Abdullah ÖZDEMİR

ÖZTANKSAN Yönetim Kurulu Üyesi

ÖZTANKSAN Abdullah ÖZDEMİR

ÖZTANKSAN  Abdullah ÖZDEMİR

ÖZTANKSAN

Abdullah ÖZDEMİR

 

Karatay Sanayisi’nde 1989 yılında firma olarak kurulan Öztanksan, yaptığı başarılı çalışmaların ardından 1994 yılında şirket unvanını aldı.  İlk olarak 100 metrekarelik bir dükkanda faaliyetlerine başlayan firma,  yaklaşık  9 yıl sonra  aynı sanayi de, 250 metrekarelik bir alanda faaliyetlerine devam etti. Bu süre içerisinde şirket yapılanmasını ve gelişen dünya şartlarına uyum sağlayan Öztanksan, 2004 yılında Büsan Organize Sanayisi’nde faaliyetlerine devam etti.

Öztanksan Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Özdemir’e firma hakkında merak ettiklerimizi sorduk:

 

Abdullah Bey kısaca sizi ve firmanızı tanıyabilir miyiz?

 

* 1985 yılında merkez ilçelerimizden olan Meram’da  dünyaya geldim.  İlk ve ortaokulu  tamamladıktan sonra,  Liseyi  Yabancı dil bölümünden bitirdim. Üniversite’de Dış Ticaret bölümü okudum.  Çocukluğumdan bu yana sanayinin içinde yetiştiğim için ciddi anlamda bir tecrübe edindim.  Konya’da ki iş dünyasının büyük bir bölümü aile şirketlerinden oluşuyor.  Bu çerçevede hem eğitimime devam ettim,  hem de aile şirketimize gidip gelerek iş konusunda bir tecrübeye sahip oldum.  2004 yılında şirket yönetimine geçtim. 2004 yılından sonra çok büyük projelere imza attık.  İlk olarak markalaşma konusuna büyük önem verdik ve bunda da başarılı olduk. İşyerimizin kullanım alanını her geçen gün büyüttük. 1989 yılında 100 metrekarelik küçük bir dükkandan, bugün 3 bin 100 metrekaresi kapalı alan olmak üzere, 5 bin metrekarelik bir alanda hizmet verir hale geldik. Hedefimiz ihracat rakamlarımız yükseltmek ve her geçen gün yeni müşterileri portföyümüze katmak. Bunula birlikte yeni full otomatik makine parkurunu bu sene içerisinde devreye alarak üretim kapasitemizi 2 katına çıkartmak hedeflerimiz arasında.

 

Öztanksan neler yapar?

 

* Öztanksan; petrol yeraltı tankları, yerüstü tankları, özel proses tankları, silolar, çimento, ham madde, özel amaçlı silolar, bunların çelik konstrüksiyonları, aynı zamanda proje bazlı işler yapıyoruz.  Kısaca bahsetmek gerekirse deponun olduğu her yerde Öztanksan vardır.  “Öztanksan güven depolar” sloganımız budur. Sektörde Öztanksan iyi ve tanınan bir markadır. 2014 yılı içerisinde  Libya’ya bir üretim tesisi açmayı planlıyoruz. Afrika pazarına daha kapsamlı girmeyi hedefliyoruz.  Bu amaçla Libya’yı üs olarak belirledik ve bu kıtadaki pazara buradan devam etmeyi düşünüyoruz.  Türk Cumhuriyetleri’nin hepsinde Öztanksan markası bulunuyor. Irak, Libya, Suudi Arabistan, Cezayir, Tunus, Fas gibi ülkelerde de pazar araştırmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Özellikle pazarımız Ortadoğu olduğu için merkez noktamızı Libya olarak belirledik. Burada da üretim yapıp, Ortadoğu pazarında önemli bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Ürün pazarlama konusunda herhangi bir sorun yaşamıyoruz.  Özellikle internet üzerinden arama motorlarıyla ilgili ciddi çalışmalarımız var. Konya’dan dünyaya açılan yeni bir pencere olmak için aralıksız çalışıyoruz.

 

Elektronik dünyayı iyi kullanıyorsunuz?

 

* “Evet..  Bir nevi mecburuz buna. Çünkü anlık gelişmeleri iyi takip etmek zorundasınız. Piyasalarda neler olup-bitiyor görmek zorundasınız. Çünkü artık ticaret bu şekilde yapılıyor. Sizi bilgisayar ortamında iyi inceliyorlar. Referanslarınız sağlamsa karşılıklı bir iki görüşmenin ardından da iş yapabiliyorsunuz. Çünkü, internet üzerinden de şirket olarak pazarlama yapıyoruz. ARGE çalışmalarına büyük önem veriyoruz.  Teknolojiyi iyi takip eden, ürün kalitesini hiçbir şekilde düşürmeyen firmalar her zaman ayakta kalmıştır. Bu felsefe ile yolumuza devam ediyoruz. Müşteri memnuniyeti Öztanksan’ın her zaman birinci kuralıdır.”

 

Add comment