METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

1988 ‘den Günümüze Güven Ve Kalitenin Adresi…

1988 ‘den Günümüze Güven Ve Kalitenin Adresi…

Farkımız Olsun Dedik, Kalitemize Kalite Ekledik…

 

Kaliteli ve standartlara uygun ürünler üreterek, 21 yıllık deneyim ve tecrübesiyle sektöründe söz sahibi olan HİPOSAN, müşteri memnuniyetini esas alan yaklaşımıyla bir dünya markası olarak yolunda ilerlemekte. 7 kıtada 50’den fazla ülkeye ihracat yapmayı başaran Hiposan Firması sektöründe öncü firmalardan biri olmayı çoktan başarmış durumda.

1988 yılından bu yana sektöründe emin adımlarla ilerleyen her geçen gün başarılarına bir yenisini eklemeyi başaran, enlerin firması olan Hiposan’ı şehrin sevilen ismi olan Hiposan Yönetim Kurulu Başkan’ı Ali Camgöz ile konuştuk. 

 

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Adım Ali Camgöz, 46 yaşındayım. Evliyim, 5 çocuk babasıyım. İşletme mezunuyum ve insan kaynakları yönetimi üzerine yüksek lisansımı yaptım. 2003 yılında kendi aile şirketimiz olan Hiposan firmasında iş hayatıma başladım.

 

Enlerin Firması Hiposan…

Hiposan firmasının kuruluş sürecini anlatır mısınız?

1988 yılında Konya Karatay’da babam tarafından aile şirketi olarak kuruldu. Hidrolik ve damper ekipmanları üreterek iş hayatımıza başladık. Karatay Sanayi’sinde 70 m² bir dükkânda başlayan serüvenimiz şuan da 4. Organize Sanayi Bölgesinde 11 bin m² kapalı alanı bulunan toplamda 20 bin m² bir alanda devam etmektedir. 21 yıllık deneyimimiz ve tecrübemizle söz sahibi olduğumuz sektörde tek değişmeyen ana unsurumuz kaliteli, güvenli ve standartlara uygun ürünler üretip müşterilerimizin memnuniyetini devam ettirmektir.

Hiposan firmasının ürün ve ürün grupları nelerdir? Hangi sektörlere hizmet vermektesiniz?

Biz hidrolik pompa , pto valf grupları üretiyoruz.  Treyler, damper ve araç üstü olmak üzere bu araçlarda kullanılan hidrolik ekipmanlarının üretimini yapıyoruz.

Hidrolik damper pompaları, pto, valfler, ara bağlantı ekipmanları,  flanşlar, adaptörler, damper düğmeleri, soketler ve kardan milleri gibi birçok kaliteli ürünü müşterilerimize sunuyoruz.

Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda ürün yelpazenizi geliştiriyor musunuz?

Tabi ki. Hem müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda hem de yeni çıkan yeni model araçlara göre ürün yelpazemizi geliştirip büyütüyoruz.

Sektörünüzün zorluklarından bahsedecek olsanız bu konuda neler söylersiniz?

Sadece sektör olarak değil sanayinin kanayan yarası olarak ilk başta yetişmiş eleman sorununu söyleyebilirim. Artık günümüzde çalışacak yetişmiş eleman bulmayı geçtik çalışması için vasıfsız eleman bulmakta zorlanıyoruz.

Birde sektörümün zorlukları arasında kalitede de değil de fiyatta rekabetin olması en büyük sorunlardan bir tanesidir diyebilirim.

Sizi rakiplerinizden ayıran özellikler neler?

Bizim en büyük özelliğimiz yaptığımız ürünün kalitesinden ödün vermememiz. Sürekli olarak yenilikleri takip edip kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Kalitemizi standart hala getirdik bunu devam ettirmek içinde var gücümüzle çalışıyoruz.

Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz? İhracat oranınızı yükseltmek adına yurt dışı pazarlarına yönelik çalışmalarınız neler?

Şuanda Amerika, Afrika, Avustralya yani bütün kıtalar olmak üzere ellinin üzerinde ülkeye ihracatımız mevcut.  Bu ihracatı yükseltmek içinde yurtdışı fuarlarına katılıyoruz. Bazı e-ticaret siteleri üzerinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Elbette ki internette ki farklı kanallar üzerinden de sürekli araştırıyor ve bu araştırmalar doğrultusunda planlar yapıp planlarımız üzerinde çalışıyoruz.

2021 yılı firmanız adına nasıl geçti? 2022 yılından beklentileriniz neler?

2021 yılı firmamız adına iyi geçti. 2021 yılında ciromuzu artırttık ve ürün yelpazemizi genişlettik.  2021 yılında GES güneş enerjisi yatırımını gerçekleştirdik. Ayrıca tezgâh parkurumuza birkaç tane yeni tezgâhlar ekledik.

2022 yılında da aynı şekilde yeni yatırımlar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız sonucunda 2022 de de şuana kadar elde ettiğimiz ciromuzdan memnunuz ve ivmemiz yukarı doğru hareket etmeye devam ediyor. Bu sene ayrıca mevcutta bulunan döküm fabrikamıza otomatik kalıplama hattı kurduk.

Ar-Ge çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?

Ar-ge firmamızın devamlı olarak çalıştığı bir alan. Ar-ge bölümümüzün başında kardeşim Mehmet Camgöz bulunmakta. Yeni ürünler konusunda ve hangi ürünlere ihtiyaç duyulmakta bunların Ar-ge çalışmaları yapılarak hayata geçirme çabalarımız her gün devam etmekte.  Türkiye’de bulunmayan ya da daha az üretimi yapılan ürünler üzerinde çalışıyoruz.

Hayata geçirmeyi düşündüğünüz yeni projeleriniz var mı?

Hem kendi sektörümde hem de diğer sektörlerde ihtiyaç olup dışardan tedarik ettiğimiz ürünler var. Önümüzde ki 1-2 yıl içerisinde bu konuda yatırımlarımız olacak.

 

Yoğun iş temponuz dışında vaktinizi nasıl değerlendiriyorsunuz, hobileriniz nelerdir?

Çok fazla iş dışında kendime ayırabileceğim vaktim kalmıyor. Aslında işe ayırdığım vakitten daha fazlasını bende bir sevda olan Konyaspor’a ayırıyorum. Hafta sonları mümkün olduğunca aileme vakit ayırmaya onlarla zaman geçirmeye çalışıyorum. Kitap okumayı severim ve çok fazla kitap okuyorum. Hafta sonları bilhassa birkaç saatimi kitap okumaya ayırıyorum. Doğa ve toprak ile uğraşmayı seviyorum. Bir bahçemiz var orda vakit geçiriyoruz.

Konyaspor Basketbol şubede görevlisiniz. Bu sene  şampiyon oldunuz. Gelecek seneki planlarınız neler?

Konyaspor Basketbol 1. Ligi play-off final maçlarında kazanarak süper lige çıkan takım oldu. Bunun mutluluğunu verdiği gururu kelimelerle anlatmak imkânsız. Başkan dahil olmak üzere 23 kişiden oluşan yönetim kurulumuzdaki arkadaşlarımızla beraber vermiş olduğumuz emeklerin karşılığı almak çok farklı bir his. Bu sene hem futbolda hem de basketbolda çok güzel kadrolar kuruyoruz.

 Bir Konyaspor sevdalısı olarak şunu söyleyebilirim ki Konyaspor’un hedefi her zaman en yukarı da olmak ve önemli başarılara imza atmaktır. Hem futbolda hem de basketbolda Konyaspor üst sıralarda yer alan ve her ikisinde de şampiyonluğu kovalayan ve şampiyon olan takım olacaktır.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Her zaman söylerim iş hayatı olarak ve insan olarak daima kendimizi geliştirmeliyiz. Hem bireysel olarak hem de iş hayatına devam eden firmaların kendilerini geliştirerek çalışma hayatlarına devam etmeleri gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü bu ülkenin kendini geliştirip çalışan insanlara ihtiyacı var. Çok çalışarak üzerimize düşeni hepimizin yapması gerekiyor. Unutmayalım ki başka bir Türkiye yok o yüzden memleketimizin kıymetini bilelim.

 

Add comment