İbrahim Türkme

Türkmen Mobilya İbrahim Türkme

Türkmen Mobilya İbrahim Türkmen

Türkmen Mobilya  İbrahim Türkmen

Türkmen Mobilya

İbrahim Türkmen

 

 Bu sayı konuğumuz mobilya sektörünün lider kuruluşlarından Türkmen Mobilya ve İbrahim Türkmen. İbrahim Bey ile sektör hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

– İbrahim Bey söyleşimize sizi tanıyarak başlayabilir miyiz?

1977 Karaman doğumluyum. Selçuk Üniversitesi İşletme mezunuyum, evliyim. Aile şirketimizde farklı görevlerde yer aldıktan sonra 2012 yılından bugüne CEO olarak görev yapmaktayım.

 

– Türkmenler Mağazaları’nın Konya’da ki varoluşundan bahseder misiniz?

Şirketimiz Konya’da ki faaliyetine Doğtaş Ana Bayi olarak başladı. 2005 -2010 yıllarında şubeler açarak müşterilerimize daha yakın olmayı amaçladık. 2012 yılında ise Doğtaş ürünlerine ilaveten Turkmen Exclusive ismiyle özel bir koleksiyon oluşturduk.

 

– Var olduğunuz günden bugüne sektörünüzde hizmet kalitenizi yükseltmek adına ödün vermediğiniz prensipleriniz var mı? Bizimle paylaşır mısınız?

Mobilya sektörü çok hızlı değişen ve sürekli gelişen bir sektör. Hizmet kalitemizi artırmak adına işimize paralel olarak depolama ve sevkiyat birimleri de büyüterek Konya’nın en büyük depolama ve sevkiyat birimlerini kurduk. Ayrıca bünyemizde müşteri hizmetleri departmanı ve eğitim departmanları oluşturduk, amacımız her zaman müşterimize en kaliteli hizmeti vermektir.

 

 

– Konya ve Türkiye pazarına baktığınızda mobilya sektörünün durumu hakkında neler söylemek istersiniz?

Türkiye mobilya sektörü , Dünya lideri İtalya’nın ardında yer almakta ve zirveyi zorlamakta.  Ülke ekonomisine gerek ihracat gerekse istihdam rakamlarıyla olumlu katkılar sağlamaktadır. Sektörde ihracatımız ithalatımızdan fazla olup cari açık vermemektedir. Ayrıca emek gerektiren yoğun bir sektör olduğu için üretim, tedarikçiler, satış mağazaları olmak üzere kurulan zincirde direk ve dolaylı olarak oldukça fazla istihdam sağlanan bir  sektördür. Konya da sektörümüzün en büyük sorunları nitelikli işgücü ve kayıt dışı ekonomidir.

 

– Sektörünüz ile ilgili hedef ve planlarınızdan kısaca bahsedebilir miyiz?

Hedeflerimizde önceliği ‘‘ Kaliteli ürün , kaliteli hizmet ’’ prensibimiz almakta. Mağazalarımızda kişiye özel üretim ürünler satmaktayız bu ürünlerde özel kumaş dokunması özel renk boyanması vb.  ekstralar söz konusu. Amacımız tam zamanında teslimat yüzdemizi daha da yukarılara taşımak.

 

 

– Konya’da mobilya sektöründe faaliyet göstermenin avantaj ve dezavantajları neler sizce?

Konya’mız son yıllarda yaptığı atakla marka şehirler arasında adını yazdırdı. Bir işadamı olarak emeği geçen herkese buradan teşekkür ederim. Marifet iltifata tabidir demiş atalarımız. Konya da ticaretin hacmi hızla artmakta. Şirket olarak bu avantajı değerlendirmek için ‘‘yapacak iş çok , kaybedecek zaman yok ’’ diyoruz ve  yoğun çalışıyoruz.

 

 

– Sektördeki konumunuzu nasıl değerlendirirsiniz?

Sektördeki konumumuzu tarz sahibi , yenilikçi , lider firma olabilmek üzerine konumlandırdık. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz.

 

– Bize ürünleriniz ve sektörde ki yenilikler hakkında neler söylemek istersiniz?

Sektörde özel koleksiyon ürünlerimizle rakiplerimizden farklılaşıyoruz. Bu koleksiyondaki    ürünler ülkemizin butik mobilya segmentinin aranılan markalarının imzasını taşıyor. Bu modeller tüm Türkiye’de seçkin mağazalar ile aynı anda mağazalarımızda yerini alıyor. Ürünlerdeki yenilikleri anlatmakla bitiremeyiz bu yenilikleri görmek için herkesi mağazalarımıza davet ediyorum.

Add comment