Fatih BAYKARA

Baykara Hotel İşletmecisi

Fatih BAYKARA

Fatih BAYKARA

Fatih BAYKARA

 

 

Baykara ailesi konaklama, restaurant, akaryakıt ve katlı oto park olarak hizmet  yapı  taşlarını oluşturan Konya’nın köklü firmalarındandır. 1970 yılında Şifa Restaurantla başlanılan  hizmet  anlayışına  1986  yılında Şifa Otel, 1997 yılında Baykara Hotel, 1998 yılında  Karatay Belediyesi Katlı Otoparkı ve Antalya Belek beldesinde 2005 yılında Baykara Petrol olarak hizmetlerine devam etmektedir. Bu sayımızın konuğu Baykara Hotel İşletmecisi Fatih Bey’e başarının sırrını sorduk.

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

07.03.1983 yılında Konya’nın Karatay ilçesinde doğdum. İlk, orta  ve lise eğitimimi tamamladıktan sonra  2006 yılında da Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldum. Askerliğimi İzmir’in Gaziemir ilçesinde 2007 yılında tamamladım. Evli ve bir çocuk babasıyım. 12 yaşından itibaren boş vakitlerimi otelde veya lokantada çalışarak geçirmiş birisi olarak hizmet sektörünü çok sevmekteyim.

Sizce başarı nedir?

Bana göre başarı; yeni yürümeye çalışan çocuğun attığı ilk adımdır. Başarmak insanın içinde var olan hırsın, mücadele etme gücünün, kısacası hayatımızdaki yaşama sebeplerimiz için ortaya koyduğumuz emektir. Başarıyı getirmenin ipuçlarını sıralayacak olursak: Vazgeçmemek, sabırlı olmak, hayal etmek, dürüst olmak, eleştirilere açık olmak ve herkesin fikrine açık olmak diyebiliriz.

 

 

Hayatınızda size başarı getiren 7 prensibiniz?

Öncelikle başarı yaptığım her hamlede  veya yapacağım yeni hamlelerde ailemin onayı ve desteği olmasıdır. Aile büyüklerimizin tecrübelerini ve çalışma prensiplerini kendime örnek alarak birlik ve beraberlikle istikrarlı bir şekilde yolumuza devam etmenin başarı getirdiği inacındayım. Bunun dışında:

  • Herkesin fikrine açık olup çözümlemem gerekeni enine boyuna araştırmakta başarıyı getireceğine inanıyorum.
  • Benim en önemli özelliğimden biri sabırlı olmaktır. Gösterdiğim gayretten önce ve sonra sabırlı olmak her zaman kazandırmıştır.
  • Güleryüzümü ve ikili diyalogumu her zaman ön planda tutarak başarıyı sağlamışımdır.
  • Seyahatlerimde görsel olarak her şeye dikkat ederim ve ilgimi çeken hoşuma giden şeyleri işlerimde uygulamaya çalışarak yeni başarılar sergilerim.
  • Çocuklarla çocuk, büyükle büyük olabildiğim zamanlarda kendimi mutlu hissederim ve mutlu olduğumda da başarı kendiliğinden gelir.
  • Beraber çalıştığımız çalışanlarımızın mutluluklarına ve sıkıntılarına ortak olduğum sürece işyerindeki herkesin güleryüzü ön planda olmuştur.
  • Ben diye hiçbir zaman bireysel düşünmemişimdir, biz olduğumuzda başarı var demektir.

Add comment