Nil Özçelebi

Mert Mühendislik

Nil Özçelebi

Nil Özçelebi

Mert Mühendislik

Nil Özçelebi

 

MRT ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ DİŞ SAĞ. HİZMT. MAD.MÜŞ. DIŞ. TİC.LTD. ŞTİ (MERT ÇEVRE ) ; Firma 2005 yılında MERT MÜHENDİSLİK olarak çevre mühendisliği hizmetlerine başlamıştır. Çok süratli bir hızla artan sanayi ve teknolojideki gelişmelerin meydana getirdiği çevre kirliliği, nüfusun artması ve bitmez tükenmez görünen doğal kaynakların hızla tükenmesi, çevre konusunu dünya gündeminin birinci sıralarına yerleştirmiştir. Bu amaçla da ülkemizde yayınlanan çevre kirliliği yönetmelik ve mevzuatları işletmelerin çevreye verdiği zararları önlemek ve gereken tedbirleri almayı hedeflemektedir. Ülkemizde yayımlanan 50’nin üzerinde yönetmelik mevcuttur. MERT MÜHENDİSLİK bu yasa ve yönetmelikler çerçevesinde işletmelerin yasal mevzuatlara bağlı kalarak gerekli tedbirleri alması için gerekli mühendislik hizmetlerini vermektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kurumlar tarafından talep edilen raporların hazırlanmasından  başlayarak, raporların ilgili merciden onayının alınması  ve gerekli izinleri alınması sürecinde işletmenin resmi tüm işlemlerini yürütmektedir. Faaliyetlerine başladığı günden beri başta Konya olmak üzere Türkiye genelinde çok sayıda işletmeye inşaat öncesi, inşaat aşaması ve işletme dönemi süreçlerinde uzman kadrosu ile hizmet veren, geliştirdiği çözüm önerileri ile sektördeki en güçlü kurumsal firmalardan birisidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yetkilendirilen ve Çevre Danışmanlık Yeterlik Belgesine sahip ilk firmalardandır. Başlıca faaliyetleri konuları;  ÇED Raporlarının hazırlanması, Atıksu Artıma Tesislerinin Projelendirilmesi ve İnşası, Çevre Mühendisliği ve Çevre Danışmanlık hizmetleri yer almaktadır.

1976 Konya’nın Sarayönü İlçesinde doğan Nil Özçelebi, İnkılâp İlkokulu, Özel Gündoğdu Lisesi ve Gazi Lisesini bitirdikten sonra 1995 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Çevre Mühendisliği Bölümünden  2000 yılında mezun olur. İş hayatına 2000 yılında dış ticaret personeli olarak Hilalsan Makine’da atılan Özçelebi yaklaşık 5 yıl çalıştıktan sonra eğitimini aldığı mesleği yapmaya karar verir ve 2005 yılının Temmuz ayında MERT MÜHENDİSLİK olarak Mühendislik, Müşavirlik ve Danışmanlık Hizmetleri vermeye başlar. 2010 yılında ise ÖZÇELEBİ SİGORTA ARACILIK HİZM. LTD.ŞTİ firması ile sigorta aracılık hizmetleri vermeye başlar.

Halen Mert Mühendislik ve Özçelebi Sigorta’da aktif olarak çalışmaya devam eden Nil Hanıma bu enerjisinin ve başarısının sırrını sorduk.

 

  • Sizce başarı nedir?

İş hayatında başarı yaptığın işten keyif almaktır. Ben yaptım diyerek gurur duyabilmektir.  Para veya ticari kaygıdan önce yaptığınız işle gurur duyabiliyorsanız zaten başarıyı yakalamışsınızdır.

 

  • Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

 

1- İSTEMEK: Başarmanın ilk koşulu istemektir. Mücadele etmektir. Yaptığınız iş her ne olursa olsun “Ben bunu yapmak istiyorum”  diyebilmelisiniz. Bu karlılığı gösterdiğinizde birçok kapıyı zorlanarak ta olsa açtığınızı göreceksiniz. İstemek sadece hayal etmek değildir. İsteğimizle uyuyup güne bu istekle başlamalıyız, çalışmalı emek vermeliyiz, güçlükler ile savaşmalıyız ve en önemlisi bunları sabırla yapmalıyız. Hiçbir başarı kolayca, şans yada tesadüf eseri elde edilmez. Bugün verdiğiniz kararlar yarın kim olacağınızı belirler.

2-  İNANMAK: İnsan, başaracağına inandığı her şeyi başarabilir. Başarı çok emek, çok enerji ve inanç gerektirir.

3- SORUMLULUK ALMAK: Sorumluluk almaktan korkmamak gerekli. Elimizi taşın altına mutlaka koymalıyız. Aldığımız sorumluluklar başarıya ulaşmamızda önemli bir etken olmaktadır. Sorumluluklar düşünmeye çözüm bulmaya zorlar. Bu ufkumuzun açılmasını, geniş düşünmemizi ve yaptığımızı işi her açıdan tüm detayları ile incelememizi sağlar.

4- SÜREKLİLİK ve SABIR: Başarıyı kafanıza koyduysanız mutlaka hedefinize ulaşmak için sürekliliği sağlamanız gerekir. Ne yapmak istiyorum ve bunu ne kadar istiyorum sorusuna net cevaplar verebilmek önemlidir. Eğer yapmak istediğiniz iş ile ilgili kesin kararınızı verdiyseniz uzun ve zor bir yola çıkmaya hazırsınız demektir. Başarıyı geçici hevesler ile elde etmeniz mümkün değildir. Başarı sabır ister. Hedefinize ulaşmak için hiç ara vermeden zevkle çalışmanız olmazsa olmaz şarttır.

5- İŞİNİ SEVMEK: Yaptığımız işten zevk almalıyız. Ticari kaygı yada para kaygısı olmadan önce yaptığımız işi sevmeliyiz. Yaptığınız işi sevmezseniz hiçbir şekilde başarı elde etmeniz mümkün değildir. Yaptığınız iş ne olursa olsun işin sonuçları önce sizi mutlu etmeli. Başarı paradan çok daha önemlidir.

6-DÜRÜST OLMAK: Günümüzde dürüst olmanın işe yaramadığına inanılsa da dürüst olmak başarının en önemli anahtarıdır. Yaptığınız yanlışlar doğruyu öğrenmenizi sağlayacaktır. Yanlışlarımızı dürüstçe kabul etmek hem itibarımızı hem güvenilirliğimizi artıracaktır. Başkalarına güvenmeyi de ve güvenilir olmayı da öğrenin.

7-ÇOK ÇALIŞMAK: Çok çalışmak, güçlü olmak, girişken ve ikna edici olmak başarıyı mutlaka beraberinde getirecektir. Başarının en önemli anahtarı çalışmaktır. Bazen vazgeçme noktasına gelmek ama gene de vazgeçmeden çalışmak başarının en önemli sırrıdır.

Add comment