METROPOL DERGİLERİ

Röportajlar, Köşe Yazıları, Haberler

3M Kayış Dış Ticaret San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Muammer KÜRKÇÜ

3M Kayış Dış Ticaret San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Muammer KÜRKÇÜ

3M KAYIŞ, 35 yıllık tecrübeyle Türkiye’de ve dünyada güç ve hareket aktarma ürünlerinin imalatını ve satışını yapmaktadır.

2014’te sektörün uluslararası arenadaki prestijli firması Optibelt GmbH’in distribütörlüğünü alan, 2017 yılında ise Time Power ve Handerbelt markalarını 3M Kayış bünyesine katarak ürün portföylerini sürekli genişleten firma sektöründe oldukça iddialı…

3M Kayış’ı Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Kürkçü ile konuştuk.

“Türkiye’de alanımızda rakibimizin olduğunu düşünmüyorum.

Sektörün en dinamik firması olarak, uluslararası sektörde saygın, sağlam ve güvenilir bir konuma sahibiz”

 

Firmanızın kuruluş hikâyesini bizlerle paylaşır mısınız?

Serüvenimiz 36 yıllık tecrübemizle güç aktarım ürünleri ile Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde markalaşan KYS Power Transmission Parts ile başladı. 2014 yılında dünya markası olan Optibelt GmbH’nin Türkiye distribütörlüğünü almamız ile birlikte 3M Kayış Dış Tic. San. Ltd. Şti. kurulmuştur. 3M Kayış olarak, güç aktarma elemanları sektöründe lider olan KYS Power Transmission Parts firmasıyla kardeş firma olup aynı bünyede müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

 

Hangi sektörlere hizmet vermektesiniz?

3M Kayış Dış Ticaret Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, alanında uzman teknik personeliyle donatılmış ve uzun yılların sektör tecrübesine sahip olan bir şirket olmasının yanı sıra, 40’a yakın ülkeyle ticaret yapmaktadır. Bu sayede, Avrupa ve Ortadoğu bölgelerine hizmet verirken bir köprü gibi görev yapmaktadır. Özellikle Türkiye ve dünya çapında müşterilerine hizmet vermeyi amaçlayan 3M Kayış, değirmen makine üreticileri, un fabrikaları, değirmenler ve madencilik sektörleri gibi endüstriyel uygulamalar için ihtiyaç duyulan güç ve hareket aktarma ürünlerini satışa sunmaktadır. Bu sayede, kaliteli ürünler ve profesyonel hizmet anlayışıyla tecrübesinden söz ettirmeyi başarmıştır.

Biz, 3M Kayış olarak hizmet verdiğimiz her sektörde kalite ve güveni ön planda tutarak, müşterilerimizin verdiği destek sayesinde hızla büyüyerek ürün portföyümüzü her geçen gün artırmaktayız. Her müşterimizin istek ve taleplerini karşılamak adına farklı ve hızlı çözümler sunabilmek için teknik ekibimizin eğitimlerine de son derece önem vermekteyiz.

 

3M Kayış olarak firmanızın ürün ve ürün grupları nelerdir?

3M Kayış olarak, kayış ve güç aktarma organlarında yüksek performans ve yüksek kaliteli ürünleri sunmaktayız. Hizmet verdiğimiz her sektörde kalite ve güveni ön planda tutarak, müşterilerimizin verdiği destek sayesinde hızla büyüyüp ürün portföyümüzü her geçen gün artırmaktayız. Bunun yanı sıra, Avrupa’nın birçok noktasından Türkiye’ye ithal ettiğimiz elektrik, elektronik malzemeler ve elektrik motorlarının satışını da yapmaktayız. Bu sayede, müşterilerimize dünya standartlarında kaliteli ürünler sunabiliyoruz.

Müşteri taleplerini karşılamak ve hızlı çözümler sunmak amacıyla, 3M Kayış 2017 yılında Time Power ve Handerbelt markalarını da bünyesine dâhil etmiştir. Bu sayede, firmamız bugün aranan bir marka haline gelmiştir.

Değirmen sektörü başta olmak üzere, birçok endüstriyel uygulamada ihtiyaç duyulan yedek parçaların tedarikinde de hizmet vermekteyiz.

 

Sizi rakip firmalardan ayıran özellikler neler?

Yurtiçinde, değirmen makine üreticileri ve un fabrikaları sektörlerinde lider firma olmayı başarmış bir firma olarak alanımızda rakip bir firma görmüyoruz.

Yurtdışında, Ortadoğu ve dünyanın birçok ülkesinde birçok sektörde hizmet vermekteyiz. Kısaca, sektörümüzün en dinamik ve güçlü firmasıyız. Sektörde saygınlığımız, sağlamlığımız ve güvenirliliğimiz konusunda tescil edilmiş bir konumumuz vardır.

 

Yakın zamanda hayata geçirmeyi planladığınız yatırımlar nelerdir?

Şu an itibari ile kalıp ve makine yatırımlarına başlamış olduğumuz tüm kaplin çeşitlerini Time Power markası ile üretmeye başlamayı planlıyoruz. Bu sayede, müşterilerimize daha yüksek kaliteli ürünler sunabilme fırsatına sahip olacağımızdan dolayı, bu yatırımlarımızla birlikte, gelecekte daha da büyümeyi ve müşteri memnuniyetini artırmayı hedefliyoruz.

 

Kayışlardaki problemler ve bunların giderilmesi hakkında neler söylemek istersiniz?

Güç aktarımında kullanılan bu ürünler yerinde uygun montajı yapılmadığında istenilen verim elde edilemez. Bu sebepten dolayı uygun kayış seçilmeli, kayışın gerginliği iyi ayarlanmalı, bakımları sırasında ürünlere gerekli destek verilmeli tozdan ve kirden arındırılmalıdır. Kayışın ömrünü etkileyen en önemli husus çalışma koşullarıdır. Yağa dayanıklılığı, aside dayanıklılığı, suya dayanıklılığı, sıcaklığa dayanıklılığı, alkali dayanıklılığı gibi çalışma koşulları kayışın ömrünü belirlemektedir.

Kayışlarda sorun çıktığında, bir kasnakta kaç kayış olursa olsun hepsi değiştirilmelidir. Eski ve yeni kayışlar birlikte çalıştırılmamalıdır. Ayrıca, farklı markaların kayışları aynı yerlerde kullanılmamalıdır.

Kayış kasnakta çok gergin olursa, zamanla yataklanma yerlerini bozar ve motorun fazla akım çekmesine neden olur. Bu nedenle, çektiği enerji de fazla olur.

 

Diğer yandan, düşük gerginlik ise patinaja ve yüksek ısıdan kaynaklı olarak kayışın kopmasına sebep olur. Kayışlar değiştirilirken, tornavida, keski, levye ve çubuk gibi araçlar kullanılmamalıdır. Doğru değiştirme şekli ise, hareketli kasnağı diğer kasnağa ilerleterek oluşan boşluktan kayışları çıkarmaktır.

Depolanma konusunda da birkaç şey belirtmek istiyorum. Öncelikle, kayışların rutubetsiz, güneş ışınlarından uzak, sıcaklığın stabil olduğu yerlerde depolanması lazım. Depolama şekli, kancalara takılıp gergin olacak şekilde olmalıdır. Uzun kayışlar ise, fazla katlanmadan depolanmalıdır. Uygun şartlarda saklama süresinin maksimum 5 yıl olduğunu kesinlikle bilmemiz gerekmektedir.

 

Hızla gelişen teknoloji karşısında firma olarak nasıl bir pozisyon alıyorsunuz? Kayış endüstrisinin geleceğini teknolojik yenilikler bağlamında değerlendirebilir misiniz?

Tedarikçi bir firma olarak, gelişen teknoloji karşısında oluşabilecek her türlü ihtiyaca cevap verebilmek adına kendimizi sürekli gelişen teknolojiye odaklayarak bu doğrultuda, en yeni ürünleri ve çözümleri müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz. Bu sayede, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en uygun ürünleri sunarak onların işlerini daha verimli hale getirmeyi amaçlıyoruz.

Şu an distribütörlüğümüz bulunan Optibelt markası gelişen teknoloji ile güç aktarma elemanlarında oluşabilecek her türlü ihtiyaçları sektördeki rakiplerinden önce karşılamaktadır. Dolayısıyla kayış endüstrisinin geleceğini teknolojik yenilikler bağlamında değerlendirdiğimizde işimizi öncü konumda sürdürmeye devam edeceğimizi öngörüyoruz.

 

 

‘‘Müşterilerimize, ihtiyaçları doğrultusunda doğru ürünü sunmak her zaman önceliğimizdir’’

 

Müşterilerinizin sizi tercih etme nedenlerinden bahseder misiniz?

Bizi öne çıkaran özelliklerimiz arasında, dürüstlük başta olmak üzere, kaliteli ürünü anında bulabilme, daima güçlü stok, sorunsuz ürün ve sorunsuz sevkiyat yer almaktadır.

Müşterilerimize, ihtiyaçları doğrultusunda doğru ürünü sunmak her zaman önceliğimizdir. Bunun yanı sıra, geniş ürün yelpazesine sahip olmamız, yüksek performanslı ve kaliteli ürünleri kapsamlı araştırmalar sonucunda en uygun fiyata sunmamız, hızlı geri dönüş sağlamamız, satış sonrası hizmetlerimiz ve daima çözüm odaklı olarak teknik hizmet sağlayan ekibimiz tercih sebepleri arasındadır.

Son olarak, müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak ve ürün tedariklerini en iyi şekilde karşılamak için, ekibimizle birlikte çalışarak, müşterilerimize daima en iyi hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Bizi tercih eden müşterilerimizin memnuniyeti, bizim en büyük kazancımızdır ve bu nedenle her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutarak çalışmaya devam edeceğiz.

 

 

 

 

Add comment