Bu sayede hem firma bilinirliğimizi arttırıyoruz hem de ürün kalitemizi duyuruyoruz. Mevcut müşterilerimiz dışında yeni müşterilere bu sayede ulaşabiliyoruz.

Ayrıca yeni işyerimizde dört tane satış ekibi oluşturacağız. Satış ekibimiz sayesinde hem tanıtımımız yapılmış olacak hem de direk müşterilerimize ulaşabileceğiz.

 

Sektöre sunmak istediğiniz yeni yatırımlar var mı?

Elbette ki var. Olanı değil olmayanı yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yeni yatırımlarımız için araştırmalarımız fikirlerimiz mevcut. Çok kısa bir süre sonra Perçinsan A.Ş olarak yeni ürettiğimiz bir ürünle müşterilerimizle buluşacağız.

İş temponuz dışında vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz? Hobileriniz neler?

Aktif bir iş hayatım var. Çoğunlukla ofisimde işimin başındayım. Bu nedenle çok fazla kendime zaman ayıramıyorum. Vakit bulduğum zamanlarda yeni yerleri görmeyi sevdiğim için geziler yapıyorum. Sosyal aktivite olarak yazları su sporları, kışları kayak sporu ile ilgileniyorum. Düzenli olarak spor yapıyorum. Bu sayede kendimle baş başa kalıp kendimi dinleyebiliyorum. Pandemi süreci sosyal hayatlarımızı da etkilediği için aktivitelerimizin daha da sadeleştiğini düşünüyorum. Bu nedenle bu süreçte bireysel vakit geçirdiğimi söyleyebilirim.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Ülke ve Dünya olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Türkiye olarak ben bu sürecin gayet başarılı bir şekilde yönetildiğine inanıyorum. Firmamızın da bu süreçte yoğun bir iş temposuyla çalışmakta olmasından memnunum.

Yoğun bir iş temposuna sahip olduğumuz için müşterilerimizi mağdur etmemek için vardiya sistemimizi 24 saate çıkarmak istiyoruz. Bununla alakalı yeni geçeceğimiz fabrikamızda makina, ekipman ve kalifiye eleman sayısını arttıracağız. Yeni istihdam sağlayacağımız için hem kendi adıma hem de firmam adına memnunum.

 

 

Add comment