Mustafa ÇAĞLAYAN

UYARARSLAN PEUGEOT OTOMOTİV GENEL MÜDÜRÜ

UYARARSLAN PEUGEOT OTOMOTİV GENEL MÜDÜRÜ Mustafa ÇAĞLAYAN

UYARARSLAN PEUGEOT OTOMOTİV GENEL MÜDÜRÜ  Mustafa ÇAĞLAYAN

UYARARSLAN PEUGEOT OTOMOTİV GENEL MÜDÜRÜ

Mustafa ÇAĞLAYAN

 

UYARARSLAN PEUGEOT OTOMOTİV Genel Müdürü Mustafa Çağlayan ‘‘başarının sırrı’’ köşemizin konuğu oldu.

UYARARSLAN: Yaklaşık 42 yıldır otomotiv sektöründe hizmet vermiş ve şuanda da Peugeot markasını Konya’da başarılı bir şekilde temsil eden firma çatısı altında filo araç kiralama, satış, servis ve yedekparça sektöründe hizmet vermeye devam etmektedir.

 

– Mustafa Çağlayan  kimdir?

 

1982 yılında Konya doğdum. Memur bir ailenin çocuğuyum ve birde benden 3 yaş küçük erkek bir kardeşim var. İlkokul, Ortaokul  öğretimin ardından üniversite branşlarının zorlaşması ile öğretime Meslek Lisesi Elektronik bölümünde devam ettikten sonra Mersin Üniversitesi Elektronik bölümünü kazandım ve üniversite eğitimine Mersin’de devam ettim. Mezun olduktan sonra hayatıma  Konya’da devam etmek istedim ve kendi bölümüm üzerine iş hayatına başlangıç yaptım. Fakat o dönemler Konya da ki iş hayatı çok olumlu olmadığı için işler istediğim ve düşündüğüm şekilde devam etmedi. Ardından tesadüf bir şekilde 2003 yılında Otomotiv sektörüne başlangıç yaptım. Sektörün önemli markalarından Özkaymak Opel bünyesinde sektöre adım attım. Bu firmamda önce satış sonrası kadrosunda 1 yıl kadar çalıştıktan sonra satış kadrosunda çalışmaya devam ettim. Başarılı bir çalışma periyodunun ardından bu firmada Satış Şefi ardından Satış Müdürü pozisyonunda çalışmaya devam ettim. 2009 yılında Konya’nın önemli iş adamlarından ve siyasetçilerinden Musa Uyararslan’ın sahibi olduğu Uyararslan Peugeot markasına geçiş yaparak Opel markasına veda ettim ve Peugeot markasında Uyararslan firması çatısı altında iş hayatına devam ettim. Kısa bir süre sonra bu firmada değerli firma sahibimiz Musa Uyararsla’nın da desteği ile Genel Müdür pozisyonunda iş hayatıma devam etmekteyim. Fotoğrafçılık, müzik, v.b hobilere de bir hayli zaman ayırdım.

 

– Sizce başarı nedir?

 

Başarının “fark yaratmaktan” geçtiğine, dünyadaki tüm iyiliklerin ve güzelliklerin gerçekleştirilmesi için en temel unsurun doğru iletişim olduğuna inanırım.

Burada önemli olan, başarı için gerekli enerji kullanımının doğru organize edilmesidir.

Her başarının arkasından doğru programlar, planı tamamlar. Eğer plan ve programın “hedefleme” ve “zamanlama” süreçleri iyi hesaplanmışsa, enerji organizasyonu iyi yapılmışsa başarı size gelir.

İşte “insan faktörü”, bu sürecin doğru çalışması için temel etkendir. “İnsan faktörü”nü göremezseniz, geliştiremezseniz, paranız da olsa, makineleriniz de olsa başarılı olamazsınız. Yapıp yapacağınız, “enerji”yi boş yere harcamaktır.

 

– Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

 

Şişman!  Özgüvenli, sosyal. Beni hiç tanımadığım bir ortama bırakıp gidin, mutlaka bir şey bulurum, gelişirim, geliştiririm.

Hani bazı tipler vardır, sağdan sola beş saatte dönerler, ben onlardan değilim… Becerebildiğim kadarıyla, egomun baskısından kurtulabiliyorum.

Çok planlı. Zaten başka şansım yok.

 

“İnsan karşısına çıkan tesadüfleri değerlendirmeli”

 

– Hayalleriniz?

 

Öncelikle evlenmek… Hayatımı benim için değerli ve önemli olan biriyle paylaşarak yaşantıma devam etmek. Ardından çok sevdiğim işimde başarılı olmak ve bu başarıyı kurumsal bir çatı altında Türkiye’de ki distribütör firmalarda  çalışma hayatıma devam ederek başarıya yavaş ama sağlam adımlar ile koşmak.

 

Otomotiv sektörünü diğer sektörlerden ayıran özellik nedir sizce?

 

Otomotiv kadar eğlenceli, dinamik bir sektör yok. Her ay yeni bir heyecan var, yeni ürünler, yeni insanlar… Düşünsenize, yeni bir otomobil çıkıyor, test sürüşüne gidiyorsunuz. Neticede otomobil nedir? Büyüklerin oyuncağı!

Biz, oyuncaklarla oynuyoruz.

Add comment