Mehmet YAPICI

BEYŞEHİRLİLER DEMİR ÇELİK YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Mehmet YAPICI

Mehmet YAPICI

BEYŞEHİRLİLER DEMİR ÇELİK

YÖNETİM KURULU ÜYESİ

Mehmet YAPICI

 

Beyşehirliler Demir Çelik firması Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yapıcı ile Karatay’ın yıldızı Konya Outlet Center- Bey Plaza’yı konuştuk…

 

Mehmet Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

Beyşehirliler Demir Çelik firması yönetim kurulu üyesiyim. 1981 Konya doğumluyum. Eğitimimi Konya da tamamladım. Aile şirketimiz olan Beyşehirliler Demir Çelik ‘te alım-satım işlerinden sorumlu ve yetkiliyim.

 

 

Şirketlerinizden bahseder misiniz?

Şirketimiz Beyşehirliler Demir Çelik Ltd. Şti. şirketleşmeden önce temelleri 1968 yılında dedem Mehmet Yapıcı tarafından atılmıştır. Daha sonra aile bireyleri babam ve amcalarımın katılımlarıyla bugünlere gelmiştir. Firmamız inşaat sektörüne hizmet vermektedir. Firmamızda ön planda müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesine son derece önem vermekteyiz. Satışlarımızda müşterilerimize farklı ödeme seçenekleri sunarak onlarında önlerini açmaktayız. Firmamızda inşaat demirlerinin bütün çeşitleri, kangal demir, hasır çelik ve çimento satışı yapmaktayız.  Satışını yaptığımız bütün malzemelerin kalitesinde en kaliteli ve bütün belgelere sahip ürünleri müşterilerimizin satışına sunmaktayız.

 

 

Yaptığımız Bey Plaza, dikkat çeken bir mimariye sahip. Nasıl tepkiler alıyorsunuz?

 Bey Plaza’nın mimarisiyle ilgili çok güzel ve olumlu tepkiler alıyorum. Gerek dış görünümüyle gerekse iç mimarisi ile çok farklı ve hoş bir görünüme sahip. Proje aşamasında farklı 5 proje çizdirdim. Bu projelerin hepsi dikdörtgen, köşeli çizgilere ve keskin hatlara sahiptiler. Biz ise binamızın hem kullanışlı hem de göze hitap etmesini istiyorduk. Onun için projelerden en farklı olanı seçtik ve bizzat kendimin de yönlendirmesi ve değişiklikleriyle bu hali aldı. Mimari dışında plazamızda Konya da nadir binalarda olan sistemleri de kullandık. Bunların başında her bir ofisin her bir odası için iklimlendirme sistemi, havalandırma, jeneratör sistemi gibi birçok konfora yönelik detayları incelikle düşündük. O binada işlerini yürütecek herkesin, prestijini doğru yansıtması için kaliteden asla ödün vermedik.

 

 

Merkez ilçeler arasında en geri planda olan Karatay bölgesine ciddi bir yatırım yaptınız. Daha fazla kazanma arzusu olsaydı farklı bir bölge seçilebilirdi?  Neden bu bölge?

 

Evet, bu söylediğinize söze katılıyorum. Farklı bir bölgeye yatırım yapıp daha fazla kazanmak dururken böyle bir tercih yaptık. Bu yüzden yatırım değil hizmet demek sanırım daha doğru bir tanım olacaktır. Biz projeyi özellikle Selçuklu bölgesine yapıp çok kısa bir zaman da hedefe ulaşabilirdik. Ancak diğer ilçeler, gerek devlet gerekse özel teşebbüslerden her türlü yatırımı fazlaca almış durumda. Tabi bunda o bölgelerin yönetici ve belediye başkanlarının emekleri ve özverileri asla göz ardı edilemez. Birilerinin de Karatay’a yatırım yapıp bu bölge ve ilçemizi de her türlü ve her açıdan cazibe merkezi haline gelmesi için bir an önce harekete geçmesi lazımdı. Çünkü Karatay bölgesine baktığımızda hiçbir şekilde ticari bir alan yok. Yatırımcılar bundan sonra İnşallah Karatay’daki bu potansiyeli görür ve bu bölgeye de yatırım yapmaya başlarlar.

 

 

Şu anda Plaza’nın durumu nasıl? Doluluk oranı, yeni hizmete girecek olan büyük bir GSM şirketi tarafından açılacak olan Çağrı Merkezi gibi yeni birimler olacak. Bunlardan bahseder misiniz?

 

Bey Plaza’da kiralamalar çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Şu an da yüzde altmışlar seviyesinde doluluk oranına ulaştık. Halen farklı metrekarelerde büro ve dükkânlar talep edilmektedir. 2015 yılının başlarında tamamlanması planlanan ve binamızın tam önünden geçen Alaaddin-Adliye tramvay hattı Plazamızı cazibe merkezi kılan en önemli hususlardan biri. Bey Plaza içerisinde kiraya verilmiş olan ve şu an hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi binamıza ayrı bir saygınlık katmıştır. Şu an çalışan sayısı 200 e ulaşmıştır. Çağrı merkezi eleman alımlarını tamamladığında yaklaşık 1200 çalışan elemanı olacaktır. Bu hem ilçemiz hem Konya’mız için ciddi bir istihdam kaynağı. Böyle bir hizmete ortak olmak bizim için ayrı bir onur. Ayrıca Aralık ayı içerisinde 2500 metrekare bir alanda Adese alışveriş merkezi de Bey Plaza kompleksinde hizmet vermeye başlayacak.

 

 

Yeni Projeleriniz var mı? Neler yapmayı planlıyorsunuz? Konya dışında yatırımlarınız var mı, ya da Konya dışına çıkmak istiyor musunuz?

 

Evet, yeni projelerimiz elbette olacak. Daha önce de belirttiğim gibi yatırım amaçlı değil ama hizmete yönelik projelerimiz olacaktır. Şirketimiz yönetim kurulu bu bağlamda Konya’mıza yeni bir sanayi kazandırma çabasında. Milliyetçi biri olarak şahsım adına Konya dışına çıkmayı düşünmüyoruz. Ama zamanın neler getireceği asla belli olmaz. Konya sevdalısı olarak her anlamda farklı bir Konya görmek istiyoruz. Daha sosyal, daha yaşanılabilir, ekonomik olarak daha rahat ve her konuda başarılara imza atan bir Konya için odak noktamız her zaman için hizmettir. Gerek yaşantımızda gerekse iş hayatında asla ödün vermedik. Şirketimizin kurucusu dedemden aldığımız en büyük miras “paranın her zaman ikinci planda olması gerektiği” nasihatidir.

 

 

Siz neler söylemek istersiniz?

 Öncelikle Konya’nın gözü kulağı olduğunuz ve Konya için yüreğinizi vererek işinize duyduğunuz saygınızı kutluyorum. Ayrıca bu vesile ile 3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı gününü tebrik ediyor, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyorum.

Add comment