Derya Coplan Özcan

HİLALSAN MAKİNA

HİLALSAN MAKİNA Derya Coplan Özcan

HİLALSAN MAKİNA  Derya Coplan Özcan

HİLALSAN MAKİNA

Derya Coplan Özcan

 

Bu sayımızda sektör köşemizde Hialasan Makina Endüstriyel ve Ticaret Limited Şirketi’ni tanıtmak istiyoruz sizlere. Konu ile ilgili firmanın genç ve başarılı Diş Ticaret Müdürü Derya Coplan Özcan ile firmanın gelişimi ve hedefleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Derya Hanım kısaca sizi tanıyabilir miyiz?

2001 yılından beri Hilalsan Makina Endüstriyel ve Ticaret Limited Şirketi’ de çalışmaktayım. Bu güne kadar firmada çeşitli departmanlarda farklı görevler üstlendim. Son 8 yıldır da Hilalsan Makina’nın Dış Ticaret Müdürlüğü görevini yürütmekteyim. Evliyim ve 7 yaşında bir çocuk annesiyim.

 

Hilalsan Makina’nin kuruluş serüveninden biraz bahseder misiniz?

Hilalsan 1984 yılında kuruldu. Manuel saç makasları ile başladık üretime, bu gün hidrolik kombine makaslar, hidrolik presler, hidrolik abkant presler hidrolik giyotin makaslar, redüktörlü  giyotin makaslar, kollu giyotin makaslar, caka makineleri ile gelişerek ve yelpazesine yeni ürünler ekleyerek devam etmektedir.

 

Sektörde ki konumunuzu nasıl değerlendirirsiniz?

Firmamız dünya pazarlarında Hilalsan markası ile hizmet vermekte olup bugün beş kıtaya ulaşmıştır. Müşterilerine vermiş olduğu güven  ve potansiyelini her geçen gün daha da artırmaktadır.

 

Konya’da genel olarak sektörün karşılaştığı zorluklarla ilgili neler söylemek istersiniz?

Sadece Konya’da değil ülke genelinde fiyat düşürmek amacı ile yapılan kalitesiz üretimler bizim gibi firmaları zor durumda bırakırken ‘’Türk Malı’’ ibaresine de ciddi zarar vermektedir. Bu tür üretimler bizim daha iyi verimlilik sağlayabilmemiz için en büyük zorluklardandır.

 

Hilalsan Makine olarak ürünlerinizi geliştirme konusunda neler yapmaktasınız?

Müşterilerimize performansı yüksek makineler sunabilmek için bilgisayar destekli tasarım programları sayesinde ileri teknoloji ile donatılmış üretim hatlarında, tüm ürünlerimizi kaliteli ve yüksek hassasiyetli  olarak imalatını gerçekleştirmekteyiz.

 

Sektörünüzün önemi hakkında neler söyleyebiliriz?

Ülkemizde makine sektörü yıllar geçtikçe sürekli bir gelişim göstermiş , sektör geliştikçe de Türkiye kalkınmasına katma değeri yüksek etkisi, hissedilir derecede artmıştır. Şu anda makinenin içinde bulunmadığı hiçbir alan kalmamıştır. Buna bağlı olarak makine üretimi de, ihracatı da ülkenin çok önemli gelir kaynaklarından biri haline gelmiştir.

 

Sektörünüz ile ilgili yenilikleri nasıl takip ediyorsunuz?

Yurt içi ve yurtdışı sektör fuarlarını takıp ederek ve iletişim araçlarını kullanarak Ar-Ge ekibimiz ile yaptığımız çalışmalarla ürünlerimizi her daim geliştirmekteyiz.

 

Hilalsan Makine’nin geleceğe dönük planları, projeleri nelerdir?

Kuruluşumuzdan bugüne kadar  ana hedefimiz; yatırımcı ve sanayiciye hassas kaliteli makineler  yapmak, satış sonrası güvenilir hizmet vermek  ve kaliteyi en uygun fiyata sunmak. Hilalsan Makina genç ve dinamik kadrosuyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir çok başarıya imza atmayı hedef seçmiştir.

 

Sektörünüzün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Makine sektörü büyüyen ve gelişen bir sektör olup içinde bir çok  alanı barındıran güçlü bir sektördür. Gelişen teknoloji ile artmakta olan makine gücü ülkemiz kalkınmasına yardımcı olacak  dolayısı ile insanımızın yaşam kalitesini artıracaktır. Makine sektörü geleceğin vazgeçilmez sektörlerinden olup gelecekte de bu güçlü konumunu daha da artırarak büyümeye devam edecektir .

Derya Hanım’a teşekkür ediyor iş hayatında başarılar diliyoruz.

Add comment