Sevgi USLU ÜÇER

KTO Karatay Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Uzmanı

Sevgi USLU ÜÇER

Sevgi USLU ÜÇER

Sevgi USLU ÜÇER

 

KTO Karatay Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Uzmanı Sevgi Uslu Üçer mesleğine aşık, işinde başarılı bir iletişimci. Bu sayımızda konuğumuz olan Sevgi Hanım’a başarısının sırrını sorduk.

 

 

KTO Karatay Üniversitesi 2009 yılında Konya Ticaret Odası tarafından kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. 4 fakülte ve 1 meslek yüksekokulu ile eğitim camiasında  hizmet vermektedir. 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde 2000’i aşkın öğrenci sayısına ulaşacak olan üniversite her yıl yeni açılan bölümleri ve artan öğrenci sayısı ile başarı grafiğini yükseltmektedir.

 

 

  1. Sevgi Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

1984 Konya Yeniceoba doğumluyum. İlkokul ve orta öğrenimimi Yeniceoba’da, lise öğrenimimi Cihanbeyli Anadolu Lisesi’nde tamamladım. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdim. Yüksek lisansımı da Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde yaptım. Amerika’da 6 ay büyük bir eğlence merkezinin halkla ilişkiler ve organizasyon departmanında çalıştım ve dil eğitimi aldım. Eğitim hayatım boyunca sektörü tanımak ve işi mutfağında öğrenmek amacıyla birçok televizyon ve gazetede reklam satış uzmanı, muhabir, program yapımcısı ve sunucusu olarak çalıştım. Lisans eğitimimi tamamladıktan sonra AKINSOFT’ta Basın Halkla İlişkiler Müdürü ve Anıt Hastanesi’nde İletişim Koordinatörü olarak çalıştım. Akademik alanda kariyer yapma hedefim olduğu için KTO Karatay Üniversitesi’nde Basın Halkla İlişkiler Uzmanı olarak göreve başladım.

 

  1. Sizce başarı nedir?

Bence başarı aşktır. Aşktır çünkü; mesleğimizde başarılı olabiliyorsak bu tamamen meslek aşkı ile ilgidir. Eğer başarının literatürdeki anlamı istenilen sonucu elde etmek ise istenilen başarıyı elde etmek için gönülden çalışmak, o işi severek yapmak, fedakarlıklarda bulunmak ve pes etmemek gerekir. Başarı için sürekli öğrenmeye açık olmak, mesleğimiz hakkında gelişmeleri takip etmek, başarıya giden yolda sabırlı olmak ve doğru bildiklerimizden şaşmamak gerekir ki bu doğrulardan doğan rahatsızlıklar size kaybettirecek olsa bile… Bunun için de dayatılmış bir meslek değil insanın kişilik yapısına ve ruhuna hitap eden bir meslek seçmiş olmak gerekiyor. Hayatında doğru mesleği seçebilmiş kişiler mutlak başarıyı elde etmişlerdir. Meslek aşkı başarıyı getirdiği için, Başarı Aşktır.

 

  1. Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibinizi bizimle paylaşır mısınız?

1- İşimi yaparken “bu da böyle olsun demem”, çok zaman kaybedecek veya yorulacakta olsam en mükemmeli yapmak için uğraşırım. Mükemmeliyetçi olmak.

2- Bir işi yaparken bütün detayları düşünerek, işi gerçekleşmiş gibi düşünüp ne beklenir, ne istenir, ne olur anı hayal edip yani fikir ve projeleri canlandırarak bütün detayları planlarım. Detaycı olmak.

3- Özel hayatımda da iş hayatımda da planlı yaşarım. Örneğin bir gün önceden bir gün sonra yapacağım her şeyi planlarım çok büyük bir aksilik olmadıkça planlarım doğrultusunda ilerlerim. Planlı çalışmak.

4- Karışıklığı sevmem. Her şeyin bir yeri bir düzeni olmalıdır. Yaptığım her iş planını bütün detaylarıyla arşivlerim. Her şey klasörlü ve tarihli olmalıdır aradığımı bulmak için ve raporlama yaparken veriye anında ulaşabilmek için. Düzenli çalışmak.

5- Yapacağım iş her ne olursa olsun mevcut örnekleri incelerim, konuyla ilgili yeni gelişmeleri araştırırım. Dış seslere kulak veririm her söylenen doğru değildir belki ama her söylenen değerlidir. Araştırmak ve eleştiriye açık olmak.

6- Başarı altın tepside sunulmuyor kimseye. Hem işimin en iyilerinden olmak hem de işimi mükemmel yapmak isteyince fedakarlıklarda bulunmak gerekiyor. Örneğin iş saatinizi uzayabilir veya eve iş götürmek gerekebilir ama işinizi sevince bu bir angarya olmuyor, işinizin devamı olur. Fedakarlıkta bulunmak.

7- Ve benim işimde en önemli olan kısım iletişim. Mekan, kişi, ortam, tasarım; işimde kullandığım veya işime dahil olacak herkes ve her şeyde görselliğe önem veririm. Çünkü iletişimde ilk izlenim görsellikten sağlandığı için kurumuma yakışır görsellik oluşturulmalı. Görsel iletişimden sonra ikili ilişkileri güçlendirmek, diğer iletişim koşullarını yerine getirmek için çalışmak gerekir çünkü iletişimsiz başarı mümkün değildir. Doğru iletişim için şartları sağlamak.

Sevgi Hanım’a  bir ömür başarı dileklerimizle…

Add comment