Ayben SIRIT

UMAY GIDA

UMAY GIDA Ayben SIRIT

UMAY GIDA Ayben SIRIT

 UMAY GIDA

Ayben SIRIT

 

UMAY GIDA, sektöründe faaliyet gösteren tüketim noktalarına ve iş ortaklarına hızlı güvenilir ve en uygun şartlarda ürün temin etmektir. Bayiliğini yapmakta olduğu markaları pazarında en üst seviyeye taşımayı ilke edinen firma, temsil yeteneği güçlü çalışanları ile mevcut çağın en üst teknolojik donanımlarını harman ederek her geçen gün daha da büyümeyi hedeflemektedir.

Konya ‘da gıda sektörünün lider firmalarından olan Umay Gıda’yı bu sayımızda sektör köşemizde sizlere tanıtmadık istedik. Firma hakkında bilgi almak için Umay Gıda yönetim Kurulu Üyesi Ayben Sırıt ile bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

1) Ayben Hanım, Umay Gıda’nın kuruluş öyküsünden kısaca bahsedebilir miyiz?

1995 yılında inşaat sektöründe Konya iline ve Konya’lı hemşerilerimize hizmet için kurulan UMAY GIDA 2009 yılına kadar bu branşta sektörünün öncü firmalarından biri olarak hizmet vermiştir.

Kuruluş felsefesinde Tecrübeli, Üretken, Rasyonalist ve Kaliteyi hedefleyen UMAY GIDA 2009 yılında yönetim kurulu kararı ile gıda sektörüne girmiştir.

Kuruluş amacından yola çıkarak gayretli, inisiyatif kullanabilen, sektörüne örnek ve öncü olmayı ilke edinen şirketimiz gıda faaliyetlerine bu sene itibariyle başlamıştır.

 

2) Çalıştığınız markalar hakkında bilgi alabilir miyiz?

2009 yılında KONYA ŞEKER’ in Distribütörlüğü ile gıda sektörüne giriş yapan firmamız, geldiğimiz noktada artan müşteri talepleri, büyüyen marka rekabet pazarı, hizmet alanındaki ürün çeşitliliği firmamızı Konya ve civarında daha güncel ve teknolojik bir üs yapmamız konusunda bizleri yönlendirmiştir.

UMAY GIDA’nın kuruluş amacı; sektöründe faaliyet gösteren tüketim noktalarına ve iş ortaklarına hızlı güvenilir ve en uygun şartlarda ürün temin etmektir. Bayiliğini yapmakta olduğu Konya Şekeri pazarında en üst seviyeye taşımayı ilke edinen firmamız, temsil yeteneği güçlü çalışanları ile mevcut çağın en üst teknolojik donanımlarını harman ederek her geçen gün daha da büyümeyi hedeflemektedir.

Şirketimiz Konya Şeker ürün portföyünün tamamının Konya, Karaman il ve ilçelerinin dağıtıcısı olmakla birlikte, iş ortağının ürettiği ve üretmeyi düşündüğü ve bu amaçla yatırımlarını yaptığı tüm çeşitlerin dağılımını yapmayı hedeflemektedir.

 

3) Umay Gıda’nın geleceğe dönük planları, projeleri nelerdir?

Hedefimiz ekonomik gelişmeleri yakından izlemek, kendimizi ve imkânlarımızı güncellemek, çalışmalarımızı verimli hale getirmek, kurumsallaşmayı gerçekleştirmek, firmalar, çalışanlar ve perakende sektöründeki iş ortaklarımız ile birlikte büyümeyi sağlamaktır.

Büsan özel organize sanayinde bulunan işyerimiz ilk kalıcı yatırımımız olarak 2010 yılında kullanıma açılmıştır. Mevcut yapısı raf sistemi ile desteklenmiş olan iş yerimizde elektrikli forkliftler kullanılmakta olup, gıda kodeksine uygun depolama ve sevkiyatlar gerçekleştirilerek bir ilke imza atılmıştır. 800 m² idari alan, 3.000 m² kapalı depo ve 1200 m² açık alanı kapsayan iş yerimiz şu sıralar daha efektif büyümeler için yeniden proje edilmektedir.

İlk planda iş ortağı ile paralel büyümeyi amaçlayan şirketimiz, bu konuda en son teknolojileri yakından takip etmektedir.

Bu noktada en yeni araç filosu, en güncel teknolojik alt yapıya sahiptir. Teknolojinin ve araç çeşitlerinin çok hızlı değiştiği çağımızda kısa vadeli hedeflerimiz arasında, mevcut yapıyı aynı hızla güncellemek, geniş ve verimli personel yapımızı sürekli eğiterek en yeniye ve beklenilmeyene hazırlamak ilk hedeflerimizdir.

Bugüne kadar gösterdiğimiz dürüstlük ve özveriyi birlikte iş yaptığımız firma ve çalışanlarına da ilke edindirmek, ülke ve Konya

 

ekonomisine katma değerde bulunmak, mikro veya makro ölçek gözetmeksizin sorumluluklarımızı yerine getirmek ve paralel büyüme sağlamak orta vadeli ilke ve hedeflerimiz olmuştur. Uzun vadeli planlamalarımızda halen yatırımları devam eden Ankara dağıtım ağımızı genişletmek, diğer iştiraklerimizde edindiğimiz tecrübeler ile mükemmeli yakalamayı hedefliyoruz.

 

4) Sektördeki konumunuzu nasıl değerlendirirsiniz?

Sektörümüzde dört yıl gibi kısa bir zamanda, bu kadar büyük firma arasında kendinden söz ettirecek kadar büyümek gerek iş ortaklarımız gerekse ilkeli duruşumuz sayesinde olmuştur. Mütevazi duruşumuz, sektörel bazda sevilen ve aranan bir marka olan UMAY GIDA, dünden ders alarak, yarınlarını planlayarak sektörde öncü ve vazgeçilmez olmayı hedeflemektedir.

5) Sektörünüzde karşılaştığınız sorunlar var mı?

Sektörel olarak en hızlı değişimi sergileyen gıda sektöründe maalesef eğitimli ve kalifiye personel sorunu hat safhadadır. Gerek eğitim eksikliği gerekse bu konudaki eğitimin sınırlı olması, rekabetin en acımasız olduğu sektörümüzde bizleri ciddi anlamda zorlamaktadır.

Rekabetin getirdiği bir başka problem ise marka, ürün çeşitliliği. Maalesef bu kadar marka ve ürün içerisinde hiç de azımsanamayacak kadarı kalite açısından çok kötü. Ambalaj her zaman ürünün iyi ve kaliteli olduğunu göstermez. Bu noktada tüketicilerin beğenisine eder değerinden en kaliteli ve hızlı şekilde sunduğumuz üst segment ürünlerimizin en ciddi sıkıntısı, piyasadaki ucuz ve kalitesiz ürünlerin müşteriler tarafından halen talep görmesidir.

Son zamanlarda sıklaşan denetimler ve yeni kanunlar nispeten üreticiye en iyiyi en hızlı şekilde sunmamızı sağlasa da bu problemin üretim aşamasındaki denetimlerle çözülmesi en büyük temennimizdir.

 

6) Gıda sektörünün içinde olmaktan mutlu musunuz?

Yatırımlarımızı hızla devam ettirdiğimiz sektörümüzde, halen ilk günkü heyecanımızı korumaktayız. Bugüne kadar gittiğimiz yolun ve aldığımız kararların doğru olduğunu, mevcut büyüme hızımız, araç ve teknolojik parkurumuz, yarattığımız istihdamın sürekli büyümesinden anlamaktayız.

Piyasada aranan bir marka olmak, müşterilerimizden gelen güzel ve yapıcı eleştiriler bizleri daha fazla yatırıma ve çalışmaya sevk etmektedir. Önümüzdeki yıllarda yatırımlarımız artarak devam edecek olup, istihdam yaratmaya ve ekonomik büyümeye katkı sağlamak, ülke ekonomisine değer katmak ilk hedefimiz olacaktır.

 

7) Sektörünüzde geleceği nasıl görüyorsunuz?

Sektörün, değişen ekonomik şartlar ve alış veriş alışkanlıklarının, ürün çeşitliliğinin karşısında sürekli kendisini güncelleme ihtiyacı vardır. Bu öngörüyü tüm iş ortaklarımızın ve paralel firmalarımızın kabul etmesi kaçınılmaz bir gerçek halini almıştır. Globalleşen pazarda ürüne, fiyata, kaliteye ulaşmak çok kolaylaşmıştır. Bu noktada hizmet ve finans yapısı bizlerin kalite ve gücünü ortaya koymaktadır. Geleceği bu kriterler ile yorumlamak gerekirse, hizmette, kalitede ve finansal alt yapıda güçlü olan firmaların geleceğinin daha parlak olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

 

Add comment