Sibel DURGUN

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı

Medicana Konya Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Sibel DURGUN

Medicana Konya Hastanesi  Genel Müdür Yardımcısı Sibel DURGUN

Medicana Konya Hastanesi

Genel Müdür Yardımcısı

 

Sibel DURGUN

 

‘‘Mevcut pozisyonumda yol alır iken sosyal açıdan kendimi daha çok geliştirmek istiyorum’’

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

 

1981 Gaziantep doğumluyum, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Mezunuyum. Erken adım attığım sağlık sektöründe 13.yılımı tamamladım. Gaziantep, Tarsus, Antalya ve İzmir’de hastane kuruluşlarında yer aldım. Kitap okumayı, seyahat etmeyi çok seviyorum, sosyal bir kişiliğe sahibim.

 

 

Sizce başarı nedir?

Başarı bana göre istediğimiz hayatı yaşayabilme, zevk alabilme becerisidir.  Gerek özel gerekse iş hayatımızda evet tam da yapmak istediğim buydu, şuanda olduğum durumdan ve sonuçlarından memnunum dediğiniz anda başarılı olmuş sayılıyorsunuz. İki noktadan birisini eksik bıraktığınızda, birisinde çok başarılı olduğunuzda bu durum çok da mutluluk verici ve olumlu bir sonuç değil. Özetle hayattan ne kadar zevk alıyor isek o kadar başarılı olmuşuz demektir.

 

Bulunduğunuz konumdan memnun musunuz?

Sağlık sektörüne adım attığım günden bu yana idealim hastane üst yönetiminde görev almak idi. Dolayısıyla idealimi gerçekleştirdiğimi düşündüğüm, mesleki tatmin yaşadığım bir dönemdeyim ve oldukça mutluyum. Çok sık olmamakla birlikte sahip olduğum sorumluluk, yoğun çalışma temposu ve yaşımı göz önünde bulundurarak ağır bir sorumluluk üstlendiğimi düşünüyorum ama hemen sonrasında aynı dönem sağlık sektörüne adım attığım arkadaşlarıma dönüp baktığımda kat ettiğim yolu gördüğümde ya da şuanda benzer pozisyonlarda çalışan  kişilere baktığımda aslında bulunduğum noktanın çok doğru olduğunu  düşünüyorum. Bu konuma çok daha ileri yaşlarda sahip olmam beni bu kadar mutlu eder miydi.. açıkçası zannetmiyorum. Bu durumu başarı olarak nitelendiriyor isek bence başarmış sayılıyorum.

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibiniz nelerdir?

İlk prensibim şüphesiz çalışkanlık, sonra istikrarlı olmam ve durum ne olursa olsun vazgeçmemem, detaycılık, prensipli olmam, yaptığım işe inanmak, idealist olmam diyebiliriz. Tabi yoğun çalışma temposunda esneklik de önem taşıyor. Esnek çalışma saatlerine uyum.

 

Hayalleriniz ve hedefleriniz?

Sağlık sektöründe bulunduğum pozisyon sonrasında genel müdürlük geliyor, şuanda bu pozisyon için çok erken olduğunu  düşünüyorum. Mevcut pozisyonumda yol alır iken sosyal açıdan kendimi daha çok geliştirmek istiyorum. Yoğun çalışma temposu nedeni ile çok ihmal ettiğim şeyler oldu. Dil eğitimi almak, master yapmak istiyorum.

 

Sizin söylemek istedikleriniz?

Medicana’nın açılışından bu yana  Konya’dayım. Bu ailenin bir mensubu olarak burada olmaktan ve Konya halkına hizmet üretiyor olmaktan gurur duyuyorum. Medicana olarak bulunduğumuz coğrafyanın beklenti ve isteklerini çok önemsiyoruz. Her görüşü değerlendirerek mutlaka sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Sadece hastalıkta değil, sosyal faaliyetlerde de Konya’ya hizmet vermeye gayret ediyoruz.

 

Bana düşüncelerimi paylaşma imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim, sağlıklı günler diliyorum.

Add comment